Dnevni vodič kroz blogosferu – #pratiblogere Broj 4.

Džepna venera sa Vama i ovoga jutra. Ugodan dan Vam želim!

KRATKO OBAVEŠTENJA : administrator Džepne venere se zahvaljuje NovinarskaPatka na adekvatnom odabiru naslova za ovu kategoriju! Od danas svakodnevni blog post #prati blogeri ima naziv Dnevni vodič kroz blogosferu.

Blog postovi objavljeni 01.02. 2010. godine

Na samom  startu sa danom zakašnjenja (propust administratora ovog bloga) tekst koji je objavljen 31. 01. 2010.

Metalna pena – materijal budućnosti blogera plagosus – CITAT: ….Ovaj novi materijal, koji zbog svog izgleda podseća na sunđer ili penu, dobio je naziv “metalna pena“, a njegova upotrebna vrednost je skoro neograničena. Može se koristiti za izgradnju čuvršćih građevina, bezbednijih automobila, pa čak i boljih zamena za delove ljudskog tela, poput veštačkih kukova i sl. Naravno, ovaj materijal je zanimljiv i vojsci, pa se radi na razvoju boljih pancira i oklopnih vozila…..

Poslednjiskaut jutros izjavljuje: Kakav ponedeljak!!!  i piše novi blog post Ko živ ko mrtav – CITAT: …..Otvaram prozor i osetim svežinu januarskog jutra, koja mi je u ovom trenutku, toliko draga. Ali, ne lezi vraže! Ima zgrada komšiluk kakav se samo poželeti može. Iz kuće, koja je tik pored zgrade, vijori se lep dim, onako bogat, gust… Izgleda da su na red za loženje došle stare cipele i dzemperi. Majko moja rođena, pa šta je ovo od jutros? Brzo zatvaram prozor, koji mi je do pre par minuta delovao kao spas, i vraćam se mirisu tamjana, koji je, bar meni, lep samo u pesmama…..

Blog post Za grupu autsajdera #socialadvertising ( u slici) blogerke tatjanadanilo

„OK, nakon što ste odabrale savršenu podlogu, vrijeme je za njeno nanošenje“ kaže Sminkerica_com na twitteru i najavljuje novi blog post Savršena podloga (dio 2. ) – CITAT: Nakon što ste odabrale savršeni puder, potrebno ga je pravilno nanijeti. Postoji nekoliko različitih tehnika nanošenja podloge, a ja vam predstavljam neke od njih. Na vama je da odaberete onu koja vam najviše odgovara.

Mahlat novi članak Prosečno histerična – CITAT: Pisah jednom kako me niko nikada ništa nije pitao, ono ulica, anketa, pa ti postave neko pitanje, da l’ je Kosovo srce Srbije, ko je najseksepilniji političar,  da l’ mi teško pada kriza, šta mislim o spasiteljima Srbije, da l’ ću da se vakcinišem da Miškoviću bude lakše a Kon ostane vodeći epidemiolog  i slično. Ulicom idem prilično nadrndana valjda se vidi da bih odma’ otela mirkofon i ne bi ga vratila dok ne kažem šta imam da kažem. I onda bi me uhapsili……

Kamen za pod glavu od Charolija – CITAT: ……Ako slučajno pijete vodu sa česme, posle ovih slika se bar zapitajte da li je to pametno? Ako vam ni slike nisu dovoljne, onda pitajte nekoga ko je neki od tih kamičaka morao da izbaci iz sebe. Takve muke ne biste poželeli ni najgorem neprijatelju. Pijte samo flaširanu vodu ili u nedostatku iste se radije odlučite za pivo, preporučuju i doktori. ;)…..

Nedugo nakon ovog još jedan blog post – Dubai viđen očima padobranca – zaista uživanje za oči !

kremasica objavila imena Dobitnici nagrada– CITAT: Dobili smo zavidan broj mail-ova sa prijavama za učešće u našoj nagradnoj prvoj igri. Bilo je tu zanimljivih fotografija, saveta, recenzija, ali i nekih pisamaca u žanrovski neodređenim formama. Zadovoljne smo. Zahvaljujemo se svim učesnicima na iskazanom poverenju, podršci i kreativnosti. Onima koji ovoga puta nisu ništa dobili se unapred zahvaljujemo na razumevanju, sa željama da se ne rastužuju i ne predaju, jer vaši mail-ovi nisu otišli u trash folder, a u budućnosti će biti još nagradnih igara koje će organizovati Kremasica.com……

skrabalica sa uvek svežim i originalnim idejama – Mokre cipele na kamenčiće molim!

Svi mi volimo dobro jesti i stoga jedva čekamo novi recept naše GagaGrne –  Čorbica sa ribljom ikrom. Mislim da se ovde nema šta reći, nego da treba isprobati. Sigurna sam da je ukusna bar za ljubitelje ribe kao što sam ja.

pedja_supurovic Post: I mi kompjuterske kriminalce imamo – CITAT: …..Šta to znači za nas, građane? Znači da ostajemo nezaštićeni, jer nemamo kome da se obratimo u ovako prefinjenim slučajevima kriminala. O da, tužioci će i dalje postojati, ali ne oni koji zaista mogu da razumeju o kakvom krivičnom delu je reč. Vraćamo se nazad, u ona vremena, kada su nas predstavnici pravde gledali ko tele u šarena vrata jer nisu mogli da razumeju ni reč, a kamoli komplikovane postupke koje se primenjuju u visokotehnološkom kriminalu…..

detozin rijaliti svinjac (još) uvek aktuelno (blog.veza.biz)  – Rijaliti šou na Srpski način! Kako od čoveka postati majmun? CITAT: …..Glavna poruka većine rijaliti šou TV emisija je da su pohlepa i bolesna ambicija dobro i da se u savremenom društvu preživljava eliminacijom drugih, a ne udruživanjem i saradnjom sa njima. Nažalost, zato nam je ovako kako nam je, i dok god je ova vrsta zabave popularna, neće nam biti bolje……

Za kraj  prvod dela današnjeg vodiča kroz blogosferu ostavila sam blog post Moje greške u web businessu i neuspjeli projekti učite na meni… (via webpoduzetnik ). CITAT: ….Ovdje ću vam pokušati dati jedan pregled situacija u kojima nisam dobro reagirao i napravio sam neke greške u web businessu. Vrlo je važno da kao osoba sa samim sobom raščistite neke stvari u vezi vašeg ega i slično i da si priznate neke stvari. Nije tu sada u igri web business nego i općenito samo poslovanje. Morate shvatiti da su greške sastavni dio života i da ako nema njih nema ni napredovanja. Ima jedna poslovica koja kaže ” ako ne radite greške kao da ne postojite.” Bitno je da ih ne radite puno. Malo da, ali ne puno. Ili radite par malih greškica a nemojte jednu ili dvije velike……

Svaka čast tomislavcar jer nije jednostavno ljudima priznati da si nešto pogrešio!

 

Drugi deo znate već. Predlozi blog postova koji nisu objavljeni dana kad izlazi ovaj dnevni vodič.

detozin blog post   Marketing i neprskane jabuke – CITAT: Kao što mu samo ime kaže MARKETING nastaje na pijaci. Marketing-expert (piljar) ima ispred sebe na tezgi tri gajbe crvljivih jabuka. Počinje polako da pada u očaj. Sve je pokušao: da spusti cenu, da ih „uvalja“ nekome kroz trampu na nevidjeno, da ih se reši kroz vezanu trgovinu (kilo jabuka uz tri pušle rotkvica). Počinju već da ga gledaju sa sažaljenjem – puko je… Kad – sa susedne tezge čuje kako neki čiča pita njegovu svastiku Živanu: „…a jeli dete, da te pitam nešto…Jesu li mnogo PRSKANE?“……

– Blog  subotica-ca-ca-ca.comPada kiša ili sneg – CITAT: …….Šta sam ono hteo reći? Pa dobro, policija ganja kriminalce, jer između ostalih delatnosti vatanje kriminalaca jeste njihov posao, ali brate, valjda triba neko da fata i ove koji se „mobilizuju“ za volanom dok se vozikaju gradom, a zna se da je po novom zakonu ta zabava kažnjiva lepom svoticom para. Dakle, u Subotici imamo podosta siromašnih ljudi: ajde dnevno uz jednog policajca postavite i siromaha! Za tri sata „rada“ u samo jednoj ulici ima da se zaradi malo bogatstvo na prekršajima. Dnevno pet pandura sa pet siromaha na ulicama, mesečno izađe stopedeset pojedinaca koji neće tražiti topli obrok od grada; štaviše – sto pedeset porodica, pomnožite sa tri člana i dobijate skoro pola hiljada ljudi!…..

Dešava nam se – CITAT: ……Ovih dana dešava nam se dosta toga što nam se sviđa, ali više onoga što nam se ne sviđa. Dešava se i ono što se u stvari ne dešava! Recimo, rupčage na gradskim ulicama i putevima; s njima se ništa ne događa, zapravo rupe su sve veće i veće, sve dublje i dublje… Dakle… i sa rupama se nešto događa. Oni što su izašli iz gradskog parlamenta ne vraćaju se, ali direktorska mesta zadržavaju, a gradonačelnik kao da je pomirljiviji no što je bio proteklih dana…..

veshtichanstvena.wordpress.comSnovi koji nikad ne porastu – CITAT:

Dugo sam čuvala kapi nektara na dlanovima, samo za njega..

Vreme je da  ga pustim da ode.

Da ode iz mojih misli,  u kojima je stanovao dugo…predugo..

Taj san…

Čudno.

Pustih ga, i nema u meni prazno mesto, nema osećaja gubitka.

Opet me golica ispod grla, osmeh se kotrlja iz utrobe, i razliva celim bićem..

To su snovi novi, svaki  još mali i  spreman  da postane onaj najveći.

Onaj pravi.

San uz koji se zauvek sanja…

Komentari na tekst:

  1. veshtichanstvena каже:

    Hvala ti sto si me svrstala u ovo divno drustvo ))))))))))))
    PS: dopada mi se tvoj blog, praticu ga ..

  2. dedodoflim каже:

    AJDE DA NE MENJAM IME KOD PRIJAVLJIVANJA, A I NE MOGU DA PRONADJEM NEKE LOZINKE! IZABRALA SI ONAJ GRADSKI BLOG. HVALA I U MOJE I U IME MOG KOLEGE. POZZZZ!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

CommentLuv badge