Blogovi nisu samo naši dnevnici, zanimljivi ili ne zanimljivi! Blogovi su mnogo više od dnevnika!

  Par godina unazad, otprilike u isto ovo vreme,  zbog jednog  dodatnog posla, veoma malo vremena imam, tačnije nemam ga uopšte. Volim taj period, jer uspem da zaradim dodatnih 20 000 dinara, što za nas „niži stalež“ nije ni malo naivan iznos 🙂 i uvek mu se veoma obradujem.

Nekako se baš u tom periodu, kao za inat,  potrefi da propustim značajniju manifestaciju, interesantno dešavanje, ili jedan od onih posebnih dana koje bi trebali (tako neko smislio valda),  baš tog jednog dana u godini,  da obeležimo na poseban način.

Opet ja od Kulina bana, nikako da pogodim strilom u sridu.  Ne znam zašto za pričanje „okolo – naokolo“  ili „nadugačko – naširoko“,  upotrebljavamo baš taj izraz, ali me je pomisao na dotičnog,  nagnala da pročitam o povelji bana Kulina 🙂

Šta ono htedoh da kažem?

A, da,  31.08. je bio međunarodni Blog Dan ili Dan blogova. Toga dana preporučujemo druge blogove i na taj način dajemo svoj lični doprinos  širenju internet vidljivosti blogera. Veoma lako i jednostavno, bez mnogo traganja imamo mogućnost upoznavanja  novih do tada nam nepoznatih  blogova.

Koliko sam uspela da primetim, tj. da pročitam, svega nekoliko blogera je na tradicionalan (da ga nazovemo tako) način obeležio ovaj dan. Jedan od njih je i DedaBor kojem se od srca zahvaljujem na preporuci!

Kao neko ko je prošle godine na BlogOpenu dobio posebnu nagradu za promociju blogova i kao neko ko zaista redovno čita i traga za novim blogovima,  veoma mi je žao što primećujem da  sve manje vremena blogeri posvećuju  blogovanju. Ko je kriv zbog toga? Vreme u kojem živimo? Da li nemamo vremena za „gubljenje“, ne vidimo i ne shvatamo razlog zašto bi pisali,  ili se možda bojimo izneti svoj stav?

Na blogu Dragana Varagića možete da pročitate interesantne komentare na temu značaja blogova. Sa mnogima se slažem, ali …….

Blogovi nisu samo naši dnevnici, zanimljivi ili ne zanimljivi! Blogovi su mnogo više od dnevnika! Stoga, njihov značaj i vrednost zaslužuje mnogo više od jednog dana pominjanja!

Kao dokaz ovoga, za sve oni koji ne znaju za FB stranicu #TweetUPSrbija – tviteraši i blogeri  pozivam ih da je posete.  292 blogera redovno postavljaju linkove svojih tekstova.  Ovo je relativno mali broj u odnosu na broj blogera u regionu, ali se veoma lepo družimo na toj strani i svakim danom nas je sve  više.

Kada sam otvorila ovu grupu, bilo je dosta povika. Te da li je potrebna, te, postoje razni agregati, te dobijamo stalno obaveštenja ….  Ipak grupa je zaživela i verujem da mnogi od nas čim uključe   FB,  prvi pogled nam je na novosti u grupi.

#TweetUPSrbija – tviteraši i blogeri na FB su naš doprinos širenju internert vidljivosti blogera. Ne jednog dana u godini, ne samo  31.08. za međunarodni Blog Dan ili Dan blogova, već svakog dana u godini!

Grupa je otvorenog tipa i svi ste dobro došli!

Komentari na tekst:

  1. Negoslava каже:

    Hvala za priliku da naše tekstove može da vidi veći broj ljudi, van našeg kruga, kojima smo se već predstavili i kod njih već stvorili naviku da odvoje par minuta i pročitaju ono što pišemo. I hvala za mogućnost da proširimo svoje vidike, upoznavanjem sa radom drugih.

  2. prestanak pušenja каже:

    Ja smatram da su blogovi temelj širenja znanja putem interneta, jedino mjesto di vas neće napasti gomilom reklama, već direktno dobijate znanje i korisne informacije!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

CommentLuv badge