Zapečene pohovane šnicle

Prvo jelo, koje bih volela podeliti s Vama je  dosta uobičajeno al’ na malo drugačiji način. Naime, dešavalo mi se da mi u goste dodju ljudi koji ne volu jesti ništa hrskavo. Za njih sam vremenom pronašla recept kako napraviti pohovanu šniclu, a da zaista bude mekana i sočna.

Ovo jelo zaista možete pripremati odoka. Nema mera, jednostavno uzmete namernice u onoj količini za koju ćete znati da su Vam dovoljne za broj osoba za koje spremate. I naravno ne zaboravite, sve mora da Vam stane u vatrostalnu činiju jer se jelo mora zapeći.

Potrebne namirnice:

  • nekoliko dobro izlupanih šnicli
  • brašna
  • mrvice
  • jaja
  • sitno seckanog crnog luka
  • masnoća (ulje, mast, na čemu ko kuva)
  • krompir isečen na kolutove
  • malo pirea od paradajza
  • kisela pavlaka

Recept je veoma jednostavan.

Nekoliko šnicli izlupati na dasci posutoj mrvicama i peći na umerenoj vatri dok ne požute. Posebno ispržiti crni luk u dosta masnoće. U vatrostalnu činiju namazanu uljem poredjati kriške krompira. Preko krompira staviti meso, te ponovo krompir. Poslednji red mora biti krompir. Odozgo posuti prženim lukom, posoliti, dodati malo pire od paradajza. Na kraju preliti kiselom pavlakom. Staviti u pećnicu i zapeći.

Ovo je prepisano iz moje sveščice.

Medjutim, ne bi ja bila Verkić kad bar malo ne bih uradila po svome 🙂 Videli ste da sam u potrebnim namirnicama nabrojala i jaja i brašno. Kako moji prijatelji volu pohovanu šniclu, ja meso ne izlupam samo na dasci posutoj mrvicama,  nego ga redovno ispohujem. Krompir isečen na kolutove malo prethodno skuvam, te tako pripremljene namirnice redjam u posudu. Paradajz pire moram napomeniti da nisam dodavala (moji obožavaju ovo jelo bez njega), medjutim zato sam znala stavljati i po dve pavlake 🙂 .

Probajte, veoma je ukusno i brzo bude spremljeno. Kad se iseče, deluje kao mala torta 🙂

Prijatno, uživajte u jelu!

Komentari na tekst:

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Ивана Р. Јовановић and Ivana Jovanović, Vera Mladjan. Vera Mladjan said: Tu je i prvi recept 🙂 u novoj podkategoriji "Zapečene pohovane šnicle" http://bit.ly/cGnv9u #verkic […]

  2. nastasja каже:

    ovo mi deluje extra i probam – koliko danas 🙂 taman da ne razbijam glavu sta cu 🙂 :***

  3. AnaM каже:

    Njam.. njam:)) Lepo je tebi doći u goste!!!

    Moji gosti mogu da dobiju kafu, i čašicu razgovora:))
    Ako su izrazito dragi, ispričaću im i neki vic:))

    • verkic каже:

      Ana moja za goste nekako uspem uvek „skrpiti“ nešto, mada mi nikad nije bilo jasno kako 🙂 Znali su oni dobiti i samo pečeni krompir u ljusci u rerni, pa opet dobro. Bitno je da su gosti pravi.
      Ti si uvek dobro došla samo da znaš, a i paradajz je ovde jeftiniji 🙂

  4. dudaelixir каже:

    Verkić, mogla bi svoje recepte da postaviš na http://www.blogovsko-kuvanje.com, a i videla bi tamo raznih recepata koji su postavljeni pod raznim stavkama. Šta te interesuje, tu svratiš!

    Hvala ti na ovom finom receptu! 🙂

  5. Siniša каже:

    Nažalost ne bavim se kuvanjem, ali volim da jedem dobra jela. Odštampao sam ovaj recept i zamoliću suprugu da prvom prilikom spremi ovo jelo, pa ću vas obavestiti kakvi su moji utisci.

  6. Sanaj каже:

    Lijepo si to Verkic objasnila i djeluje jako ukusno, samo jos da je bila slikica neka al dobro 🙂 super recepot, pozdrav.
    Poslednji objavljen tekst od Sanaj je Ukusni uštipci sa preljevom od jogurta i bijelog luka

    • Verkic каже:

      Moja porodica veoma voli šnicle pripremljene na ovaj način. E sad, što se tiče sličice 🙂 nažalost, tada kad sam pisala post, nisam bila u mogućnosti da kupim šnicle. Lep pozdrav i tebi Sanaj.

  7. Sanja каже:

    Heheh pa da, vidim da je proslo malo vise vremena od kad je recept postavljen :), uglavnom super si objasnila sve. pozz i vama veliki 🙂
    Poslednji objavljen tekst od Sanja je Riža sa artičokama

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

CommentLuv badge