#pratipetak #followfriday Nedeljna šetnja Blogolandijom!

Želite li u šetnju Blogolandijom? U društvu je zanimljivije i lepše! Moja ruka vam je na raspolaganju, slobodno se oslonite!

Mnogo interesantnih tekstova kao i uvek.  Blogeri nikada ne staju, tema za pisanje uvek ima, medjutim ove nedelje će jedna ostati zapamćena u našim blog arhivama. Moć blogera je sve veća i veća!

Mooshema Odlično osmišljena i započeta akcija,  vodjena na pravi način, podržana od mnogih blogera,  sigurna sam,  postiće  ogroman uspeh. Ovako to blogeri rade –  Saglasna sam. To je moja gradjanska obaveza

CITAT: ……….

Mi možemo:

Da dajemo saGLASNOST putem svojih blogova.

Da tvittnemo da smo saGLASNI.

Da javimo prijateljima na FB da nas ima saGLASNIH.

Gradske, vlasti, pustite nas prazne priče, leba, igara i solidarnosti. Ohrabrujemo vas da naš novac potrošite pametno. Dajemo svoju saGLASNOST da ovoga puta to bude Kraljevo.

DenisKolundzija Jedan u nizu odličnih tekstova nastalih kao podrška akcije #Kraljevo #Zemljotres #saGlasan Kralj (evo) i kraljica

CITAT: ……….Ne morate ovaj put biti saGLASNI da biste bili saglasni. Saglasni sa zahtevom za odgovornim trošenjem para iz budžeta, primerenim realnosti i stvarnim potrebama, na način da posle novogodišnjih hleba i igara, kad su već neizbežne, ne zafali za sve one namene zbog kojih i uplaćujemo novac u gradsku kasu – i to je nešto.

Nakon AKCIJE, prijatelju moj dragi,  hajde da  otvorimo   vrata gde KNJIŽEVNOST piše!

fragmentarije – lično razmišljanje o blogovima koji se bave književnošću. Dešavanja u književnoj blogosferi sa odličnim primerima.  Kniževnost na blogu

CITAT: ……….Blogovi postoje kao forme sa različitim sadržajem. Počev od onih koji donose pregled na IT novosti, preko onih koji predstavljaju lične dnevnike (što blog u svom izvornom značenju i jeste), do onih koji donose tekstove u vidu recenzija o knjigama, filmu, muzici itd. i na taj način uspešno idu u korak sa određenim štampanim medijima. Ako pojedinac odabere prave blogove za praćenje, može da stekne informacije skoro iz svih oblasti koje ga mogu interesovati, pri čemu mora imati na umu da su to ipak lična viđenja i stavovi pojedinca ili grupe…………

filoblogija Nova, kreativna igra na blogu. Blogeri pridružite se!  Onlajn Bildugsroman (nova igra)

CITAT: ………..Laza čita blogove, vaše blogove – u njima traži istinu o svetu. Vi ste izvori uticaja koji treba da ga oblikuju. Vaš zadatak u ovoj igri je da napišete po post (ili više njih, što bi svakako bilo bolje) tako da se u njemu direktno ili indirektno obraćate Lazi i da mu ponudite pogled na svet (koji može i ne mora da se poklapa sa vašim pravim, ličnim pogledom na svet – u pitanju je igra).………..

UdbiEtOrbi Izdavaštvo, bibliotekarstvo, knjiga na koju polako svi zaboravljamo.  Tekst koji me je naveo da se zapitam šta sam ja lično učinila da nekom približim bilo koju knjigu. Moram priznati, nisam se baš nešto pretrgla…….. 🙁  Koga briga

CITAT: …………..Novogodišnja žurka na Trgu slobode u Novom Sadu, istovremeno, koštaće poreske obveznike 20.000.000,00 dinara, nešto manje od DVESTOTINEHILJADA EVRA. Ima se može se. Privreda cveta, stanovi se prodaju, plate redovne i velike, pa da se malo narod i provede. Od svojih para.

Knjige ionako čita mala grupa dokonih ludaka. A na Trg će doći mnogo sveta. To je target, njima treba dati slavlja. Kad već neće da čitaju. Sada u godini knjige i jezika. A znaju za tu godinu. Videli su na bilbordima.

Čitajući knjige možemo sve. Biti avanturisti, šetati prelepim zemljama, voleti ludo, otkrivati nove svetove, vratiti se u prošlost………..ipak zatvoranjem  korica  vraćamo se u sadašnjost gde moramo naučiti koristiti sve prednosti koje nam nove tehnologije pružaju.

milosdjajic Još jedno u nizu ukazivanja na prednosti twittera Zašto se glavni mediji u Srbiji plaše interneta (tvitera) ?

CITAT: ………….O odnosu medija prema internetu su  već pisali  Varagić, Angelina i Dragan i osvetlili iz različitih uglova ovaj problem. Ako je mogao CNN da prati šta se dešava u Iranu ili na Haitiju i da o značaju tvitera čak napravi i prilog kojim priznaje da ne može biti toliko brz i autentičan, šta onda čekaju naši mediji…Kada će glupo javljanje SMS (gledaoci reporteri) koje BTW i prilično košta da zamene mogućnošću za slanjem  tvitova.

Koliko nas pridržavanje normi  i nepisanih pravila čini sretnima? Svako od nas želi biti zadovoljan svojim životom! Koliko svojim razmišljanjem to sebi dozboljavamo?

cypsihologija Odličan tekst koji dotiče srž problema sa kojim se mnogi bore. Koliko ste zarobljeni u svojim životnim ulogama? piše Nikolina Ljepava

CITAT: ………….Naše granice su u našim glavama, pravimo ih sami daleko više nego što ih iko drugi može napraviti. Izbacite iz glave ono šta će “čaršija” da kaže  (jer će uvek nešto da kaže,setite se priče o čoveku,dečaku i magarcu), pogledajte u sebe i prepoznajte koje su od životnih uloga vaš izbor a koje su vam  nametnute i radite onako kako osećate da treba.

I ako već treba da žalite, onda žalite zbog toga što ste nešto uradili a ne zbog svega što ste u životu propustili da uradite.

eniac Veoma iskren tekst o razočarenju nastalim  prevelikim očekivanjima. Očekivao sam više od tebe, Srbijo

CITAT: ………..Posle ovih 25 godina, moram priznati da sam očekivao više od tebe, Srbijo. Ok, priče iz detinjstva jesu bile prenapumpane, mi nemamo kosmodrom, ali pakleno sam se trudio da bih došao do ovde pa i dalje nema naznaka svetla da nas ohrabri, već naprotiv gustina tame čini da se sve češće pitam o svrsi truda. Jeste, rekli su da će biti teško, ali niko nije rekao da neće biti vredno. Prihvatio sam da neću ništa dobiti na gotovo i da moram sam da se iscimam……………..

KarlHaudbourg, bloger, dokazani Ambasador Srbije u svetu,  sa novim informacijama na svom blogu.   Oh Look, It’s Time To Invest In Vojvodina, Serbia

CITAT: …………..Ivica Milaric, a freelance journalist currently living and working in Serbia, put up an interesting blog post over at Experiences Serbia, talking about the investment opportunities in Vojvodina, the northern province of Serbia. He notes that Vojvodina offers excellent possibilities for investments, and argues that Vojvodina should take the lead in its own promotion…………

Naša, jedna od  najneobičnijih blogerki  dzejndou i njene odlične sugestije! Survival-kit može poslužiti u mnogim situacijama! Ništa me ne sme iznenaditi!

CITAT: ………..Šokirani? U potpunosti vas razumem. Ali ovo je još uvek miljama daleko od onoga kako pravi survival-kit treba da izgleda. Ovde treba još par stvari… recimo, solarni punjači za mobilne telefone, kompas, hirurški lepak… čak ni toplomer nemam, dođavola! :) U principu, survival-kit se sastavlja tako što………..

Dodjosmo, na žalost i do užasnih dogadjaja kojih je sve više a mnogi od nas guraju glavu u pesak čak i na  njihov pomen. 🙁

amarilisonline Tekst nastao nakon užasnog dogadjaja. Zapitajmo se! To su naša deca! Šta možemo uraditi? J’accuse – blogeri, imate li decu?

CITAT: ………..A mogli bi kad bi hteli, da angažujete to vaše znanje i iskustvo,softversko, hardversko, marketinško, da utičete da se izmeni školski program, koji su pravili tamo neki zombiji, koji već par decenija nisu mrdnuli iz svojih fotelja.

Da napravite programe, koji će našu decu naučiti da komjuter nije samo za lajkovanje, šerovanje i tagovanje snimaka sa YouTube-a, koji se vrte po Facebook-u.
Da je znanje lepo i da se do njega može doći na druge, zanimljive i generacijski prihvatljive načine.(dala sam već neke primere i pisala o tome ovde…………..

Pomalo smo već umorni, ali, stani, čekaj, znam savršeno mesto za kraj ove naše šetnje:

AKO – Radjard Kipling na blogu –  jadrankagavrilovic.com

CITAT: ………..Ako mozes da sacuvas razum
kad ga svi oko tebe gube i osudjuju te;
Ako mozes da sacuvas veru u sebe
kad svi sumnjaju u tebe,ali ne gubeci iz vida njihovu sumnju;
Ako mozes da cekas,
a da se ne zamaras cekajuci;
Ili da budes zrtva lazi,
a da sam ne upadnes u laz;
Ili da te mrze,
a da sam ne das maha mrznji;
Ako mozes da sanjas,
a da tvoji snovi ne vladaju tobom;
Ako mozas da pogledas u oci pobedi i porazu;
Ako mozes da podneses da cujes istinu koju si izrekao,
izopacenu od podlaca u zamku za budale;…………

………….Ako TE najzad niko,ni prijatelj ni neprijatelj ne moze da uvredi;
Ako mozes da ispunis minut koji ne prasta,sa sezdeset skupocenih sekundi,
tada je ceo svet tvoj i sve sto je u njemu,
i sto je mnogo vise tada bices COVEK,sine moj !

Komentari na tekst:

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Karl Haudbourg, Vera Mladjan. Vera Mladjan said: Novi blog post "#pratipetak #followfriday Nedeljna šetnja Blogolandijom!" http://bit.ly/aYpzx4 #verkic #pratipetak […]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

CommentLuv badge