Službeni glasnik je svojim prisustvom u mom gradu, približio Sombor Evropi!

Ovogodišnji  Beogradski sajam knjiga,   na kojem se predstavilo ukupno 478 izlagača, na svoju veliku žalost nisam mogla da posetim 🙁 .

Ipak, na neki način, bar jednim delom, kao ljubitelj knjiga nisam u potpunosti bila uskraćena. Zašto?

Odgovor je veoma jednostavan.

Za sve nas,  koji iz bilo kog razloga,  ove godine nismo bili u mogućnosti  da posetimo sajam knjiga, Službeni glasnik je odobrio 30  % sajamskog popusta do kraja oktobra  na sva Glasnikova izdanja i zahvaljujući njima mi imamo svoj mali sajam knjiga, ovde u našem gradu.

 

 

 

Urednik Glasnikove biblioteke prof. dr. Gojko Tešić je tokom predstavljanja Glasnikovog izdavačkog poduhvata godine – Dela Stanislava Vinavera, na ovom 57. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga,  između ostalog rekao:

– Vinaverev je bio čudotvorac srpskog jezika, čovek koji je spojio Srbiju sa Evropom i obratno.

Ponovila bih ove njegove reči na malo drugačiji način i u drugom kontekstu:

– Službeni glasnik je svojim prisustvom u mom gradu, približio Sombor Evropi!

I ovo nije samo pozajmljena rečenica. Ovu tvrdnju iznosi član Kluba čitalaca Službenog glasnika koji koristi sve usluge i pogodnosti koje nam je ova kuća omogućila.

Svoju radost povodom otvaranja knjižare sam  još  u avgustu prošle godine podelila sa vama,  međutim, kako nažalost, još uvek veliki broj Somboraca ne zna za njeno prisustvo u našem gradu, nije na odmet da još jednom  podsetim sve ljubitelje knjiga da se knjižara „Službeni glasnik“  nalazi u zgradi Gradske biblioteke – ulaz  iz ulice Avrama Mrazovića.

Moram da napomenem da ovaj tekst nije plaćen! Neposredni povod za njegovo nastajanje je ne samo sajam knjiga u Beogradu već  i moja večita želja da posetioce svog bloga upoznam sa svim  bogatstvima  koje Sombor poseduje.

Sombor obiluje brojnim kulturnim sadržajima.  Ove  godine  svoj doprinos je dao i  Službeni glasnik,  renomirana kuća  u kojoj postoji bogata izdavačka delatnost. Naime, ovogodišnja  Dečja nedelja  u Somborskoj biblioteci je naslovljena po knjizi u izdanju Službenog glasnika – „Vidi čuda“.  1. oktobra u Somborskom Narodnom pozorištu, je prezentovana  ova najnovija knjiga za decu.

 

 

Komentari na tekst:

  1. Olivera каже:

    Meni je Sombor uvek bio evropski grad, od prvog momenta kad sam ga videla, tako da i ova nova „knjižara“ samo to potvrđuje:)
    Poslednji objavljen tekst od Olivera je Lepe uspomene znaju da bole

  2. SMS poruke каже:

    Sombor je zaista divan grad. To zna svako ko ga je posetio!
    Poslednji objavljen tekst od SMS poruke je Vicevi o policajcima 8

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

CommentLuv badge