Tviteraši i blogeri u akciji! – Prvi #tweetupSO

Pozdrav,  dragi moji! Malo neuobičajeni uvod u jedan blog post, ali kako ovo i nije običan tekst,  pozdrav za sam početak je baš na mestu 🙂

Dugo se bavim mišlju kako i na koji način pomoći   svima,  koji se, hrabro uzimajući sudbinu u svoje ruke,  svojski trude da  sopstvenim radom doprinesu ekonomskom boljitku  svoje porodice.  Svi ti, izuzetni kreativci u većoj meri kreativke 🙂 ,   su   zaslužile  da im se ta  borba bar malo olakša, da im se bar malo pomogne!

Kako, na koji način? Naravno informacijama, edukacijom, sinulo mi je!

Mi, tviteraši i  blogeri smo uvek spremni pomoći! U to sam se mnogo puta do sada uverila.

Informacije radi, kol’ko da znate (priliku da se i lično uverite ćete imati uskoro),  u Somboru postoji 10 registrivanih Udruženja žena koje se  bave očuvanjem starih zanata, domaćom radinosti….. Žene okupljene u  Udruženja svojim veštim rukama prave veoma kreativna, prava mala remek dela.

Kako sve to što oni proizvode  treba i prodati, kako većina  njih ne koristi izuzetne mogućnosti koje im  pružaju društvene mreže, kako  niko od njih  nema svoj  blog……i kako velika većina  ne zna na koji način da prezentuju  te svoje radove, svoj mukotrpan  posao i da uspostave ,  toliko preko potrebnu i online komunikaciju sa svojim  potencijalnim kupcima ….  želja mi je bila da im organizujemo besplatan – motivišući  seminar.

Ako se postavi cilj ispred sebe i svojski prione na posao radi ostvarenja tog cilja,  ni rezultati ne mogu izostati.  Tako je bilo i ovog puta. Nakon par mejlova, kontakta sa blogerima, nakon malo trčkaranja, malo ……..   s ‘ velikim ponosom pišem:

NAJAVA DEŠAVANJA

Prvi #tweetupSO će se održati 19. 03.  2011. godine sa početkom u 10 časova. Jedinstven po načinu okupljanja, po temi  i besplatnom jednodnevnom edukacijom. Tviteraši i blogeri će  se okupiti i pokazati da   iza tamo nekih „čudnih“ nadimaka stoje pravi živi ljudi, spremni da konkretnom akcijom nešto i urade i postignu.

Ovaj #tweetupSO će dobiti i svoj  naziv –  TVITERAŠI I BLOGERI  U AKCIJI i  sastojaće se iz dva dela.

Za one koji ne znaju,  tweetup je neformalni i spontano organizovani skup korisnika jedne društvene mreže –  twittera a održava se u mnogim našim gradovima. Želite li saznati  više samo kliknite na   Šta je TweetUp i  čemu služi .

Prvi zvanični deo #tweetupSO ovog edukaciono – motivišućeg – prijateljskog susreta je namenjen prvenstveno ženama – članicama Udruženja žena, te svima koje interesuju teme kojima se ovaj tweetup bavi.

Drugi pak deo je klasično neformalno druženje tviteraša gde ćemo,  na samom početku  sigurna sam,  sumirati, analizirati utiske sa održane edukacije   i dati smernice i predloge za eventualni nastavak ovakvog vida pomoći blogera. Sombor je u mnogim akcija bio prvi, te sam veoma ponosna što će i ova prva tviteraška i blogerka akcija započeti u  Somboru.

CILJ SEMINARA

Informisanje, animiranje i svojevrsna edukativna pomoć blogera navedenoj ciljnoj grupi.

MESTO ODRŽAVANJA SEMINARA

Zgrada stare Gradske kuće u Somboru, Trg Svetog Trojstva, prvi sprat, velika sala …… ja vas čekam, izgubiti se ne možete 🙂

PROGRAM  SEMINARA

10.00 – 10.15 Okupljanje

10.15 – 10.30  Kratki uvod u sam program

10.30  – 11.00 Miloš Djajić – „Kako graditi dobru reputaciju?“

11.00  – 11.30 Dragan Varagić – „Kako najbolje iskoristiti Google“

11.30 – 12.00 Vladimir Stanković – „Šta raditi i šta nikako ne raditi na netu“

12.00 – 12.30 Modna revija radova članica Udruženja uz prigodnu pratnju (malo iznenadjenje 🙂 )

12.30 – 13.00 Zoran Torbica – „Magija Interneta“

13.00 – 13.30 Jelena Glišić – „Kako se prodaju ručni radovi preko Interneta?“

13.30 Završetak seminara

13.45 Svi ćete se složiti da je  nakon ovolike priče neophodno  i malo  okrepljenje

14.30 #tweetupSO

PONEŠTO  I O PREDAVAČIMA IAKO IH SVI VEOMA DOBRO POZNAJETE

Predstavljam vam predavače koje ćemo s’ velikim  zadovoljstvom  slušati 19. 03.  u Somboru.

mr MILOŠ DJAJIĆ

Samostalni strucni saradnik at Akademija umetnosti u Novom Sadu, predsednik  Društvo Srbije za odnose sa javnošću, predsednik UO Centar modernih veština

DRAGAN VARAGIĆ

Vlasnik konsalting agencije P2 Internet i online strateg. Bavi se savetodavnim uslugama iz oblasti poslovne primene Interneta više od 12 godina. Koordinator specijalističkih strukovnih studija iz E-poslovanja (www.iimeuro.uns.ac.rs).

Autor je knjige „Vodič kroz raj i pakao Internet marketinga“, i besplatne pdf knjige „Blog osnove“.

VLADIMIR STANKOVIĆ aka DedaBor

Dugogodišnji korisnik internet formi, blogova, foruma i društvenih mreža.

ZORAN TORBICA

Živi od Interneta od 2001. godine.

JELENA GLIŠIĆ

Jelena Glišić se bavi izradom nakita i drugih modnih dodataka. Svoje radove je izlagala na više zajedničkih izložbi, ali joj je osnovno mesto promocije i prodaje Internet. Osim u iglu i konac, kune se i u Google.

 

 

 

Nakon ovoga, šta drugo,  nego,  ostaje mi da vas SVE pozovem da nam se pridružite. Blogeri i twiteraši moraju zauzeti mesto koje im pripada! Neka vam Sombor ne bude predalek, neka vam vreme u putu brzo prodje jer vas mi u Somboru s’ nestrpljenjem isčekujemo!

Za sam kraj, kako ne bi zalutali a ja trčkarala gore dole u nestrpljivom iščekivanju,  stavljam  link mape Sombora sa obeleženim putem od ulaska u Sombor iz pravca Novog Sada do mesta održavanja našeg skupa, kao i od ulaska sa Subotičkog puta do centra dešavanja ove naše akcije.

Naravno, bez male sugestije ne možete proći 🙂 Kako se svuda u centru  parking plaća, i to, znate već, svakih sat vremena 🙁 ne bi bilo loše da svi  vi koji kolima dodjete,  parkirate  u podzemnoj garaži „Roda“  marketa u Pariskoj ulici kojom dolazite a koja direkto izlazi na sam Trg.

Komentari na tekst:

 1. Sandra Zmua каже:

  odlično, odlično!!!!

  sve čestitke i sve pohvale!
  Poslednji objavljen tekst od Sandra Zmua je Antigonish – William Hughes Mearns

 2. Deda каже:

  …baš sam nestrpljiv!
  Super si Verka!!!

  • Verkic каже:

   Jojjj Deda, pa ko je bez reči prihvatio……… hvala tebi, sigurna sam da će ženice s’ uživanjem slušati sve ono što ćeš im sugerisati!

 3. Miodrag Ristić каже:

  Iskrene čestitke i puna podrška iz Pančeva. Daj bože da se sve realizuje kako si zamislila, pa kreneš i po drugim mestima… Držim ti palčeve!

 4. Marko Radović каже:

  Predivna akcija! Svaka cast! Jedini razlog zašto ne mogu doći je što je baš 19. termin dolaska novog clana naše porodice 🙂

 5. milininsvet каже:

  Hajde Verka u nove pobede,ja sam takodje clanica udruzenja,doduse ne ucestvujem bas aktivno, ali im se pridruzim u zanimljivim poduhvatima…

 6. Nena каже:

  Puno uspeha ti želim. Neka sve protekne baš onako kako si ti zamislila. Srećno! Misliću na tebe tog dana!
  Poslednji objavljen tekst od Nena je Deca – moj čarobni svet

 7. LoveLeyla каже:

  Jao, pa sta cu da obucem??? 😀
  Verkic, bas mi je drago da se ovako nesto organizuje. A jos kad vidim u kakvom sam drustvu… <3
  Jedva cekam.
  Poslednji objavljen tekst od LoveLeyla je Oskar 2011 – divne- grozne i onako haljine

 8. Prijavljujem svoj dolazak sa velikim zadovoljstvom!

 9. Povratak каже:

  Dacu sve od sebe da dodjem. A sto se tice Udruženja žena koje se bave očuvanjem starih zanata, moj portal je na raspolaganju za bilo koju vrstu promocije, a mozemo nakon okupljanja i da organizujemo neku promotivnu prodaju 🙂
  Poseta za sada nije prevelika, ali je tema vrlo srodna, i verujem da ce biti zanimljiva vecini koji posecuju portal…
  Pa ako vam deluje primamljivo, javite se (ne mislim na placenu promociju :), vec onako, drugarsku 🙂 )

  Pozdrav i sve najbolje u daljem radu!!

  • Verkic каже:

   Povratak, dobro mi došao na blog, još bolje u Sombor 🙂 . Hvala na divnom predlogu, nadan se da ćemo se čuti a i videti 🙂

   • Povratak каже:

    Uh, evo upravo mi supruga rece da cemo tada verovatno slaviti mladence, tako da su se sanse da dodjem/o upravo smanjile, i pored velike zelje. Bicemo u kontaktu svakako, a svi predlozi su dobro dosli. Mi imamo vec predvidjenu sekciju na portalu za zanate pod „Nacionalnim blagom Srbije“, ali nema nas dovoljno da bi se trenutno i toj seckiji posvetili…

 10. Tatjana каже:

  Vera! Čestitam na odličnoj ideji!! Go, Girl! Sve najbolje i da se raširi po celoj Srbiji! Dala si tweetup-u novu (pravu) definiciju. Pozdrav.

  • Verkic каже:

   Poljubac i tebi draga prijateljice! Sad imam mogućnost i ja tebe da vodim po Somboru kao što si ti bila celo vreme uz mene u Novom Sadu. Nadam se da ćeš doći i na taj način svojim učešćem pomoći da se ovakve akcije i prošire. Prijatno nedeljno popodne.

 11. zelena каже:

  Znas sta, ja bih da dodjem, ali ko ovog Dedu da slusa kad pocMe da predaje predavanja 😛
  Poslednji objavljen tekst od zelena je Dan

 12. Dudaelixir каже:

  I ja se slažem sa Zelenom. Ti prosvetari kad počnu da pričaju, nikada kraja! 😉 Zezam se naravno. I ja bih rado došla, no, videću još, sve mi zavisi od posla! 🙂
  Odlično smišljeno druženje! 🙂

 13. […] Džepna Venera blog – najava događaja […]

 14. Nena каже:

  Rado bih prisustvovala ali znaš već deca. Sin mi se sprema za državno takmicenje centralne Srbije. Videću da li ću moći da uklopim nekako!
  Poslednji objavljen tekst od Nena je Deca – moj čarobni svet

 15. jadranka каже:

  Podrška iz pozadine !
  Verkić ideja je za čestitanje, zato šanjem ČESTITKU:
  „Zadovoljstvo, uspeh i ponos ti želim “
  SREĆNO draga prijateljice !

 16. Dragana Amarilis каже:

  Kada je krajnji rok za prijavu? Ja ti udarnučki radim vikendom. Moram da organizujem neku zamenu a ništa ne mogu ni da počnem na tu temu pre sledećeg vikenda.
  Poslednji objavljen tekst od Dragana Amarilis je Hosting u Srbiji- nije nego

 17. Dudaelixir каже:

  Verkić, mala ima rodjendan u subotu, pa su menjali smene roditelji, tako da verujem da ipak NEĆU moći doći, jer će roditelji raditi sledeći vikend. No, hajde, neću još ništa da garantujem. :)Nemaju ni baba ni deda ovde ko bi mogao da ih čuva! Videćemo još! 🙂

 18. Nikolina каже:

  Divno!! Svaka cast na organizaciji svega. Ja mogu samo pozdrave iz daleka da saljem i da se nadam da cu se mozda letos nekako organizovati pa nekoga od svih vas konacno i upoznati…:)
  Poslednji objavljen tekst od Nikolina je Kako upoznati nove ljude- Networking za stidljive i introvertne

 19. Sarah каже:

  Pozdravljam organizaciju i drzim palceve da sve protekne kako treba i naravno bude ispesno.
  Verkic samo napred, nazalost znas da sam daleko i da dve male pticice nemogu bez mene 😉
  Bicu u mislima sa tobom
  veliki pozdrav 😀
  Poslednji objavljen tekst od Sarah je Ako se prepoznas…

  • Verkic каже:

   Sarah draga sve znam i zaista mi je žao, ali …….. ma, ubedjena sam da ćemo se uskoro i videti i da ću ti moći bar nekako…. bar zagrljajem pokazati…….
   Hvala na lepim željama 🙂

 20. Iva каже:

  Bravo! 🙂
  Poslednji objavljen tekst od Iva je Sedam tipova osmomartovskih poklona

 21. […] O programu, predavačima i još po nešto,  možete čitati  na stranicama ove Džepne Venere. […]

 22. […] #tweetupSO – Tviteraši i blogeri u akciji podrške razvoju ženskog preduzetništva u Somboru (nadam se da će biti i šire)! […]

 23. […] bi bilo da proćitate Verkin tekst na njenom blogu, a odmah zatim i drugi u kojem LAVICA iznosi neka iznenadjenja a neka […]

 24. […] bliže informacije ste već mogli da pročitate na Verkinom blogu, tako da nema potrebe da vam bilo šta ponavljam. Sećate se njenog početka blogovanja, pa svih […]

 25. […] fenomenalno, da je Verkić srećna i verujem da je sve prošlo u najboljem redu. Njena ideja da angažuje tviteraše i blogere da ispričaju svoja iskustva ženama koje se bave starim zanatima, kako bi im približili Internet […]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

CommentLuv badge