Supercalifragilisticexpialidocious! – Amarilis u gostima!

Dragi moji gosti, budite spremni jer nova gošća nova iznenadjena nam sprema. Koliko mi je prišapnula telefonom, biće tu……..ali neću vam otkrivati pre vremena, samo………ma samo da nas ne tera engleski da pričamo, jer ovo malo što znam, ima načisto da se obrukam 🙂

DOBRO MI DOŠLA, PROFESORKO MOJA DRAGA!

Hi there,

Evo i mene, pristigoh . Toliko sam uzbudjena. U gostima kod Verkić!

Da, najpre da se predstavim, Amarilis, ja sam Amarilis. Tu sam među vama i sa vama, otprilike kao i Vera, oko godinu dana.  Kao profesorka po zanimanju imam svoju nišu, jel’ te, svoj blog za učenje jezika, engleskog i nemačkog , kao  i svoj  neki lični blog za ostale manje-više kreativne pokušaje.

Najpre par reči o meni. Mislim, u takvom sam društvu da ne znam odakle da počnem. Nisam baš mnogo virtuelno  osposobljena, snalazim se sa blogspot funkcijama, na wordpress-u, još bauljam, Face mi ide, linkujem, šerujem, tagovanje mi baš ne ide.  Twitter, tek sam počela, nisam baš sigurna, kako to funkcioniše, ali ima vremena. U međuvremenu, tučem po ovoj mojoj tastaturi, samo tako.

A kako izgleda ta protekla godina u mom real life:

–          Dobar dan, komšinice, kako ste , nema Vas,  ne date se videti!

–          A, šta ćete,  vreme leti, ko će sve da postigne (odgovor, koji bi trebao da pokaže da mi se žuri, a zašto mi se i gde žuri, dosetićete se)

–          Da, da, stalno u gužvi, ne idete na posao!!!, ne idete ni na pijacu više,  za komšiluk nemate vremena uopšte, nema Vas na našim klupskim druženjima (klupska druženja – blejanje na klupi ispred zgrade, prim.autora)

–          Pa znate da nešto ne volim da sedim napolju, vreme je promenljivo, a ja ne podnosim hladnoću.

–          Kako ne podnosite hladnoću, komšika, pričajte to nekom drugom. Sada ste u tim godinama, kada Vas drma samo tako, udara, ne možete da se ohladite.

–          ????!!!! Drma, pa drma mene svašta u životu, moja draga komšinice, udara me na sve strane, ali nisam sigurna da sam baš shvatila….- zamuckujem zblanuta, nemam pojma o čemu žena priča

–          ‘ ajde, što se Vi komšika, pravite onako …, pa drma nas sve u tim godinama, valunzi, udara vrućina u glavu, da pukne.

–          Ne znam baš ….- blenem u neverici u komšiku mi dragu, ali ona se ne da zbuniti

–          Ne znam što se pravite fini, kao Vas ne drma klimaks, vrućina udara u glavu. Ništa se u ovoj zgradi ne može sakriti. Čujem, stalno ovi  Vaši viču – alooo, kevo, zatvaraj te prozore već jednom, nisi sama ne svetu!

Eto, to je to, vihori  divljaju oko mene, promaja razbija , bar što se tiče komšiluk , klimaks cepa, valunzi udraju u glavu – a Amarilis – Amarilis ušuškana , vitla po netu, otvara  prozore na užas ostalih umreženih ukućuna i uživa, naročito u blogosferi.

Sad, pošto sam u gostima prvi put, red je valja se malo ponuda doneti, eto ponesoh malo nešto slatko za dečicu a i za Veru bogami, dobro jeste američki, čujem Vas, gde Ameri znaju šta je dobro. Ne sporim, ali nađe se tu i tamo po nešto. Već sam držala slovo (mislim pisala) i  o bundevama, o pitama I tartovima, pa rekoh evo da spremim nešto za Veru, pa ako joj se dopadne, može i ona posle deci da spremi, znamo kako je spretna u kuhinji.

Tart of bundeve

Uzmete nekoliko komada bundeve I stavite da se ispeku u rerni, što više to bolje, da bude više fila. Namažite pre pečenja površine sa malo ulja, da se ne bi stvarala korica. Kada je bundeva pečena, probate viljuškom, izvadite da se ohladi. Odvojiti masu od kore i staviti je u secko, blender ili šta već imate i mućkajte je dok ne dobijete ujednačenu masu, kao za pire od krompira. Zatim u masu dodati šećer, po ukusu (mora da se proba, količina zavisi i od toga koliko je bundeva slatka), malo cimeta, sitno  seckanih oraha – nije obavezno, dva cela jaja i malo mleka, dok masa ne bude gustine kao recimo krompir pire. Ameri dodaju i đumbir, vrlo malo, nije loše, ali i ne mora, ko nije navikao. Sad uzmete jednu koru lisnatog testa i rastanjite, pa stavite u pleh, najbolje okrugli, ali tako da ivice budu pokrivene testom. Sipajte  pripremljenu masu bundeve preko toga i prstima napravite ujednačen krug od viška testa po ivicama. Pecite u zagrejanoj rerni 30-40 minuta. Ohlađenu pitu ukrasite prah šećerom ili mlevenim orasima. Servirajte sa šlagom.

Prijatno! Nije loše, deci se posebno sviđa!

I na kraju mora malo da se i nauči nešto. Evo nove reči, engleske, veoma važne , ponavljajte za mnom:

–          Supercali…

Amarilis – Kakodanikadanenaucisengleski

Komentari na tekst:

  1. zelena каже:

    Amarillis, tebi uspela ova pita? 🙄 Mora da je zbog promaje u stanu, nema drugog objasnjenja zasto meni nista slicno ne uspeva :mrgreen:

  2. Amarilis каже:

    Draga Zelena, nema šanse da kod tebe duva veća promaja nego kod mene 🙂
    Možda ti ne leži američka hrana!

  3. Dudaelixir каже:

    Sestro slatka, Amarilis, nemoj mi spominjati vrućinu, jer se odmah preznojim! Evo, osam godina, draga moja. Jeste se proredilo, al, drma, drma! Tako sam istrenirala ove moje devojke kod kuće, da već i same otvaraju prozore! 🙂
    E, da znaš, svidja mi se ovaj tart od bundeve. Možeš ga postaviti na http://www.kuvajmo-blogovski.com
    Dopadaju mi se ona „klupska druženja“! 😀

  4. Amarilis каже:

    Drago mi je Dudo, da se razumemo oko vrućine. Već otvaren prozor, mislim, odoh odmah na kuvajmo-blogovski, da vidim kako se to radi.
    Verkić, kaži nešto, da li je to u redu što držim banku?

    • Verkic каже:

      Naravno, prijateljice draga. Znaš sad, gde se šta nalazi i slobodno, samo ne zaboravi ponuditi nam svima i kaficu.
      Ja ću na tren samo u nabavku a vi drage moje uživajte i nemojte me mnogo ogovarati, brzo se ja vraćam 🙂

  5. […] Amarilis sa svojim tekstom, pesmom Supercalifragilisticexpialidocious i receptom za Tart of bundeve […]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

CommentLuv badge