Kad se tviteraši i blogeri udruže! – #TweetupSO

Odakle početi, kako pisati a da prenesem sva ova divna iskustva, peripetije, zavrzlame, smeh pa i nervozu kroz koje prolazim?

Iz jedne želje rodila se ideja. U prvom  mahu beše to stidljiva naznaka nečeg lepog i velikog. Nečeg što ja lično želim da bude veliko. Za vas, za žene, za Sombor, za tviter i blog zajednicu.

Ideja i želja  same po sebi ništa ne znače ako se vrtimo samo u krug pričajući, maštajući……. treba  hrabro krenuti u realizaciju.

Stisni petlju Verkić, šalji mejlove….. prvi, drugi, peti……. Moram priznati, lako mi nije bilo, al’ ko rekoh, nos mi niko odgristi neće, može jedino da ne…. ali,  iskreno,  nisam ni u tremu htela pomisliti da će odgovori biti negativni.  I na svu moju sreću 🙂 i nisu. Jedan, drugi….peti…čitam, sreća mi se na licu ogleda. Prodje tih prvih par minuta nakon poslednjeg mejla kojeg dobih kad:

– stani Vera, dosta si se radovala, pamet u glavu, dobru staru olovku u ruke…. misli, misli i piši, zapisuj sve čega se setiš. Sve,  jer i najlošija ideja, najgluplja pomisao ponekad može dovesti do sjajnih rezultata!

Ciljnu grupu sam odabrala još ranije, tako da o tome nije bilo potrebno da razmišljam više, predavače si dobila… prizovi sad malo onu svoju nekadašnju kreativnost, onu uvek za akciju spremnu, jaku i hrabru ženu koja je umela, koja je uvek puna entuzijazma, jer baš ta osobina sada sada je  presudna. Znala sam to,  i verujte mi da je ovo izrečeno,  jedna velika istina. Uraditi se ništa  ne može  ako nisi siguran u ono što želiš a prvenstveno u sebe.  Taj polet, veru, želju  koja prosto mora da  izbija  iz tebe,  ako  vaši sagovornici ne vide i ne osete, ništa od dogovora 🙂

Svo vreme sam razmišljala kako zadržati pažnju slušalaca, kako ih animirati, navesti na saradnju, probuditi znatiželju, želju da i aktivno učestvuju, da se ne desi samo sedenje i  tupo gledanje u predavače, ujedno da i samim  predavačima bude zanimljivo, nesvakidašnje, na neki način nezaboravno.

Grad Sombor, žene i ova vaša Verkić to mogu!

Dan za danon nove ideje su se radjale…… modna revija, da naravno, odlično ….. ko…… ko je najreprezentativniji, ko je onaj ko je zavredeo da nosi….. da,  znam…… govorila bih sama sebi. Zovi, brzo zovi Branku, znaš ona je u Tekstilnoj školi, tu su deca, tu su mladi manekeni koji će to……

I, šta da vam „pričam“, telefon, kratko objašnjenje, pitanje, molba i dogovor je pao. O školi i njihovom direktoru koji je ovu ideju prihvatio iz sveg srca, o Branki i deci ću još mnogo pisati. Nakon revije sigurna sam da ćete mi se u tome i vi pridružiti.

Pratnja… CD…. neeeeee, to ne dolazi u obzir… misli….misli…… etno stil…..  želiš nešto nesvakidašnje onda se ne boj,  već i napravi to nesvakidašnje! Tamburaški orkestar… opet mladi, zar bi i moglo biti drugačije jer ovo i jeste spoj iskustva i mladosti u svakom segmentu naše tviteraške akcije.

 

Za sada je dovoljna slika, nego šta, ne mogu sve unapred baš da otkriva 🙂 . Utisci koje će svojom muzikom ostaviti na sve nas će biti dovoljan povod  da još mnogo pričamo i pišemo o njima.

Stajanja više neme, idemo dalje…….. nove ideje……. osveženje, okrepljenje, izložda ručnih radova, jojjjjj Vera, stolovi, gde su ti stolovi, zovi, vidi, traži….. Ok tu su, nego, znaš, trebalo bi i zložbu malo  oživeti, osmisliti je na poseban način……….. pričam  sama sa sobom. Znam, znam, žene će biti naravno pored svojih divnih radova, ali,  one moraju da predstave ovaj naš kraj, da budu reprezentativne…… jeste, zovi, traži….. može…. i to je sredjeno.

Dodjoh tako nekako do samog kraja programa. Ponovo isto razmišljanje. Jednostavno ustajanje, pozdrav i odlaženje…. ne, nikako……… ne dolazi u obzir. Sombor toliko toga ima da pokaže. Biti u Somboru a ne čuti  naš čuveni Mešoviti omladinski hor Iuventus Cantat ………..

 

Nije završetak ……… nemojte misliti da ćete tek tako otići…………. izlazak iz zgrade stare Gradske kuće u kojoj će se održati seminar …… ma moramo i to obeležiti na naš način. Na Trgu Svetog Trojstva  (Ćelavi kako ga mi somborci zovemo), odmah nakon izlaska puštanjem dva bela goluba tviteraši i blogeri će preneti jasnu poruku:

MI SMO OVDE I SVUDA,  ZA SVE,  KOJI NAS TREBAJU!

Sam ovaj čin će ujedno obeležiti i kraj odukativnog dela prvog #tweetupSO.

Nastavak…….. da vam sad pišem o nastavku……. tu je tek bilo trke, zvanja, animiranja, molbi, dogovora i pregovora.

Mnogo ja izgleda volim da pričam, ne mogu sačuvati u sebi ništa, ne mogu ……… ali dosta, eto neću više ama baš ništa da vam otkrivam, neću ………… ček, stani, ipak……. eto, ipak…….. žensko sam šta da radim, i tako ….. da vam samo ja još ovo ispričam……. znate…….. pre nego odemo u jedan ekskluzivan restoran predivnog hotela, u našu Piccolina, gde će nas dočekati uvek ljubazno i nasmejano osoblje, skuvan riblji paprikaš, vina iz vinarije Vindulo…….. pre toga bićemo gosti našeg Gradskog muzeja u Somboru kroz koji će nas provesti i biti nam domaćin njihov PR – Viktorija Lakatoš.

I tako.. …… za danas bi dosta priče bilo……. za sve informacije stojim vam na raspolaganju. Dragi moji tviteraši i blogeri ne zaboravite na prijavu, znate, nije svejedno…… kuvar mora da zna 🙂

Vama,  ženama svih naših Udruženja žena Sombora, članicama Foruma žena moram reći: znam i sugurna sam da nas nećete razočarati!

Vaše ruke dovoljno govore, vaša dela imaju dušu i zato smo sigurni da smo izabrali pravu ciljnu grupu za ovu našu edukaciju.

Mom Gradu, mom Somboru, svim medijima pak: u goste nam dolaze izuzetni ljudi, veliki poznavaoci i stručnjaci internet poslovanja, dočekajmo ih na najbolji mogući način, onako kako samo mi to znamo, s’ pažnjom i uvažavanjem poslušajmo svaku njihovu reč, jer Internet nije FB, Internet je biznis! To znate vi, to znamo mi, to moraju saznati mnogi!

O programu, predavačima i još po nešto,  možete čitati  na stranicama ove Džepne Venere.

_________________________
I have added cool emoticons to this message.
To see them go to http://x.exps.me?ebb4bd7248664d1d3f2d25c037183e19

Komentari na tekst:

 1. Deda каже:

  Joj, umorih se citajuci sve ovo. Ko nikada nije bio organizator nekog skupa, definitivno ne moze da shvati koliko napora, truda, entuzijazma, jurnjave i ostalog je potrebno za oraganizaciju necega sa OVOLIKO detalja.
  Svaka cast, R E S P E C T !!!!!!
  Poslednji objavljen tekst od Deda je Dvadeset godina kasnije

 2. Cyber Bosanka каже:

  Ih, biće to fenomenalno! Šteta što ste mi daleko pa ne mogu doći. Ali biće prilike 🙂
  Poslednji objavljen tekst od Cyber Bosanka je CB Magazin – 7

 3. Nena каже:

  Svaka čast Veki!
  „Uraditi se ništa ne može ako nisi siguran u ono što želiš a prvenstveno u sebe.“ – istina… samo napred!
  Poslednji objavljen tekst od Nena je Svako treba da ima svog medu

 4. Svaka čast Verkić i sa srećom!!!

 5. Bokvica каже:

  Nisam znala da imate ovakav hor… Popravi samo link za prijavu…

 6. Dudaelixir каже:

  E, svaka ti čast Verkić, baš si se naradila! 🙂

 7. Sandra Zmua каже:

  iskreno se nadam da se vidimo!
  Poslednji objavljen tekst od Sandra Zmua je Koliko košta život

  • Verkic каже:

   Ja ću da verujem da hoćemo. Nego, moram svima koji mi šalju mejlove i DM da se izvinim. Ne stižem odgovarati jer sam svega par sati kod kuće, ali ću u nedelju bome malo zapeti i …….. 🙂

 8. […] hoće.Opis o čemu se radi možete pročitati kod Vere (ovo su bile najave za događaj) – Kad se tviteraši i blogeri udruže! – #TweetupSO, kod Jelene – Tviteraši i blogeri u somborskoj akciji i kod Miloša – #TweetupSO – […]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

CommentLuv badge