#pratipetak #followfriday sa novim informacijama i mnogim linkovima

Danas na twitteru nakon tweeta susumige. „Gde pronalazite besplatne fotografije za sajtove (ako tako nešto uopšte postoji)?“, te odgovora  baneweb: “ evo bas su nedavno izbacili clanak na tu temu http://ow.ly/2oyEI „,  reših da pomenuta dva tweeta obavezno stavim u #pratipetak kako bi i drugi saznali  za ovu informaciju a nisu tweeter-aši. :pismo:

Pored ovog linka za webmastere  baneweb dade još jedan: “ Osvezite desktop, kvalitetne pozadine“  http://bit.ly/bSvpjH

Jedan bivši student profesora varagic je poslao e-mail od kojeg je profesor napravio poseban blog post   Kako započeti posao preko Interneta:  Primer – studentski projekat Topzurke.rs CITAT: …………Sredinom 2010. godine vraćamo sajt u život. Ovog puta sajt radi na joomlinoj platformi. Ovog puta sve snage usmeravamo na oglašavane. Za početak je to bilo reklamiranje na najvećoj socialnoj mreži Facebook-u, kao i na Tweeteru. Odziv je mnogo bolji nego ranije, a ciljna grupa naših posetioca je oduševeljena idejom i izgledom samog, sada već web sajta sa nekim kategorijama koje imaju strukturu informativnog bloga. Posete variraju između 500 – 1200 poseta dnevno, a velikom brzinom rastu……..

Kako izmeriti realan bouce rate Web sajta? CITAT: …………..U praksi se često govori o tome da zbog specifičnosti blogova (tehnička izvedba – hijerarhija u odnosu na vreme, kao i činjenica da se radi o blogu a ne o klasičnom Web sajtu), njihov normalan Bounce Rate je oko 75%. Ovaj parametar se uglavnom očitava iz programa Google Analytics (GA), i do nedavno se nije ulazilo u to da li je ovaj parametar uopšte realno meren ili ne.

gagadjermanovic Varijacije manjih ili većih društvenih mreža bile su mnogo pre interneta Društvene mreže CITAT: ………Internet i njegova dostupnost, te Real Simple Sindication kvantitativno su razvili ovaj fenomen i učinili ga vidljivijim. FB, Twitter, MySpace… su online društvene mreže. Funkcionišu, razvijaju se i generišu članove po istom modelu po kojem se razvijaju i sve ostale društvene mreže. New age fenomenologija njihove popularnosti je zapravo isticanje posledica rezultata dostupnosti interneta i internetskih sadržaja. Ali nikako nije otkrivanje “tople vode” značaja i mogućnosti networkinga……

eniac U ovom članku imaćete mogućnost čitati i o raznim alatima zasnovanim na tweeter platformi  Twitter kao element nastupa na društvenim medijima #diplomski CITAT: ………. Istovremeno Status update prevazilazi jednosmernu personalnu komunikaciju i postaje moćna marketinška alatka koja omogućava interakciju sa ljudima koji prate naš profil. Odavde i ne čudi što se veliki broj velikih kompanija odlučio za napredno korišćenje Twittera, te im ovaj predstavlja jedan od glavnih alata kada je kontakt sa potrošačima u pitanju………Obzirom na svoju mikro formu potrebno je obratiti pažnju na neke specifičnosti komunikacije na Twitteru i definisati neke termine koji se u istoj koriste. Za potpune početnike preporučujem i Sveobuhvatno uputstvo za Twitter početnike koje je napisao Ranđo.

hrvojemihajlic Odlični primeri oglasa :good: Najbolji oglasi #3 – Radnici na polju, bankarenje i bacanje pogleda CITAT: ……….Budući da spomenutu relaciju u pravilu prolazim jednom godišnje, ne znam koliko dugo ova gerila stoji tamo, ali mogu samo izraziti mišljenje kako se radi o odličnoj ideji i realizaciji. Dvodimenzionalni radnici, nalaze se na čistini, na kojoj ih je doslovno nemoguće ne zamijetiti.

Slogan na plakatu iza njih govori sve: „Today in the field, tomorrow a perfect meal”. Što još reći nego – kupujmo hrvatsko :)

4posao Mnogi moji offline prijatelji su me nebrojano puta pitali kako zaraditi na internetu. Neke od mogućnosti pronaćiće na ovom sajtu Kako zaraditi na internetu CITAT: ………… Pretstavljamo vam veliku seriju sajta 4posao.com – kako zaraditi na internetu. Serija se sastoji iz 4 dela, svaki će biti objavljen na našem blogu, a ovo je treći deo. Ukoliko niste pročitali prvi deo, preporučujemo vam da to učinite sada: Kako zaraditi na intenretu? – Uvod (1/4)

Web developer je izraz novijeg doba i zapravo označava “internet programera”, osobu koja razvija aplikacije, piše skripte i kodove koji imaju primenu na internetu. Profesionalci iz ove oblasti su zaduženi za stvari koje se nalaze “ispod haube”, za razvijanje i održavanje “motora” koji pokreće internet sajtove i servise…….

gadgeterija Korisno uputstvo –  Kako koristiti do tri Gmail računa u istom čitaču :mail: (VODIČ) Kako omogućiti više Gmail računa u istom pregledniku CITAT: ………..Nakon ovoga povratkom na adresu www.google.com/accounts pokraj svog računa s kojim ste logirani pojavit će vam se padajući izbornik s novom opcijom Sign in to another account… Kliknite i bit ćete odvedeni na stranicu u novom prozoru koja će vam omogućiti da se logirate s drugim računom. Nakon ovoga u ranije spomenutom padajućem izborniku, na različitim Googleovim uslugama, imat ćete mogućnost prebacivanja na svoje račune unutar prozora jednog web preglednika.

istok Lep primer, kad bi ih bar malo više bilo!  :pozz: VIP Srbija me nagradio zbog posta na blogu CITAT: ……Ovaj post je u roku od odmah stigao do vrha menadžmenta VIP-a, i iz njihove direkcije stigao je nalog da osobi koja se zove Istok Pavlović saopšte da će imati 50% popusta na svaki račun u VIP mreži, dokle god je korisnik. Sproveli su tu informaciju do svih poslovnica u Beogradu, kako bi me iznendili gde god da odlučim da uzmem paket. I tako je i bilo. Ušetao sam u VIP poslovnicu u TC Piramida na Novom Beogradu, i tada su mi saopštili da sam dobio doživotni 50% popust na pretplatu zbog preporuke na svom blogu….

pajicbojan Pored CV-a treba napisati i motivaciono pismo koje mora sadržavati što više podataka o Vama.  :yes:Pogledajte kako je to uradjeno na ovom blogu. Motivaciono pismo CITAT: ……….Веровали или не од најранијег детињства био сам опчињем феноменом маркетинга и реклама. Са свега пар година сам се јако плашио једне наше ТВ рекламе, и сећам се да сам бежао испод стола када се она емитовала. Ја им изгледа дефинитивно нисам био циљна група. Током детињства и одрастања био сам импресиониран брендовима, логоима, ТВ рекламама и често сам их упоређивао и коментарисао. Како сам одрастао у кризи и инфлацији током 90-тих година прошлог века, све мање брендова и производа су нам били доступни. Био сам очаран Штедлером, Лего коцкицама, Пеликаном и осталим брендовима који су били донекле доступни.

MojPosao_net Kalp  prevazići problem samopoštovanja i otkloniti sumnje u sopstvene mogućnosti  Osmislite reklamni spot za samog  sebe CITAT: ………Zamislite da dolazite na intervju za posao u zgradu tvrtke i čekate dizalo. Slučajno u dizalu s vama ulazi i osoba koja će sjediti u komisiji i odlučivati o zapošljavanju. Kako se vrata zatvaraju, ta osoba vam se okreće i govori da je glavni direktor kompanije, te vas pita tko ste vi. Kako ćete se u 30-ak sekundi predstaviti, a da ostavite dobar dojam? Ne morate upisati fakultet i slušati predavanja da biste usvojili vještinu boljeg predstavljanja….

Recesija vještine stavila ispred znanja citat: ………Današnji poslodavci traže životopise koji vode do kandidatovih blogova, PowerPoint prezentacija, podcastova, webinara i drugih interaktivnih djela koja su kandidati proizveli. Tradicionalni dvostrani životopis pretvoren je u „portal osobne produktivnosti“, koji potencijalnim zaposlenicima omogućuje doslovnu interakciju s radovima kandidata. Nimalo iznenađujuće, taj due diligence pristup poslodavaca posebno je ojačao tijekom recesije: poslodavci moraju pronaći najbolje osobe za malobrojna otvorena radna mjesta………

ivancosic Blog koji mnogi od nas prate. O njemu ste imali prilike čitati i na blogu profesora varagic Sam naslov ovog blog posta će mnogima upasti u oko i ne verujem da će odoleti ne pročitati ga.  :bravo: 40 kilograma za šest meseci CITAT: ………Fantastično. Za ovih šest meseci stvarno sam promenio svoj život. Takođe upoznao sam jako mnogo novih, divnih ljudi. Verovatno bih neke od njih upoznao i normalnim tokovima, ali kada oko sebe odašiljaš dobru energiju, privlačiš nekako dobru energiju i da ti se vrati. Ovaj blog mi je omogućio da upoznam fantastične ljude, posebno blogersko-tviterašku ekipu, upoznajem ljude koje sam motivisao da nešto promene u životu, ljude koje nikada pre ovog bloga nisam znao. Potpune strance. Zapanjujuće iskustvo.

Svi smo pomalo narcisoidni, potpuno me ispunjava i daje dodatnu energiju kada na svakom koraku naletiš na nekoga koga znaš od ranije pa taj neko bude zabezeknut transformaciom koju vidi ispred sebe. To je posebna priča. Čak malo i hvatam sebe da preterujem, da ponekad kada mi treba energije namerno idem da se vidim sa nekim ko će biti fasciniran. Treba mi ta podrška, možda nije ispravno, ali eto priznajem.

alekstanojevic Izmedju ostalog mnoći ćete pročitati i razloge zašto bi eventualno zavoleli afiliejt marketing  :kafa:Upoznavanje sa afiliejt marketingom CITAT……….Ukratko, afiliejt marketing je promocija tuđih proizvoda u cilju ostvarivanja provizije. Afiliejta možete posmatrati kao nezavisnog promotera koji ostvaruje proviziju prilikom svake ostvarene prodaje.

Uz pomoć interneta možete prodavati kako fizičke proizvode (npr. DVD izdanja, kozmetički preparati, kućne aparate) tako i digitalne proizvode kao što su e-knjige, muzički fajlovi, onlajn edukativni kursevi, itd……

MilosPetrovic Zaista užasan primer :prst: Kako nikada ne biste smeli da vodite Twotter nalog CITAT: ……….Zar nije dovoljno što osoba stalkuje i “prati” preko 900 Twitter naloga već ulazi i u konstantu, direktnu, javnu “komunikaciju”. U redu, znamo da twitter služi u marketing-komunikacija-promocija svrhe, ali ovo je zaista preterivanje. Na ovaj način vašem potencijalnom klijentu, kupcu, posetiocu, govorite direktno u lice,  pri tome ga čak i pljujete, plus poručujete da ste vrlo, vrlo agresivni. Ovo jednostavno nije način da se vodi web komunikacija na društvenim mrežama….

DedaBor Kako promovisati sebe i svoju kompaniju :ideja: Kako treba voditi Twitter nalog CITAT: ………Elem: veliki broj korisnika drustvenih mreza svoje naloge koristi kako bi promovisali sebe ili svoju kompaniju a u ovom slucaju to bi bio i osnovni cilj vodjenja jedog naloga na drustvenim mrezama. Kada govorimo o nalozima koji ne promovisu pojedince, nego firme, politicke partije, odredjene kampanje ili akcije, govorimo uopsteno o korporacijskim nalozima. Nalog kojeg je Milos Petrovic naveo moze slobodno da se svrsta u jedan korporacijski nalog……

mileusna Da li je Tweeter i Facebook kriv baš za krizu bloga? :scratch: Kriza bloga CITAT: ……..Međutim, mišljenja sam da je situacija danas nikad bolja za pisanje bloga u Srbiji iz nekoliko razloga. Pre svega, za poslednjih par godina broj Internet korisnika u Srbiji se višestruko uvećao, kvalitet konekcija se popravio pa sada ljudi u Srbiji provode mnogo više vremena onlajn. Uz to, kanala za distribuciju nikada nije bilo više. Dok je pre par godina vaš blog bio osuđen da ga neko pronađe putem Gugla ili linka, uz nadu da će se gikovi pretplatiti na vaš RSS kanal, danas armije ljudi sede i gledaj Fejs i Tviter ne bi li pronašli zanimljiv link na koji bi kliknuli. Ne samo da je potencijalnih čitalaca vašeg bloga nikad više, nego su svi oni voljni i željni da vaš tekst podele sa svojim prijateljima, lajkuju ga ili retvituju što distribuciju blog sadržaja čini nikad lakšom……

AndreaSvilokos Svaki post na ovom blogu  odiše predivnom  ličnošću samog autora . Čitajući ih dobijem želju zagrliti svakog ko je u mojoj blizi, osmehnuti se, pružiti ruku prijateljstva. Meni ovaj blog daje novu snagu, veru u ljude.  :heart: Robinzijada CITAT: …………Što ste staraiji, shvatate da su bajke zapravo samo plod mašte autora i sve više shvatate da nije baš sve moguće ;)

Kada zamislim da ja jednog dana doživim sudbinu Robinzona, mislim da bi se verovatno snašla sa raznim biljčicama. Ali bez ljudi?! … Ne! Nikako! Pa sa kim da podelim moja razmišljanja i svakodnevne ludorije? Sa kim da se smejem i koga da volim?

Optimista 2 CITAT: ……….Da je život stvarno nepredvidiv, lep i zanimljiv, pokazuje i činjenica da sam tog istog dana videla oglas na Infostudu da Kolektiva, zbog povećanog obima posla, pojačava svoj tim. Naravno, poslala sam CV i pomislila: „Ako ne uspem da dobijem posao u firmi čija je suština poslovanje na Internetu, onda sam stvarno uzalud potrošila vreme čitajući razno razne blogove i viseći na Twitteru“. Na moju veliku radost usledio je prvi razgovor, zatim drugi, treći … I danas prvi radni dan ;)……..

Terek Umesto svog daću Dedin komentar ostavljen na blogu: “ …najteze je cutati kad smo zaljubljeni, jer tada nase srce prica iako su nam usta zatvorena… Dok je drustva, kafica je sladja, cutali , pricali ili se samo osmehivali…:P “  :heart: Iako već dobro znate da Nemanja piše zaista interesantne postove e čik sada posle ovog komentara nemojte kliknuti na dati link (mada sam ubedjena da su mnogi ga već pročitali)   Nemanja, ćuti malo. CITAT: ………..Ponekad me iznenadi koliko nekim ljudima malo treba da mi izmame osmeh na lice. Kad ih vidim, čujem  ili kad ih se setim…

U gužvi po nekad zaboravim da se radujem malim stvarima, detaljima, malim svakodnevnim ritualima koje zapravo volim. Kafa, rano pre podne, sa prijateljem. Skoro uvek na istom mestu, uz laganu retrospektivu prethodnog dana i kroki planove za vreme koje dolazi. S vremena na vreme i neka teška tema. Uz dovoljnu dozu sarkazma, da pomogne da se lakše prevaziđu naporne stvari. To je način koji se pokazao dobar. Bar u ovoj maloj ekipi ljudi koja mi je blizu.

shunjalica.wordpress.com Prelep post koji me tako podseća na neke proživljene momente :rose:
Rekla bih ti CITAT: …………I opet, posle svega ćutim, a hoću da ti kažem, i onda te gledam kroz osmeh, slušam tvoj glas i pitam se kako tebi to lako ide, čak i kad se spetljaš, otpetljaš se pre svakog čvora. Ti bi slepcu prodao sunce, tek da ga nešto greje u večitom mraku. A ja, opet, ne uspevam da progovorim, već odlazim. Pre puta, pričam nešto sasvim treće i nije važno što je treće, jer ti samo na pola slušaš i čuješ samo onaj deo gde mi se spava i čudiš se kako može da mi se spava kad odlazim, a ja se nadam da ću se probuditi za par sati i da ćemo biti samo san. Otvaram svoju virtuelnu kajdanku, možda note završe ono što ja ne umem ni da počnem……

Nastasja777 Način života u Irskoj :good: Ovaj put nemam naslov CITAT: ……..Zemlja u kojoj se osecam kao kod kuce… Toplota. Srdacnost. Ususkan osecaj. Mir.
Zemlja u kojoj ti komsija,  bez obzira da li se poznajete licno, ukoliko zivi u tvom naselju – kaze ‘hello!’.
… je svaki travnjak/cvecnjak uredjen do savrsenstva i gde je na kruznom toku posadjeno cvece.
… sam videla narcise uz autoput. Citavom duzinom.
… kada udjem u prodavnicu, prodavacica mi kaze ljubazno ‘hi!’ i ne dahce mi za vrat , misleci da hocu nesto da ukradem. Obrati mi se samo ako je nesto pitam. Opet – vrlo ljubazno.
… u autobusu, ukoliko nemam dovoljno sitno za odredjenu destinaciju, dobijem racunce na kom pise koliki je moj kusur i kad skupim dovoljno tih papirica, mogu svoj kusur da podignem. Da. Ne salim se……..

dezareo Migracija stanovništva – jedan veoma emotivan post :uplakani: Prijatelji u rodnom gradu CITAT: ……….Na kraju ovo blog posta savetujem sve one koji su otišli da ne dozvole sebi luksuz i zaborave rodni grad i svoje prijatelje u njemu. Ne dozvolite da vaš grad postane prazna ljuštura kada mu se vratite, da ulice kojima hodate budu prepune prikaza  ljudi koje ste poznavali nekada davno. Budite u kontaktu sa onima koji su ostali u rodnom gradu, bar to nije teško u vremenu kada se glavna komunikacija vrši putem interneta. Bićete srećniji kada te ljude sretnete prilikom vašeg dolaska u rodni grad, dani u njemu će vam biti ispunjeniji a vi  srećniji.

Do sada sam u člancima #pratipetak pisala isključivo o blogerima, blogovima ili twitterašima, nikad nisam spominjala online novine ili internet multimedijalne servise. Kako su neki od njih tweeter-aši red je da se i za njih nadje mesta na ovim stranicama.

www.kovinekspres.rs Sa stranice  Mi smo…. „Kovin Ekspres je prvi novi nezavisni list u 21. veku u kovinskoj opštini. List izlazi jednom u mesecu na formatu A3, potpisuje ga izdavačka kuća DOO VID VESTI, a štampa  Štamparija BELA. Kovin Ekspres se bavi prevashodno lokalnim temama i to na intelektualno začinjen, ali i bulevarskim duhom obojen način.“

Medju najnovijim člancima je „Deliblatska oaza“ slavi Preobraženje

eZadar Za predstavljanje ovog  Zadarskog internet portala izabrala sam jednu kolumnu autora: Iva Pejković. Nadam se samo da se BarbaR_ZD ljutiti na odabiru kolumne  Šporke riči svakidašnje CITAT: …………Psovač je širitelj zaraznih klica, a u stanju je kontaminirati stotine drugih oko sebe. Psovanje se širi poput požara, stihijski. Preuzima se lagano, bez poteškoća, kao dio jezika ili čak naglasak određenog kraja, te postaje ružna navika koja vrijeđa sve koji je čuju ili izgovore.

O psovki se malo zna. Nema baš puno istraživanja njezine etiologije. Prema Aniću, psovke su ‘nepristojne riječi koje se komu upućuju u gnjevu, kojima se što izvrgava ruglu ili koje se upotrebljavaju kao poštapalice u neuglađenom razgovoru’.

MC_portal Sa stranice Info: “ predstavlja aktuelni informativni multimedijalni servis, gde možete da pronađete sve informacije koje Vas zanimaju  iz oblasti Vašeg poslovanja i šire:“    ‘Da, umirem od raka i o tome ću vas izvještavati do kraja’ CITAT: …………Bilo da piše o visokoj politici, knjigama, glazbi, kulturi wellnessa ili provocira radikalne feministkinje, Hitchensa je uvijek zanimalo nešto drugo: da ne vara svoje čitatelje i ne uskraćuje im svoj stav.
Dodajte tome izuzetan stil, informiranost, obrazovanost i genijalan smisao za humor, i dobit ćete Hitchensa, autora koji je iz rijetkih polemika izlazio poražen. A Hitchens jako voli javne polemike.
Emocije javnosti ne uskraćuje ni sad, kao što im ne pokušava podvaliti ušminkanu verziju priče. “Na glupo pitanje ‘Zašto ja?’, kozmos se jedva udostoji odgovoriti: ‘A zašto ne?’”, napisao je u kolumni.

borrsky I ja bih moju staru veš mašinu, ova ne pere ništa, kao „špara“ vodu, pa mi se desi da izvadim ćebe sa potpuno suvim delovima 🙁  U pravu si,  potpuno si u pravu, samo ja mislim da sam negde čitala da već ima flašica sa čistim planinskim vazduhom za kupiti :neeeee: Nekad i sad CITAT: ………….Pokušavam da se setim sočne, ukusne i bogate čokolade “Najlepše želje” iz palete Soko Štark proizvoda  koja se teško može porediti sa ovim prerađenim čokoladnim opiljcima pokupljenim iz evropskih industrija čokolade po veoma povoljnim cenama, Kokte čiji ukus i posle 30 godina ne mogu da zaboravim a iz nekog kasnijeg momačkog vremena pamtim kvalitet i veliku potražnju za Rubinovim proizvodima sa legendarnim Vinjakom u prvoj liniji. Sećam se i da je jedan prijatelj tek prošle godine iz upotrebe izbacilo mašinu za veš “Gorenje” proizvedenu 1968 godine, ali ne zbog kvara nego zbog toga što je na poklon od brata iz inostranstva dobio sličnu mašinu istog proizvođača sa sušilicom…..

sapuni Obožavam miris pomorandže. Moram što pre probati bar neke od ovih predivnih sapuna. :good: Sapun sa medom jogurtom i eteričnim uljima kedra i pomorandže CITAT: ……….Za vreme dok se sapun sušio uživali smo u fenomenalnoj kombinaciji kedar-pomorandža, na koju je, zbog intenzivnog isparavanja, mirisala cela kuća (a po svedočenju komšiluka i dvorište). Filipu baš nije bilo jasno šta ovsene pahuljice rade na sapunu, ali je vrlo rado pristao da ga prvi isproba i prokomentarisao je da mu “miriše na čaj”. Zapravo, mirisao je na med i pomorandžu, a kedar je sve to lepo “spustio” i uokvirio. Sledeća tura ovog sapuna je u planu ovih dana – kad izlijem par drugih i kad budem imala slobodne kalupe za dvadesetodnevno sušenje…..

kremasica Ono interaktivno je super. :bravo: Mislim da bi bila upula manje vremena na netu kad bi ga imala :yes: 10 najčudnijih ogledala CITAT: ………Odlučila sam da i sa vama podelim ovih deset vrlo neobičnih i dekorativnih ogledala, koja su sada sve više kao umetnička dela ili dizajnerski komadi, jer su ogledala od suštinske važnosti za dobar izgled i samopouzdanje. I sama imam jedno neobično ogledalo. Ogledalo je sjajna stvar za imati, još i kad je ovako lepo……..

………Ovo neobično ogledalo je koncept umetnika Alpay Kasal-a, koje čeka na patent kao ogledalo osetljivo na dodir. Interaktivno ogledalo sadrži senzore za udaljenost, gestikulaciju, kao i za bliže i dalekosežne infracrvene svetlosne zrake.

Sminkerica_com Zaista predivne fotografije :pozz: Šminkerica  fotografkinja – Marinshe CITAT: ………….Kada pročitate životopis 24-godišnje Marine Filipović, poznate pod umjetničkim imenom Marinshe, nikada ne biste rekle da iza njenih fotografija stoje tek četiri godine fotografskog iskustva. U te četiri godine Marina je održala brojne domaće i međunarodne izložbe te pokupila mnoštvo nagrada. Vjerujem da ste sljedeću fotografiju već vidjele mnogo puta. E pa, ova fotografija osvojila je prvo mjesto i naslovnicu prestižnog francuskog fotografskog časopisa „Photo“. Marina kaže kako je s ovom fotografijom sve zapravo počelo…….

Na blogu Autostoperska ponderovanja piše da je autor:  „Običan čova koji pokušava da se snađe u ovoj dimenziji i vremenu…“ :ideja: Teze CITAT: …………- Istorija je učiteljica života, hvala joj. Da je nema ne bih pojma imao kako i koliko puta sam se u životu zajebao… A vrlo dobro znam da bi na greškama trebalo učiti (tuđim greškama poželjno je…)
– Imam dar da zakomplikujem sebi život. To je definitivno dar pošto nisam učio taj zanat nisi sam vežbao i razvijao ovu sposobnost… Jednostavno, ja sam sebi zakomplikujem život bez ikakve potrebe i razloga…
– Znate li koliko traje treptaj oka? Dovoljno dugo da se dese stvari koje mogu da promene SVE…
– Ne volim neradne vikende, a pošto sam, da budem iskren, lenj da radim nešto fizički ostaje mi samo da razmišljam, a to nikako nije dobro…….

sanjakokica Muke sa komšijama :maul: Život u zgradi deo četvrti CITAT: …………Jutros je upalila ova treća varijanta. No, ima dana kada i to nije moguće. Tako da bih ja, u suštini, htela da zamolim komšije da se parkiraju razumno, tako da nam svima bude dobro ili da nam ubace u sanduče (u našem slučaju to je broj 16) broj telefona kome da se obratimo. Ili, još bolje, da nam napišu opravdanje za izostanak sa posla. Može jedno dve nedelje, barem. I tako, nadam se da mi niko ne zamera za oduzet prostor na oglasnoj tabli, eto, došlo mi je da vas zamolim i nadam se da lepa reč i gvozdena vrata otvara ili u ovom slučaju, da lepa reč i slobodan izlaz sa parkinga čuva…..

Ne mogu zaobići predivne stihove Jadranke Gavrilović i Veshtichanstvene

Jadranka Gavrilović . Često nam se u životu desi da  suze negde duboko u nama zastanu, da nas guše, ne daju disati, ali Jadranka u takvim momentima ja se okrenem  stihovima poput ovih tvojih  i čitajući pronadjem put kojim krenem dalje,  lakše, oslobodjena nekog nevidljivog tereta,  i  kao ptica  uzletim  odbacivši ono što me je zadržavalo, vuklo, sputavalo, ono što mi je želelo slomiti krila.  :rose::heart:

Kad bi samo

CITAT: ……….Ali izvoriste suvo je

presusile ga godine

ni kapljica ostala nije…

Zato placite oci

suzama suvim

dok osmeh vam

odstupnicu drzi…

Veshtichanstvene :rose: :heart: Kad’ vam kažem da vas volim Reči pune ljubavi kojima nam se obraćaš ne mogu a da ne dirnu, da ne podstaknu……. Tebi je nemoguće ne uzvratiti!!!

CITAT: ……….Nikada nisam volela ciniti nesto “ reda radi“.

Najmanje bih to cinila vama.

Zato cutim.

Disem svoje dane.

Bosonoga i ogoljene duse uzivam.

Razlivam se.

Biram esenciju zivota. Pakujem i prepakujem.

Ipak…dodjoh da vam kazem da vas Volim.

Da mi ne nedostajete.Bar ne previse.

Nosim vas sa sobom.Uvek……

I za sam kraj pesma   Neka nikad ne podju  – C. Vukičević pronadjena OVDE

Tesko mi je kad odlaze

Kad ih nema.

Moji drugovi,
Moji prijatelji,
Moje ljubavi.

Sa njima,
Negdje,
U njihovom prtljagu,
Pod njihovim noktom
Odlazi i dio mene.

Ni grad ne volim,
Ni bijele noci lenjingradske,
Ni betovenove simfonije,
Ni blagdanske pjesme

Ne volim

Kad ih nema

Moji drugovi,
Moji prijatelji,
Moje ljubavi.

Neka nikada
I nikud ne podju
Oni koje volim.

Komentari na tekst:

 1. dezareo каже:

  Pozdrav, dezareo

 2. […] This post was mentioned on Twitter by Kremašica, Vera Mladjan. Vera Mladjan said: Novi blog post "#pratipetak #followfriday sa novim informacijama i mnogim linkovima" http://bit.ly/9Cw3Zm #verkic […]

 3. dezareo каже:

  Pozdrav,

  dezareo

 4. nastasja каже:

  evo ti milion cmokovaaaa :* :* :* :* :* :* …..

 5. SanjaKokica каже:

  Jeeee, Verkićka, zar i ja ovako lenja da se nadjem na listi?!!! Hvala ti!!! Nego šta kažeš…dobila trojku?!!! Ma dobro, mogao je i kec da padne 😉

 6. jadranka каже:

  Lepo si rekla Verkic,nevidljivi tereti jesu najtezi i svako mora naci svoj put..svoj nacin… Moj je ocigledan uz parce papira i olovku ja lakse disem.. 🙂
  A osmeh mi izvuku lutalice ,koji idu istim putevima…
  Joj Verkic,pa ti mene bas znas da prodrmas.. <3

 7. GoranSTX каже:

  Hvala na FF! 🙂

 8. veshtichanstvena каже:

  Verkic nas dragi, ti si podsticaj svima ovde…
  Hvala ti sto uvek dodjes u moju avliju za mastanje 😆 , to mi mnogo znaci

 9. malabreskva каже:

  Kao i uvek vredna si… Ima tu šta da se pročita… Samo mi Kokica nedostaje, baš dugo nije pisala.
  Veca je ponovo tu i baš sam srećna… Verkić, piši nam i ti …da vidimo novi dom!

  • verkic каже:

   Eto i Kokica je pisala i bi mi drago kao i za Vecu 🙂
   Hoću Breskvice, samo u nedelju idemo videti jednu kuću, pa nisam htela još žuriti 🙂

 10. Dragan Radović каже:

  Pozdrav, Verkić!
  Nadam se da si dobro! Drago mi je da si i moj informativni sajt uvrstila u svoj nedeljni izbor! Sve vidiš!! 🙂

 11. Andrea каже:

  Draga Verkic,

  Divno je sto citajuci moj blog dobijas zelju zagrliti nekog! Bas sam srecna sto to cujem 😉
  Hvala sto se i ja nalazim u ovom informativnom postu!

 12. GeoMed Kozmetika каже:

  Drago mi je da Vam se dopada moj blog i hvala sto ste me uvrstili u ovaj odličan informativni tekst.

  Pozdrav 🙂

  • verkic каже:

   Nema zaista potrebe da mi zahvaljujete.
   Vaš blog čitam odavno i ovo nije prvi put da sam neki Vaš tekst linkovala, a sigurna sam ni zadnji.
   Vaše umeće je za mene zadivljujuće, a svaki put kad čitam neki Vaš tekst ja zamišljam mirise koji Vas okružuju. Prelepo je sigurno.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

CommentLuv badge