Rolat punjen mozgom #verkic-kuhinja

Čitajući i tražeći recepte koje sam pravila dosta često,  videh da na mnogim mestima nema navedenih količina odredjenih namirnica. Ovo je samo dokaz da sam sve isprobala pre nego što sam upisala u svesku.  Nadam se samo da ćete se Vi moći snaći. Ne da se nadam,  nego sigurna sam. Većina  ovih recepata je iz vremena kad sam imala dvadeset i kusur godina. Tako da ako sam ja mogla tada i Vi ćete sigurno.

Ne znam kako ko, ali ja volim mozak u svim oblicima 🙂 pa drage moje domaćice i Vi koji ćete to tek postati krenimo na sledeći recept.

Moja svekrva moram Vam reći, bila je oduševljena ovim rolatom.

Potreban materijal:

  • 8 jaja
  • 4 kašike brašna
  • na vrh noža praška za pecivo
  • mozak (od volje Vam čiji 🙂 )
  • iseckan crni luk
  • 2 sitno iseckana kuvana jaja
  • 1 kašika milerama
  • malo ulupanog butera
  • struganog parmezana ili kačkavalja

Priprema:

Ulupati 8 belanaca u čvrst sneg, malo ih posoliti, dodati 8 žumanaca, jedno po jedno, 4 kašike brašna i na vrh noža praška za pecivo. Ovu piškotu peći u pećnici 🙂  naravno. Videćete zaista je ukusna i predivna tako slana.

Pečeno testo staviti na salvetu i uviti u rolnu.

U medjuvremenu pripremiti nadev.

Mozak propržiti sa iseckanim crnim lukom, dodati so, biber a kad se ohladi umešati 1 kašiku milerama, dva sitno iseckana kuvana jaja i puniti rolat. Premazati ulupanim buterom i posuti struganim parmezanom ili kačkavaljom te još malo zapeći.

Dodala bih samo da sam ja stavljala malo više milerama i dosta sira pošto ga obožavam. 🙂

Rolat bi se trebao služiti kao predjelo, medjutim dosta je sit, tako da razmislite….ja sam ga znala pripremati i kao glavno jelo.

Prijatno!

Komentari na tekst:

  1. Kuhinje каже:

    Ja sam ovo probala sa mogom od svinje i malo mi je cudno…

    Da li mozda greska u mozgu, koji vi koristite?

    • Verkic каже:

      Oprosti Kuhinjice, pronadjoh tvoj komentar u spamu 🙁 , ispravih i da ti pokušam odgovoriti.
      I sama sam koristila za pripremu rolata svinjski mozak. Rolat sam pravila pre par godina i to ne jednom, što je najinteresantnije uvek kad bi mi dolazili gosti na ručak.
      Piškota je bila odlična, ukus fantastičan tako da zaista ne znam zbog čega je kod tebe ispalo malo čudno. U nadevu nema ništa što bi trebalo proizvesti takav osećaj, možda, jedino ako si stavila malo više butera, pa da je bilo malo masnije… zaista ne znam, ili možda ne voliš ukus mozga, mnogi ga ne podnose.
      Mozak, crni luk, biber, mileram i kačkavalj, ne znam zaista u čemu je problem. Oprosti rado bih ti odgovorila ali zaista ne umem. Čim mi proradi rerna, napraviću i javljam ti se sa svežim vestima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

CommentLuv badge