Kako sam skuvala mamuta u ajvaru? – Kokica u gostima!

Mislili ste da ćemo sa slona da predjemo na kokoške i kupus i da će tu kraj da bude, da ne znamo više ništa da spremimo. Grdno ste se prevarili! Novo zakuvavanje počinje!

Drž’te se sad, nova gošća, tu iz neposrednog susedstva je upravo na vratima, a šta nam ona nosi…… 🙂 čekajte malo,  znam da ste nestrpljivi.

DOBRO MI DOŠLA, KOMŠINICE DRAGA!

Kako sam skuvala mamuta u ajvaru?

Znate šta, ja sam dosta stidljiv gost. Verkićka je bila tako dobra, da nas pozove i ugosti na svoj način, sve spremila, otvorila vrata, pa šta joj bog da! Dade joj jednu što je ušla u cipelama, dovukla slonove, pa onda drugu što je dizala noge na sto i uvela kokoške! Šta je u medjuvremenu bilo, dok ja ovo pišem, samo ona zna! Tako ti je to kada si široka srca plus zaboravljaš zaključati vrata i praviti se da nisi kod kuće (čak i kad zoveš goste)!

Mene sad sve strah, pa se stiskam, meškoljim, bojim se, bre…da je shvatila šta je učinila, pa će opaliti cenzuru prvom sledećom prilikom. No, u medjuvremenu, dok je još u stanju nesvesti, da razmenimo koji recept. Zar to dobre domaćice ne rade uz kafu?

Da vam kažem, onako u poverenju, mislim da su mi juče (dok sam razmišljala o Charolijinim slonovima i većem frižideru za njih) uvalili mamuta! Ja tražila svinju da je kuvam, ali ono što sam dobila, delovalo mi je kao nešto praistorijsko. Mora biti da je mamut, dinosaurus nije. Kuvala ga tri sata i još se borio!!!

Jo, dosadno vam je, ajd…neću onda o kuvanju. Ja to tako, kada sam nešto nesigurna, laprdam u prazno, da se zamaskiram, no…u principu, bude još gore.

Da se uozbiljimo, preći ću na citiranje sebe same. Mada…to je poduhvat sličan pokušaju citiranja koze koja živi u ubedjenju da razmišlja a nema nikoga da joj kaže da u suštini, bolje da samo mekeće. Ili koze ne mekeću? A izem li ga…nešto tako…

Dakle, onaj FB, da ga sad ne pišem tu punim imenom i prezimenom, najčešće mi služi samo kao oglasna tabla za moje domaćicanske (?!) uspehe i padove (i Verkin…život uopšte). Tu ja s’ vremena na vreme okačim svoje bisere napisanih mudrosti i po neki uspelo – neuspeli recept. Ovaj put se uzjebah! (ti Verka turi zvezdice gde treba). Napisah koju pametnu ili manje pametnu, no mislih korisnu…reč, jel’…vezano za nevolje koje nas snadjoše poslednjih, recimo, desetak dana.

Onako naivna, mislila sam, sad kada ja to okačim na tarabu, će da pljušte reakcije, bre. Okačim, skinem, okačim, skinem, sve mislim, svi spavali kada sam kačila, pa da turim opet. Spavaju i dalje! Ma mamicu vam vašu! Uzjebaše me, da lajem sad opet tu u gostima.

Turim ja njima status „NIJE TEŠKO POSLATI MAKAR JEDNU JEDINU SMS PORUKU NA 1003….ŽALOSNO, BOJIM SE DA BI VIŠE LJUDI ODREAGOVALO DA SAM NA OVOM FB-U POSTAVILA GOLUŽDRAVU FOTOGRAFIJU MOJE KOMŠINICE OD 100 KG ŽIVE VAGE U POLUPIJANOM STANJU!!!!!„ – reko, sad će oni da se uzjebu, pa da opletu po meni, koji mi je lepi moj – makar će pitati. Ma kakvi, tu i tamo koji like (mada to što sam pisala baš u suštini i nije za like, no ti koji su stavili like znam zašto su ga stavili – razumeli su me i pojeli makar deo Charolijinog slona) i koji komentar kako nismo sigurni gde će ti novci da završe. Uffff, bre, a da li kada krenemo u radnju znamo baš svaki dinar gde ćemo da potrošimo? I ni slučajno nećemo kupiti ništa što nismo turili na spisak od pola kilometra potrepština za kuću tipa maska ova, krema ona, za sjaj ovog, ma za sjaj dupeta sredstvo da kupujemo, bre, umesto da šaljemo jednu jebenu poruku (molim zvezdice)!

********************** (administrator: – evo turila ja zvezdice, jel’ dobro?)

Ufff….šta, već je toliko sati, ma nemoj Verka, nemoj da me guraš, izaći ću sama, znam ja gde sam ušla…ma izvini, znam, kod svoje kuće ne psujem, našla tu u gostima. Al’ ne bih ja, časna reč, da mi nije prijatno tu kod tebe…Aaaa, primetila si da mi je prijatno, zaglavila sam, sad će već i ona sikteruša da stigne…ajd idem ja pre toga…

Eeee…čekaj, još jedan fazon da ti ispričam, slušaj: „Otišao peder da istetovira onu stvar. Kaže – hoću tu ferrari da mi turiš, mislim, istetoviraš…Kaže njemu ovaj na to – vidi, ako hoćeš na onu stvar ferrari, moram na jajca traktor da ti tetoviram. A peder, gay, homoseksualac (nemam ništa protiv grupacije) će zbunjeno – a šta će mi traktor na jajcima? Pa…kaže ovaj njemu na to – kada zapadneš u govna da te vuče napolje!!!

Budi mi dobra, budi pozdravljena, znaš, nisam ja uvek ovako naporna…to samo tako izgleda na prvi (drugi, treći i svaki ostali) pogled…

Sanja Kokica – Sanja Glamočanin

Komentari na tekst:

 1. SanjaKokica каже:

  Mislim…šta reći, bravo Verkić za zvezdice, baš sam ih tamo želela 😆 dobra fora! 😉

 2. veshtichanstvena каже:

  Sanjaaaa, pa što nisi zvala da te prevezem metlom,mogle smo putovati zajedno ?)))))))))))))
  Verkić nas je okupila na ovom njenom divnom slavlju , hvala joj ))))))))
  Veselje i smeh, ženske priče, ima i divne muzike,odavno se nisam ovako lepo provela ( još od zadnjeg samita veštičica )))))))))))))
  I hvala ti za ideju da skuvam mamuta, baš sam razmišljala da uvedem nešto novo u jelovnik ))))Javiću kako mi je jelo uspeloooo))))))))))

  • SanjaKokica каже:

   Vidi Veco, pošto smo komšinice, odaću ti gde ima da se kupi mamutovine, samo reč fali 😉 Nego, kako da ti kažem, nisam bila sigurna za koliko je veštica registrovana tvoja metla 😆

  • Marouk каже:

   Mani Veco.. i posle 3 sata ima da ti pobegne iz šerpe ni malo ne skuvano. Obavezno i konopče za laso da kupiš. Utrljaj ti taj komad mesa bensedinima… rastvoriš 1 u 1/2 dl vode i to ti je za do kilogram mesa. Neće bude mekše al neće ni da bega 😀

 3. zelena каже:

  Traktor kad zapadnes u goMna 😆 😆 😆
  Znas sta, ispadoh ja najbolja od sve dece, kako ovi pCuju to je strasno, zvezdano nebo da napravis pored zivotinjskog carstva 😆

 4. milininsvet каже:

  Idte s milim bogom i s traktorom,ovo se Verka sve vise zahuktava…

 5. Dudaelixir каже:

  Sanjočka, eno i meni se kuva NEŠTO u šerpi, sumnjive mi boje, pa sve nešto mislim, uveli mamutovinu pa je zaista prodaju kao junetinu! ‘de li su je samo držali sve ovo vreme?

  Sanjočka, vic je, sestro, odličan! 🙂

 6. Deda каже:

  Kod mene sve traktoristi 🙁

 7. mangup каже:

  Tu se vi svi gostite , a mangup nek zvace mamuta :-D. Dobar vic !

  • Verkic каже:

   Mangupe dragi (uh smem li to ovako da kažem 🙂 ), izvoli, pridruži nam se i ponesi tog mamuta da ti malo pripomognemo.
   S’ obzirom koliko nas je pazi koju količinu donosiš! 😉

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

CommentLuv badge