Konačno knjižara po mom ukusu – knjižara JP „Službeni glasnik“!

Tek neki dan ugrabih malo slobodnog vremena i krenuh do novootvorene knjižare JP Službeni glasnik.

Obožavam knjižare, miris novih knjiga. Svaki ulazak u nju vraća me u detinjstvo. Moja majka, drži me za ruku, ja sa velikim nestrpljenjem se guram pored nje kako bih što pre dobila nove knjige. Predivan osećaj koji nikad neću zaboraviti.

Glasnikova knjižara je nedavno otvorena i sa nestrpljenjem i  velikim očekivanjem sam krenula u novootvoren objekat  u ulici Kralja Petra I,  broj 11.

Pre ulaska u sam objekat, moram da priznam,  bila sam malo razočarana. Ovakav maloprodajni objekat   koji objedinjuje različite proizvode i usluge ovog lidera  u izdavanju stručne literature iz pravne i zakonodavne oblasti, naučnih studija i monografija je zaista zaslužio mesto na samoj našoj glavnoj ulici.

Jeste to tu, odmah do, ali ipak nekako mi je uvučeno, nije na udaru, ma nije na mestu na kojem zaslužuje. Ono što bih  lično iskoristila, a sigurna sam da će i oni,  je prostor koji dele sa gradskom bibliotekom. Već vidim književne večeri, promocije novih izdanja …. ima tu mogućnosti.

S druge pak strane knjižare, odmah do nje,  je objekat picerije ispred koje se  sada za vreme letnjih dana,  nalaze stolovi koji potpuno zaklanjaju ulaz u samu knjižaru. Ipak, prisustvo picerije, miris pica, žagor ljudi koji sede ispred i miris knjiga i tišina biblioteke nekako ne idu zajedno.

Somborci su veliki ljubitelji knjiga i jedna ovakva knjižara je  zaista  nedostajala našem gradu. Dosta mi je da u takvim objektima gledam razne mede i medice,  plastificirane  stoljnjake i igračke, želim knjige! Jeste da je novaca sve manje, ali sigurna sam da će mnogi od nas nakon dobijanja plate kupiti bar po jednu knjigu svakog meseca.

Sa velikim zadovoljstvom  mogu da kažem da će ljubitelji knjige  konačno moći na jednom mestu da pronađu  kako  kapitalna dela iz oblasti društvenih i humanističnih nauka, kulture i umetnosti, tako  i niz drugih zanimljivih izdanja.

U knjižari JP Službeni glasnik u Somboru su nam na raspolaganju i ne mali  izbor knjiga, zvučnih knjiga, časopisa,  kancelarijski materijal, te mnogo, mnogo  obrazaca.

Posebna pogodnost za sve nas su i različite mogućnosti oglašavanja u „Službenom glasniku RS“ kao i mogućnost pretplate na sva štampana i elektronska izdanja. Dobro, lako smo sve to mogli i ranije na njihovom sajtu, ali ipak ovako „uživo“ nekako je primamljivije.

Nedavno sam morala da šaljem oglas kako bi izgubljenu diplomu proglasila nevažećom. Svi znate da se nakon toga mora  čekati određeni period.

Dragi moji sugrađani, Službeni glasnik nas je rešio ovog čekanja. Nema više pisanja, slanja poštom. Sada jednostavno odete u Glasnikovu knjiža i veoma ljubaznom osoblju objasnite  problem koji imate.

– Znate izgubila sam ličnu kartu, vozačku, saobraćajnu….. molim vas,  htela bih da…..

Nakon što date svoje podatke, odmah možete da krenete u nabavku novih. Nema više pošte, zaboravite na nju, na čekanje u redovima, na čuvanje onih papirića o poslanoj preporučenoj pošiljci. Zar ovo nije sjajno?

Nažalost,  plata još nije bila i ništa nisam mogla da kupim 🙁 , ali ubrzo, vraćam se sigurno! Tada, kad budem kupila prvu knjigu u njoj, javljam se sa novim postom 🙂

Sa velikim zadovoljstvom pišem ovaj post i njime  pozivam sve svoje sugrađane da posete knjižaru JP „Službeni glasnik“ u Somboru u ulici Kralja Petra I,  br.11.

Komentari na tekst:

  1. Branko Baćović каже:

    Uživaj u tišini napisanih reči… 🙂
    Poslednji objavljen tekst od Branko Baćović je KO TI JE PRAVI PRIJATELJ?

  2. […] Svoju radost povodom otvaranja knjižare sam  još  u avgustu prošle godine podelila sa vama,  međutim, kako nažalost, još uvek veliki broj Somboraca ne zna za njeno prisustvo u našem gradu, nije na odmet da još jednom  podsetim sve ljubitelje knjiga da se knjižara “Službeni glasnik”  nalazi u zgradi Gradske biblioteke – ulaz  iz ulice Avrama Mrazovića. […]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

CommentLuv badge