Dnevni vodič kroz blogosferu #pratiblogere Broj 6.

Džepna venera Vam i ovog jutra želi dobro jutro i uspešan radni dan koji je pred Vama!

Blog postovi objavljeni 03.02. 2010. godine

Prošli dan mi je kao i mnogima od Vas, prošao kako u razmišljanju kako  pomoći maloj Vanji Pilipović #srcezavanju tako i jednim delom i u konkretnim akcijama koje sam odmah mogla odraditi. Nakon razgovora s’ njenim ocem napisala sam kratak blog post što nije bilo ni malo jednostavno uraditi pod utiskom koji me i sada ne napušta.

Mnogi blogeri su uradili isto. Solidarnost i ovoga puta naravno nije izostala. Očekujem još neke konkretnije rezultate o kojima ću naknadno pisati. Za sada ću ovaj današnji dan početi s linkom bloga na kojem su podacima o svim blogerima koji su se svojim blogovima pridružili akciji. Naravno ni  akcija preko twittera nije izostala.

varagic [blog post] Blog Akcija: Srce za Vanju #srcezavanju CITAT: …..Koordinisanom akcijom preko Twitter-a – “#srcezavanju” i FB grupe možete pratiti aktivnosti i priključiti se sa svojim blogom……

Nedugo nakon ovog blog posta nastao je još jedan – dzejndou sa DžejnDouDotKom // Srcem za srce CITAT: U nekim normalnim zemljama, ne bih morala da pišem ovaj tekst. U nekim normalnim zemljama, ovo bi bila najnormalnija, rutinska stvar. Ali ovo nije normalna zemlja. Iako se busamo “promenama”, previše je stvari koje su “večite”. Od ministra zdravlja, pa do katastrofalnog zdravstvenog sistema……

Novi blog post adriatek –   Kako da pored posla imate i svoj život CITAT: …..Imajući to u vidu, predlažem pet odluka koje će vam pomoći da pored posla imate i svoj život. Sve je to super – da uspešno završavate zadatke, napredujete na poslu, ostvarite rezultate ali ne po cenu vašeg fizičkog i mentalnog zdravlja…..

Jedan od deset recepata za svakodnevnu primenu DedaBor –  Kako ostati mlad – CITAT: ….10.Recite ljudima koje volite da ih volite, u svakoj prilici

I uvek pamtite: zivot se ne meri brojem udisaja koje napravimo, nego trenucima koji nam oduzimaju dah…

Trudnoća i porodjaj – CITAT: …..Mozda vama ovo zvuci cudno, ali kod mene u porodici, ja sam taj koji je rodio decu, ja sam taj koji ih godinama laze, sve dok ne shvate da je tata malo lud i da ono sto je pricao nema veze sa pravom istinom. Na rode nikad nisu ni pomislili, na posiljke preko poste jos manje. Jedina prava prica je ova… Ako mogu njih da lazem, mogu i vas!……

blogowskiKolektiva.hr – CITAT:  ……Koji je koncept Kolektive? Ukratko, u pitanju je mali start-up iz Hrvatske koji se bavi prodajom svakoga dana različitog proizvoda ili usluge. Ali sa principom da je cena tog proizvoda ili usluge smanjena od 50% do 90% od redovne pod uslovom da se skupi minimalni broj osoba koji su spremni to da kupe…..

Novi recept GagaGrneŠampanj torta

100-ti post na blogu detozinMoji univerziteti CITAT: …..Ali cela stvar se okrenula naglavačke. Pokušavajući da naučim kako se ovo radi, otkrio sam neuporedivo više nego što sam se nadao. Kao u nekoj priči Maksima Gorkog (iz naslova) obreo sam se u nekom polusvetu, u nekom drugačijem vremenu i prostoru – i počeo da učim o stvarima o kojim nisam ni slutio… „Sreo“ sam ljude koje nisam znao (pitanje je da li ih i sada poznajem?) neki su mi postali „prijatelji“, „follower-i“, „posetioci“, a nekima sam to postao ja…

Sminkerica_com: [Maškare] Pogledajte dosadašnje kreacije i Odaberite look za maškare CITAT: …..Nakon što sam prikupila prijedloge lookova za koje biste željeli tutorial prije maškara, zaključila sam kako neću uspjeti ostvariti sve želje, pa sam odlučila objaviti anketu. Odaberite najdraže i glasajte!…..

skrabalica sa škrabloga: Bakice u akciji CITAT:  ……Pred odlazak u penziju kažu da je pametno pronaći neki hobi koji će biti koristan za popunjavanje slobodnog vremena. Baka mladog Žeremija kao i nekolicina njenih prijateljica ne mora da razmišlja o tome, jer ih je Žeremi uposlio. On je počeo da plete kape sebi i svojim prijateljima, kada je shvatio da ne može da završi sve što želi. Prilikom posete baki u staračkom domu dobio je ideju da mu ona pomogne u kukičanju kapa. Vremena ima na pretek, a dobro će joj doći i koja parica…..

webpoduzetnikPravila za dobar sex i pisanje e-maila su ista – CITAT: …..Da bi se napisao OK poslovan dopis potencijalnom klijentu trebate se prvo čuti telefonski sa njime, razgovarati, klijent sa druge strane mora dobiti potvrdu da ste ozbiljna stranka. Ne smijete odmah navaliti sa e-mailom na njega bez da ste se čuli preko telefona nego pokažite jednu dozu profesionalnosti i prvo ga nazovite. Slanje e-maila klijentu samo tako bez da je čuo vaš glas i da ste malo popričali neće baš imati nekog odjeka. “Igrajte” se sa njim malo preko telefona, razgovarajte…..

kremasica recenzija: Nivea Diamond Gloss Shine Finish Sprej za završni dijamantski sjaj kose CITAT:  Ukoliko želite da preporučite ili iskritikujete kozmetički proizvod koji ste koristili ili koristite, možete nam poslati recenziju. Možete je poslati popunjavajem formulara ili je napišite blog stilom. Formulare za slanje recenzije možete pronaći na linku Pošalji recenziju popunjavanje formulara. Smernice za pisanje recenzija blog stilom možete pronaći na linku Pisanje recenzija. ……

– 01. 02. 2010. godine pokrenut novi blog dedodoflim.wordpress.com CITAT: …..Moja je namera da na ovom blogu pišem o malom čoveku, o tzv malom čoveku koji jeste prinudjen da se kroz život probija kako zna i kako ume, a ne ume da bude bogataš, da zgrne velike pare, jer život makar kakav bio, lepši je sa džepovima punim para. Mali čovek koji ne ume i nije u stanju da menja istoriju…..

nemresbilivit.bloger.hr Noćas sam

CITAT:

Noćas sam proklinjao zvijezde koje sam vidio

i one koje nisam;

i pustile su me da kunem,

Noćas sam se razbolio,

ali ne zbog onoga što si rekla,

već zbog onoga što nisi,

noćas sam umio da patim

onako kako to čini nestručno priklana zvijer . . . .

. . . . šta sve noćas nisam uradio zbog tebe?

– Danas sam u potrazi za blogovima koje do sada nisam čitala došla i do blog.urosevic.net gde sam pronašla i ono što je meni uvek predstavljalo problem a to je pronaći dobru fotografiju –  Kako do fotografija za blog CITAT: ….На вебу се најчешће слике траже преко Google Image Search, али је са тим начином долажења до материјала присутан проблем (не)легалности.

Зато је најбезбедније слике тражити на Flickr галеријама, и то оне које су објављене под одговарајућом Creative Commons лиценцом.

spess.wordpress.com Ljubav CITAT:

– Mama, moram nešto da ti pokažem.
– Šta to? (iznervirano, jer mi čitav dan pokazuje najnovija dostignuća u igricama)
– Da ti pokažem koliko te volim – priđe, zagrli me i stavi mi glavu na rame.

Komentari na tekst:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

CommentLuv badge