Prijateljstvo se ne bira, ono biva!

……..Pitao sam ga jednom, kako to da je baš meni poklonio svoje prijateljstvo. Prijateljstvo se ne bira, ono biva…ko zna zbog čega, kao ljubav. A ništa ja nisam poklonio tebi već sebi…
                                                                                              Meša Selimović

Ono biva!!! Prosto i jednostavno! Nema tu neke velike filozofije!

Prijateljstvo o kojem noćas želim  da vam govorim, prijateljstvo koje traje već par godina,   stekla sam  zahvaljujući blogovima. Nakon ovog teksta, mislim da niko nikad više neće da me pita:

– a zašto ti toliko voliš blogove i toliko lepo uvek pričaš o blogerima?

Svi imamo prijatelje.  Manje, veće, bliže, draže. Prijatelje koje viđamo svakodnevno, s kojima smo ponekad, s kojima možemo dugo da pričamo, s kojima ne moramo reč da progovorimo a opet se tako dobro razumemo.

Moja prijateljica, moja sestrica kako  od milja često znam da je zovem, moja tratinčica, Bog sveti samo zna odakle mi je to palo napamet, ali eto, veoma često je ona i moja mala tratinčica,  je osoba za koju bih bukvalno sve učinila. Imate li i vi takvog prijatelja?

Sa njom se svađam, smejem, radujem, planiram, plačem, pričam!

Veoma smo različite a opet u isto vreme,  nekako, na volšeban  način  i veoma slične.

Buntovna, jaka osoba, spremna na izazove, oštra na jeziku, opis je moje prijateljice, Mila, draga, tiha na momente, samo momente 🙂 , opis je moje sestrice. Avanturista, brza na odlukama, impulsivna, opis je moje tratinčice.

Ako ste ikad bili pored nekog ko vas je ujutro izgrlio i izljubio za dobro jutro, a već nakon prve kafe dreknuo, osuo paljbu na vas, sasuo vam u lice sve ono što vi skrivate duboko u sebi, ako ste nakon samo par minuta  videli suzu u njenim očima i posle svega toga se glasno smejali zajedno,  onda ćete shvatiti o čemu pričam. Imate li i vi takvog prijatelja?

Ako ste ikad osetili neodoljivu želju da stavite glavu na krilo svog prijatelja jer ste se baš tu uz njega, tog momenta  osećali  najzaštićenijom, najsigurnijom,   onda znate o čemu pričam. Imate li i vi takvog prijatelja?

Ako ste ikad rekli ludice moja a hteli  u isto vreme da je ubijete, ako ste pričali satima sa njom o temi za koju znate da joj se kosa diže na glavi i na samu njenu pomen a osetite da joj je ipak stalo, da ne sluša iz puke želje da vam ugodi,  već iz velike ljubavi i poštovanja koju oseća prema vama,  onda znate o čemu pričam.

Ako vas je neko grdio, ono baš baš, ako je govorio da grešite, ako vam je ukazivao na put, ako ste osetili pravu ljutnju u tom glasu a ujedno ste vi shvatali da je to ljutnja nekog ko vas voli i zaista želi da vam pomogne,  onda znate o čemu pričam. Imate li i vi takvog prijatelja?

Ako ste ikad mogli da poverujete da je vaš uspeh, uspeh i vašeg prijatelja, da on to stvarno tako doživljava i oseća,  iskreno i duboko, bez lažnog tapšanja po ramenima i još lažnijeg osmeha, onda znate o čemu pričam. Imate li i takvog prijatelja?

Prijateljstvo se ne bira, ono biva!!!

O tom i takvom prijateljstvu ja noćas ovde govorim i neka me niko nikad više ne pita zašto volim blogove, zašto volim blogere!

Komentari na tekst:

 1. zelena каже:

  Kokoske moje! 🙂
  Imam takvog prijatelja vise od 30 godina i bogata sam time..
  a ima i vas divnih blogerki i drugarica!
  Poslednji objavljen tekst od zelena je Čaplajisanje!

  • Verkic каже:

   Ustajem i jednostavno osetim prisustvo drage mi Zelencipelice! Da, zato volim blogove, zato volim blogere! Jedinstven osećaj mi gradimo među nama koji je drugima veoma teško shvatljiv.
   Vidimo se na tvitomaniji, si čula!

 2. Dragana Amarilis каже:

  Divne ste 🙂 Uživajte u tom predivnom daru, koji imate.
  Poslednji objavljen tekst od Dragana Amarilis je Politički programi, popisi i neke druge fobije i strahovi

 3. veshtichanstvena каже:

  Veliki poljubac za obe )))))))

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

CommentLuv badge