#pratipetak #followfriday Ja se vratih tačno na vreme :)

Počeh pisati ovaj uvod, pa sve nekako ne ide,  ruke se ukrutile, trema me dobrano u’vatila,  kao da Vam se prvi put obraćam.  Par dana nisam na netu i nemam pojma odakle bih pre počela. No zna se, prvo kod prijatelja. 🙂  Ovog  puta  #pratipetak će s’ obzirom da nisam bila  u mogućnosti pratiti dešavanja na našoj blogosferi,  biti samo ono što sam prvo pročitala kod mojih online prijatelja.  Znatiželja je čudo! 🙂 Koliko ću stići pogledati ne znam, ali verujem da se niko neće ljutiti. Sledeći #pratipetak stiže uskoro :beg:

Prvo svratih kod grineta. Njoj sam uputila zadnju rečenicu pre  mog odsustvovanja, pa je red i da prvo otrčim do nje. Novi blog post, da dodam jubilarni (200-ti)  u dva dela 🙂 Pismeni zadatak, ne mogu oceniti, previše bi bilo subjektivno, ali umesto pcene evo jednog čovečuljka,  :pozz:,  (ako ja ovako nastavim s’ smajlijima,  biće ih bome) :yes: . Sretna sam, ne zamerite.   Svašta nešto sa/u dva stojka CITAT: ……..Tandrkacu ja i dalje, mozda nekad i napisem neki sexi post, ako me nesto mune u glavu i nadjem onu izgubljenu pamet na promaji. Ako ne, pisacu i dalje o necemu, nicemu, svacemu, bezeci od politike i politicara, koji ce mi na blogu kad mi izlaze iz frizidera, dosta je, odavno mi je svega toga dosta. Zivim i prezivljavam, ne diram, ne dirajte me i to je to.
Ovo sam htela odavno da postavim, ali cu sada, jer sam toliko puna svega, da kada bih pocela da pisem, sigurna sam da se veca konfuzija misli i emocija ne bi mogla razumeti, procitati a vala ni svariti. Prvenstveno od mene, a mislim i na tudje zeluce.

Kod charolija vidim ništa novo. Uživa na zasluženom odmoru i neću da je diram.  Ipak ako neko nije video, a želi slike sa odmora naše online prijateljice twitter-ašice link je OVDE

Ako je neko napisao post za ovih par dana Mahlat sigurno jeste :mail:Fuck it što bi rekao Google CITAT: ……….Sami sebe pojedoše ali ako sa nekim potegneš temu – bato, ubi nas ova vlast – odgovore da ih politika ne interesuje, to jest ono – ma jebe mi se šta seru oni tamo, svi su isti, gledam kako da preživim.

Izvin’te kako možete da dozvolite sebi da život prodate pukom preživljavanju?

Preživeti znači upasti u životno opasnu situaciju, ne upasti u paniku i iskobeljati se iz iste. Otresti prašinu sa sebe i nastaviti dalje. Ne može preživljavanje biti permanentno stanje, nije normalno.

Otkud vam pravo da budete umorni od života u Srbiji? Ili menjajte zemlju ili Srbiju ili sebe. Jer, vaš umor utiče na moj život. I pošto znam da se svakome jebe za moj život – vaš umor utiče na one za koje ste odgovorni, one koje najviše volite, za koje biste i oko i srce i ruku do lakta i sve na svetu.

Četvrta naša blogerka koja na neki način zaokružuje ovaj prvi niz dragih mi online prijatelja je shaputalica Majko moja, šta reći. Ja mislila da ću se nekako razveseliti čim „banem“ na drage mi blogove, al’, teme sve nekako teške, ozbiljne,  tako životne.  Pobeći negde, daleko, što dalje……. CITAT: ……..proživim normalan život dostojan čoveka;

–          dostojanstveno ostarim bez da budem ikome na grbači;

–          umrem zadovoljna onim što sam doživela…….

–          proživljavam život neprimeren da ga živi i bubašvaba;

–          molim se da zakovrnem pre nego ostarim da nikom ne budem na grbači;

–          umirem iznutra zbog svega što jesam i nisam doživela.

I ne mislim da se ovako samo ja osećam. Znam da ovo mnogi mogu da potpišu, sa više ili manje izmena. I ne mislim da je meni Bogom dano pravo da baš ja, od svih, ispunim sve detinje želje.

Samo…mislim se nešto, te želje i nisu bile nešto, ništa krupno, nisam htela da vozim space shuttle, da kupim vilu na Bahamima, da…to su skromne, normalne, svakodnevne stvari.

Idemo dalje. Još uvek sam kod ženskog dela blogera.  Kod drveni_advokat vidim novo ruho 🙂 Moram priznati da mi se mnogo dopalo.  Novih blog postova u medjuvremenu nije bilo.

Jadranka – Moj omiljeni blog moram priznati. Noći, dok sam sama,  volim čitati Jadrankine stihove i zato nisam odolela a da ponovo ne pročitam zadnju objavljenu pesmu.  Dobro jutro

CITAT: ………. bejah u zabludi..

verovah u bajku..

gde sreca pobedjuje tugu

u kojoj smeh brise suzu

sa kojom dusa leti u nebo.

Oprosti mom neznanju..

Ne zameri mojoj veri..

Prevari me jedna zvezda

u najtamnijoj noci

vodeci me putem laznim……

Kod Marissai, sanjakokica , AnaM, Afridita ništa novo, ali sigurna sam da ćemo uskoro imati šta čitati.

malabreskva je u medjuvremenu proslavila rodjendan koji joj ovog puta od sveg srca,  iako sa zakašnjenjem,  čestitam.  Ujedno, eto nadam se prva ću biti bar u nečemu, želim sretnu godišnjicu blogovanja 🙂  Svratite, počastite se i nešto lepo poželite 🙂 Torta je bila prelepa!

dudaelixir Davno beše kad sam živela u stanu, ali eto sudbina, vratih se ponovo. Zaboravila sam kako je kad  komšija viče, kad pušta muziku, ili istresa stoljnjak s’   balkona. Nadam se samo da sam došla u zgradu sa finim stanarima, tako da neću imati…..a tebi Dudice, šta da kažem, ima nas svakakvih, te……  Da vam šapnem CITAT: ………Radi se o drugom spratu, mada nisam baš sigurna o kom stanu je tačno reč, ali, pretpostavljam. U jednom od tri stana, živi svež udovac. PREDSEDNIK naše zgrade! Ehej, ljudi, malo li je! Znači, boli ga dupe za funkciju koja mu je dodeljena, sem kada se neko požali da treba nama, koji imamo pse, ukinuti izlazak u dvorište. E, tu je naš PREcEDNIK (tako on govori, pa ću da ga malko „skinem“) jako hitar i brže bolje, promeni bravu na kapiji. Onda ja stupan u akciju i napičim ga da se sve puši. Ma, bre, čoveče, ko si ti da odlučuješ ko će da izlazi u dvorište a ko ne? Bre, jebo te onaj tranzistor na terasi sa ulice koji slušaš po vasceli dan i ideš nam svima na ganglije! A jel’ nas neko pitao da li nam odgovara da ti pereš tepih na toj istoj terasi i prebaciš ga preko ograde da se cedi po našim glavama i to tačno ispred ulaznih vrata?

Kod Nastasja777 vidim novi recept :bravo:. Višnje, volim višnje, pravo osveženje u ove tople dane Minut Ćutanja Za Ovo ….UH… CITAT: …………..Bolje bi mi bilo da nisam nosila one visnje iz Srbije i bolje mi mi bilo da nisam otvarala svoju cudesnu svescicu sa receptima…

Nadjoh jedan, a secam se k’o da je juce bilo – kako sam ga iscupala iz nekog americkog casopisa… i kako su mi okice zasijale kao dve male lampice u mraku… videvsi sastav…. sliku…
Elem…
Zlo u obliku visanja zavuklo mi se u kofer, jel’ posredstvom mame mi mile… I sad, od prosle nedelje cucale su u fridzu, cekajuci da ih zloupotrebim. I jesam.

milicacalija :scratch: Šta nam je loše doneo internet? CITAT: …….Tako ekstremističke ideje, umesto da ostanu skrivene u mračnim umovima, eventualno na tajnim sastancima, izlaze na forume, na blogove, na društvene mreže, tako bivaju verifikovane od strane istomišljenika, i osokoljene da sutra izađu na ulicu, ne prežući od bilo kakve vrste nasilja.

Srećom, Internet nudi i „navigate from this page“ opciju, koju sve češće primenjujem i u off-line životu. Ali imam potajni strah da se grudva malopre opisanih ideja kotrlja niz Internet-padinu, i da se pretvara u lavinu koja će se lako skotrljati na off-line život.

„Trknimo“  sad  i do Nedodjije  Skorbut se leči vitaminom C, a kancer vitaminom B17 CITAT: ……….U industrijalizovanoj ishrani stanovnistva nedostaju mnogi vitamini, minerali i drugi elementi neophodni za zdravlje ljudi.  Mozda ne shvatajuci sta rada, a mozda sasvim namerno, i u nasoj zemlji se uvode „novine“ u ishrani koje ne samo da nisu opravdane, nego bukvalno rade na unistavanju zdravlja!

Farmaceutska mafija u svetu radi na tome da kontrolise ishranu, pa prema tome i zdravlje ljudi  (kodeks alimentarius)

Milininsvet Kad bolje razmislim, da,  želje se ostvaruju  Želje se ostvaruju CITAT: ………Posle mnogo,mnogo godina decak je ostao vredan i dobar covek.Zaposlio se u velikoj firmi i vozio veliki sleper,proputovao je celu Jugu i veci deo Evrope.Taj decak je sad moj tata i danas smo pricali o tome kako je jako zeleo da putuje.I ostvarilo mu se, zar ne?Kockice se uvek nekako sloze kad se nesto istinski zeli.

Luna Morena Na 1200 metara nadmorske visine  Hodoćašće CITAT: ………..Jedino tu ljudi ćute dok vi pričate i gledaju vas u oči. Slušaju reči, a pogledom skeniraju dušu. Niko se i ne trudi da vas prekine, ma koliko god dugo pričali, niti govori da vas razume, ni da vas shvata. A u njihovom pogledu vidite da se saosećaju sa vama. Ako i nekad nastane tišina (kada se sve teme potroše) ona nije mučna, već prijatna. Ti ljudi, govore kratko, sažeto i sve vam kažu, ako imate uši da čujete. Iz svake njihove reči izlazi prosta mudrost. Ne okićena, ne uvijena, nego rečena takva kakva jeste. Gola. I onda shvatite da se pred golotinjom mudrosti jedino postidite. Još i više ako ste mnogo vremena proveli “skidajući” stvari, ogoljavajući ih da bi do iste mudrosti došli……

andreasvilokos Veliko je bogatstvo osetiti ljubav prema nekome. Zadovoljstvo je pružiti osmeh, ruku, zagrljaj,  lepu reč.  Delite ljubav CITAT: ……….Svi mi volimo kad nam neko pokazuje ljubav i kad znamo da smo mi nešto posebno u očima drugih. Zašto nam je onda teško da se malo više otvorimo, iznenadimo na neki način dragu nam osobu i podsetimo je da smo srećni što je tu?

Život je nepredvidiv. Nažalost, dešavaju se i ružne stvari zbog kojih možda, taj neko neće biti sutra pored vas. Ne dozvolite da vam pobegne, a da ne zna da je u vašem srcu zauzimao posebno mesto!

DELITE LJUBAV NESEBIČNO, jer će vam se nesebično i vraćati!!! ;)

Bednopiskaralo Priča koja me je podsetila nekih sličnih dešavanja u detinstvu Jednake CITAT: ………Za mene trauma manje, jer bih posle svakod susreta nastavila da se osećam onako mala, bubuljičava tinejdžerka koja se ne dopada nikome. Nastavile smo dalje, svaka po svom. Dok je uz gas do daske skakala iz kreveta u krevet, a onda brisala pre nego što sutuacija zamiriše na ozbiljnu vezu, ja sam tiho patila plaćajući duševnim mirom i emotivnom prazninom svoje izneverene ideale o večnoj ljubavi i samoodrživom braku. Ponekad bi do mene stigao glas o Daničinim avanturama, pa sam upoređivala to što čujem od često zluradih glasova, s onim što sam dosanjala, na vlažnom jastuku, pokušavajući da nateram san na oči i zavideći svojoj drugarici iz detinjstva koja ume da živi, dok se ja bavim brisanjem slinavih noseva, domaćim zadacima za prvi razred i vežbanjem žmurenja na jedno ili oba oka, da ne vidim da me muž izbegava, ili u najboljem slučaju doživljava kao pomoćni servis za pranje, peglanje, i povremeno, nemaštovito i stereotipno jebanje…..

…….I po prvi put od vrtića, od onog dana kada je plava i providna prošetala repiće, i tufne i baletanke, a mi ostale devojčice u praksi naučile osnove ženske zavisti, mogla sam da je slobodno pogledam u oči. Jer, eto konačno smo bile jednake. Danica i ja, moja drugarica iz detinjstva.

Devojka koja čeka Seti se, seti, sve je …….. Ne znam više kako da nazovem CITAT: …………Negde, iza oblaka gustog tkanja, i teskog sivila Sunce ipak sija. Mozda ne vidis otvorenih ociju, ali sklopi oci i zamisli. Jednu veliku zutu srecu, toliko toplu da izmami osmeh i osvetla dan. I zamisli njen miris, za svakog drugaciji, za mene miris onih majskih ruza koje toliko volim, koje toliko spominjem… Miris domace tople cokolade, i tvoje koze. Zamisli toplu ruku koja zraci svetloscu… To je to Sunce koje bljesti iza oblaka. Seti se onih dana kada smo umotani samo u carsafe sedeli na terasi, okupani zutim. Savrseno spokojni i srecni.

Shunjalica se pridružila kako vidim Exxx-u i  nedelji seksa Tako….. :whistle:

Crna perla takodje  Mariachi apel na Exxx Eh, da….. nagledala se je ovde klipova podosta.

cyberbosanka Original ili ne, ako si zadovoljna sretno ih nosila I starke kupih na eBay-u CITAT: …………I sama vrlo često posegnem za Ebay kupovinom, a prije nekih 20 dana sam odlučila da kupim tamo i Starke. Crvene, duboke, one koje su mi se uvijek sviđale a nikad mi se nešto nije dalo da ih kupim. Danas sam ih dobila i evo uživam u njima. Čitav ćejf me sa transportom iz Hong Kong-a koštao 37 KM (19 EUR).

Jesu li original? Mislim da jesu, bar ne vidim razliku na njima od ovih koje kupim ovdje u prodavnici. Piše sve isto, samo nema kutije.

sleeping_sun7 Ima ih, uh, da samo znaš koliko li je nažalost takvih ljudi, medjutim oni su za mene samo :irre: Haters… CITAT: ……..Ne mogu zamisliti da je netko kadar na baš sve imati ne samo negativan stav, već riječi pune zlobe i pakosti. Mislim kako su ti pojedinci izrazito sebični ili sami sebi dovoljni. Nitko normalan ne bi širio mržnju. Uostalom mržnja je samo znak da nam je do nečega ipak stalo, jer ako nam nešto ne odgovara bolje je isto ignorirati ili se suočiti s time na normalan, ljudski način.

Pokušala sam i shvatiti otkud ta mržnja vuče korijene. Očito je u pitanju neka frustracija ili nezadovoljstvo okolinom. Tada, umjesto da se protiv toga individua bori optimizmom i pozitivnim mislima, ista pljuje po svemu što mu/joj se nađe u krugu osjeta.

Kod Elektre vidim problema sa kompjuterom. Nadam se da će se brzo rešiti. :ideja:

Za noćas dosta ženskih blogova, idemo malo i na jači pol. Red je!

varagic blog je naravno prvi koji otvorim kad želim nešto novo saznati i naučiti.   Poslednjih pet godina blogovanja CITAT: …………Iako sam još 2002. g. u svojoj knjizi “Vodič kroz raj i pakao Internet marketinga” imao posebno poglavlje o poslovnom značaju blogova (u delu – Budućnost Internet marketinga), počeo sam sa blogovanjem 2005. g., tek kada sam konačno odlučio zašto hoću da blogujem i kako ću blogovati.

Te godine sam odlučio da format bloga mnogo bolje odgovara predstavljanju onoga što radim u odnosu na dotadašnji sajt Pretraga.rs. Iako taj sajt i danas postoji, još 2006. g. potpuno sam posvetio pažnju razvoju svog bloga, u onoj meri koliko mi je to posao dozvoljavao, jer nisam mogao istovremeno da vodim takva dva projekta.

NovinarskaPatka Teme su svuda oko nas 3 načina da brzo pronadjete temu za blog post CITAT: ……..Vratili ste se u stan neobavljena posla – teme nekako beže od vas. Dobro, onda igrajte na sigurnu kartu. Pretpostavljam da ste ljuti zato što vas ništa nije zaintrigiralo dovoljno da bi ste o tome pisali. Ljuti ste zbog toga? Najradije bi napustili blogovanje?

U redu, ali pre nego što ugasite svoj domen zašto nam ne bi ispričali na kakvim ste mukama kad vas ščepa sindrom „belog papira“? Kad nema teme koja čeka na vas? Dobro, možete reći kako su mnogi o tome pisali, ali mnogi su pisali i o svim drugim temama na koje nailazite po blogovima. Dakle, napred, izbacite tu flustraciju iz sebe! ;)

Pedya Meni su one sitne male bore oko očiju i usana znak  sreće u životu. Ljudi koji ih imaju se često smeju, dok, pak, one krupnije… malo genetika, više baš taj Trag života CITAT: ………..Neke druge bore iscrtavaju brige. Kad se crni oblaci života nadviju, čovek, zagledan u te oblake, skupi obrve, namršti se… Tako nastaju vertikalne linije, one na čelu. Njih nema mnogo, ali su ponekad vrlo duboke. Nekad su pliće. U zavisnosti od vremenskih prilika života.

Ima i onih koje iscrtava nezadovoljstvo. Kad se vilice stisnu i usne iskrive u besnu grimasu, nastaju najružnije bore – one oko usta. Njih imaju ljudi koji se ljute na sve one koji “imaju više sreće od njih” i na sve one koji ih “ne vole”. Njih imaju ljudi koji se pre podne ljute na pola sveta, a popodne na drugu polovinu. Njih imaju ljudi koji se, u stvari, ljute na život. Oni zaboravljaju da život nije fer, da je uvek više oblaka nego sunčevih zraka… Da “dobra mesta” nisu nikom zagarantovana i da se svako bori za svoje mesto pod suncem. Njih imaju ljudi koji su posmatrači u utakmici života

Od prošle moje posete sopran87 na svom muzičkom blogu nema novih blog postova, mada znam, znam, sutra već ……..

Poslednjiskaut obećao nedavno samo stihove i obećanje ispunjava  :pozz:

Čekajući kišu

CITAT: …………Zato često
kišu kao srebro.

Da bar malo,
u oluk mi dođe,
dok me čežnja,
za jeseni prođe.

I dok čekam,
ja te kišne noći,
tebe molim,
u snove mi dođi…..

Kod DedaBor uvek nešto lepo Ljubav je čudo CITAT: ……….Ovako izgleda prica koju nisam izmislio, nisam citao u ljubavnim romanima, nego sam je cuo i odmah resio da je podelim sa celim svetom. Namerno ne spominjem imana, gradove i detalje, ali sustina je tu, pa svako neka uziva u svojim mislima posle ove predivne ljubavne price.

A njima zelim mnogo ljubavi i srece !!!

WrathOfDevil Kako kome bi nedostajao?????? Mnogima,  pored svih,   tu sam i ja, samo da znaš i nemoj ti menu tu, kome bi, zašto bi……. svašta bi moglo da se desi  :maul:Tu sam, tu sam…..Samo vas posmatram… CITAT: …………..Dragi moji i drage moje zajebali ste se ako ste pomislili da me nema više. Kašiku ne bacam tako lako. Ihaj! Još ću ja vas da davim da ste mi živi i zdravi. Ne mogu na više strana odjedanput. I da pišem, i da radim, i da gledam sisatu komšinicu sa trećeg… Ne ide bre. Ajde dve stvari, to još nekako i postizavam. Da radim – moram, da gledam komšinicu – moram jbg… ima nehumanu dojku, i levu i desnu…..

experiment311 Čudnovat ovaj sex, al’ kad bolje razmislim …. :namig: Šta je sve SEX CITAT: ………..Kao što već znate »Nedelja sexa« još uvek traje, ali slabo se piše na tu temu. Izgleda da sam ja jedina budala koja želi o tome da piše. Ostale blogere izgleda ne zanima sex, blam im je da pišu na tu temu ili ne znaju šta o sexu da pišu… Kako ne znaju šta da pišu o sexu? Sex je na svakom koraku. Gde god se okreneš vidiš sex? Možda to nije seksualni čin, ali je sex u svakom slučaju…Pa hajde da objasnimo šta je sve to sex… mada nisam imao nameru da o tome pišem. Hteo sam samo da pišem o sexu kao o telesnom užitku, ali ne da mi se…

ivans_notes Pokrenuo novi blog „Hiljadarko“ spreman za lansiranje CITAT: ………..Naime, reč je o blog-u čiji će koncept biti isključivo na kratkim pitanjima, koja će moći da se odgovore na 1000 načina čiji će odgovori sadržati i 1000zašto podpitanja, zbog toga je i naziv baš takav kakav jeste. Nije ovde reč o nekim bezveznim pitanjima (npr. zašto je poskupelo gorivo itd.), već naime o pitanjima koja često čujete, a na koja postoji 1000 prihvatljivih odgovora. Cilj neće biti postavljanje 1000 uzaludnih pitanja, već isključivo pitanja koja će pokrenuti ne samo da imate svoj stav, već i da pokrenu maštu bez koje ovaj svet ne bi bio ovakav kakav je danas. Pitanja će se ažurirati uglavnom jednom nedeljno – dovoljno da za nedelju dana bude dosta različitih odgovora i podpitanja, kako od strane autora tako i od strane onih koji učestvuju u pronalaženju odgovora, tj. dok se ne dođe do čuvenog zašto-zato (i tačka)!

I za kraj današnjeg prvog javljanja nisam zaboravila na detozin, ali kako vidim naš bloger uveko uživa negde na odmoru. 🙂

Od kako su čika poštari zvrcnuli mi da je internet „tu“ ja ne stigoh više. Eto i oni su znali da danas MORAM …………. HVALA ČIKA POŠTARI.  Ne dobih pismo :pismo: al’  internet i ADSL lampica svetle.

Komentari na tekst:

 1. zelenavrata каже:

  Ludoooooooooooooooo 😀

 2. ib каже:

  hheehehe, welcome back 😉

 3. andreasvilokos каже:

  Hvala Verkic sto se nalazim medju online prijateljima 🙂
  Samo da znas da si nam nedostajala na Twitteru 😉

 4. nedodjija каже:

  hvala ti na paznji…
  🙂

 5. AnaM каже:

  Gvirnula, mozila mi štrajkuje, pa i ja:))

 6. AnaM каже:

  Neće moj komentar da prihvati…. ali neka se zna , gvirnula sam i biću opširnija čim mi mozila proradi:))
  Pozz

 7. dudaelixir каже:

  Eto, da imam svoj „pratipetak“ ti bi se sigurno našla kao jedna od mojih omiljenih blogerki! Cmokić od mene! 😉

 8. milininsvet каже:

  Hvala ti Verkic,neka ti se ispune zelje,samo jaako pozeli.

  • verkic каже:

   Počele su samo da znaš 🙂 Ma moram priznati, mnogi Vaši blogovi toliko utiču na mene da jednostavno mora i mnogo toga lepog da se desi!

 9. jadranka каже:

  Verkic ispravi me ako gresim,ali ovaj #pratipetak #followfriday Ja se vratih tačno na vreme :)..dise nekako posebno.. 🙂 pocev od „..prvo svratih kod prijatelja“ – pa sve do „…danas MORAM“ 🙂
  Veliki pozdrav i jos veci zagrljaj sa omiljenog bloga(raznezila si me…) !

  • verkic каже:

   Jadranka u pravu si! Bila sam toliko sretna što sam uspela baš na VREME DA….. jednostavno je #pratipetak postao DEO MENE.
   Pored svega, u zadnje vreme sam se uverila da imam zaista mnogo prijatelja na netu. Nisu to fraze, veruj mi, s mnogima se dopisujem, mnoge sam upoznala na druge načine, videla da me podržavaju, da imaju lepo mišljenje o meni.
   U isto vreme, Vi, moji prijatelji koje poznajem samo preko Vaših blogova, Vaših tekstova i Vaših pesama, u Vama, ja sam videla Vaše srce, Vašu dušu, videla sam ono izmedju redova što mi prija, što cenim, što volim, videla sam VAS i zato sam slobodna nazvati Vas MOJIM PRIJATELJIMA.
   Veliki iskren zagrljaj i od mene!

 10. malabreskva каже:

  Nadam se da ste se sredili. Dobro se vratila, nisi propustila puno toga!

 11. veshtichanstvena каже:

  Verkic, da te pozdravim u preletanju i ovog blogerskog neba))))
  Divim se tvojoj snazi i dobroti…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

CommentLuv badge