#pratipetak #followfriday !!! ( video )

Prošlog #pratipetka, pre videa  sam napisala kratke crtice o čemu ću pričati. Bojeći se da ću nešto zaboraviti često bi ih gledala i naravno zastajkivala, jer sam razmišljala šta sve treba da kažem. Spontano, ali dugo, verovatno ste,  ako ste bili medju onima koji su odgledali video do kraja,  teško držali pažnju.

Ovog puta nisam gledala u aparat, kompjuter je bio ispred mene i gledala sam na ovaj tekst ovakav kakav je ispred vas pokušavajući što brže reći sve ono što sam smatrala da treba istaći.

Sledeće nedelje biće tu još opcija……sve dok ne bude baš onako kako biste vi želeli i voleli. Još samo da mi se dokopati nekako kamere umesto ovog aparata,  da i slika bude mnogo bolja e, to bi bilo onda  već nešto 🙂 i samo da je sajber a ne kiber……..i super 🙂 🙂 🙂

Dzangrizalo Današnji  #pratipetak počinjem blog postom objavljenim prošle nedelje iz prostog razloga što sam tada potpuno zaboravila (nadam se da mi je oprošteno:) a UVEK izuzetno UŽIVAM čitati sve objavljeno na ovom blogu. Prosto me opusti, razonodi i podari mi malo  smeha, onog od srca,  toliko danas podrebnog svima nama. Шта сам …….

CITAT: …………..Одем у Београд колима. Вратим се кући. Каже жена: „Где си паркирао кола, идем до мојих“. Лупим се по челу. Вратио се са ортаком из Београда, моја остала у гаражи. Полако на аутобуску станицу па опет за Београд……

Ето, сад седим и не могу се сетим шта сам оно ‘тео, а знам да јесам нешто…..

UdbiEtOrbi Vest koja me je izuzetno obradovala! Obožavam blogere! Njihov uticaj je sve veći i veći!  Novi Sad grad humanosti!

CITAT: ……………..Ali ono što je jedino važno jeste da je Igor uradio nešto neočekivano, bar za mene starog skeptika, nešto dobro za svakog dobrog čoveka, nešto veoma veoma dobro za Demokratsku stranku, nešto jako dobro za Novi Sad, i konačno nešto najvažnije i najbolje za nekoga kome je humanitarna pomoć potrebna. Zato što će konačno ta fascinacija Novom godinom na Trgu, postati manje organizovano preskupa a više spontana, kao što je u velikim gradovima sveta, zato što je  gradonačelnik pokazao smisao za racionalno i pre svega ljudsko donošenje odluka……………..

detozin Predivan  osvrt na jednu divnu humanu akciju koja ne može ostaviti nikog bez reakcije! Pročitajte i pridružite nam se!   Nestvaran povratak u stvarnost

CITAT:……………I sve to u zemlji koja je umorna, besna, razočarana, ponižena… U kojoj svi misle da su oni drugi pokvareni ili zli, lenji ili gramzivi. U kojoj ni tri čoveka za istim stolom ne mogu da se slože oko svega. Kako je to moguće? Stalno se to pitam, i nikako me ne ide u glavu. Kako je to moguće? Ne znam…

Ali znam da mi se dopada…………….

ivancosic Još jedna u nizu izuzetnih priča!  (Ne)Donošenje odluke

CITAT: …………..Život je ono što od njega napravimo. Belo platno sa početka priče. Ako nešto od njega napravimo bićemo ponosni. Uvek možemo da stojimo pored i živimo u zamišljanju šta bi sve mogao da bude, i nikada se ne upustimo da stvarno nešto od njega i napravimo…

Ajmo! Četkicu u ruke!

buzz4web Objašnjenje kako da naš blog ili sajt Google „prepozna“, indeksira. Obožavam ovakva pojašnjena na veoma prihvatljiv i jednostavan način. Sve potpuno jasno, samo se uputstva treba i pridržavati. Optimizacija bloga za tražilice: Uvod

CITAT:……………Ima toga još, ali ovdje sam se za početak ograničio na deset koraka koje proaktivno radimo i koristimo, a naš blog, odnosno postovi, će uredno biti indeksirani od strane Googla i ostalih tražilica. Cilj ovih koraka je da nas, konkretno, Google inicijalno indeksira već nakon par minuta te prikaže članak na stranicama rezultata pretrage (SERP), a kasnije da to indeksiranje bude što kvalitetnije, sigurnije i stabilnije……………….

Korištenje SEO  (pametnih) linkova Nastavak priče o SEO optimizaciji.

CITAT: ……………..Na početku da objasnim što su to Permalinkovi. To su permanentne (stalne) i nepromjenjive (trebale bi biti) URL adrese do individualnih postova, stranica, kategorija. Kako sam i naveo u zagradi ove adrese, kako i sam njihov naziv govori, trebaju biti stalne………………

pedya Sa velikim žarom sam čitala ovaj tekst i…šta mislite asocijacija, Verkić – #pratipetak – prepoznatljiv brend. Hvala Pedja sad ovo mogu i na glas reći. 🙂  Čestitam, postali ste brend. 😉

CITAT: ………..Kad imate izgrađen odnos sa njima, kad postoji neka emocija… percepcija vaše virtuelne ličnosti postaje određeni brend. Hteli vi to ili ne. ;) Kao i kod svakog brenda, osnovni pojam vezan za njega je ime. U ovom slučaju – vaše ime. A za vaše ime su vezane razne asocijacije. I skoro sve su prisutne na webu. Zovu se “ključne reči”. ;) Za njih su vezane sve one informacije koje Google dovedu do vas. :mrgreen:……………..

Rodio se miš Predivna ideja koja nije ostala samo na ideji,  zaživela je. ČESTITKE!

CITAT: ………..Pre tačno 365 dana napisao sam post „Da li Srbija ima klempave uši?“. Nije to bio prvi takav tekst. Nije ni drugi. Ali tek je ovaj svima, nekako, legao. Nikad toliko ljudi nije bilo na mom blogu i nikad nisam imao toliko komentara. I to kakvih! :D Kao da se sva pozitivna energija ove naše blogosfere skoncentrisala oko tog posta.

zriha razmišljanje koje mi se dopada i sa kojim se velikim delom slažem iako nisam PR  Društvene mreže i PR

CITAT: …………..Cilj neka vam bude da nekom Peri Pericu pomognete ili od njega dobijete preporuku za svoj proizvod. I nemorate krenuti savrseno, svi ce oprastati ljudske pogreske koje se dogadjaju kad svi dolaze u neki novi svijet, na kraju krajeva, sam mogu posvjedociti da je ekipa na drustvenim mrezama vrlo inteligentna i tolerantna, stoga postujte ih i dobit cete njihovo postovanje…………………..

JKamatovic Kako sam i rekla u videu, uživaću čitajući ovaj blog! Za sada je početak i najava koja meni lično mnogo obećava. Volim slušati i čitati o ličnim iskustvima i sigurna sam da nećemo dugo čekati do sledećeg blog posta.   Zašto blog?

CITAT: ………….Blogovanjem sam dobila prijatelje, mnogo novih poznanstava koja su se uglavnom sa bloga i twittera prenela i u stvarni život. Internet mi nije još jedna marketinška alatka već moja kuća, dom. To je mesto gde sam „svoj na svome“.

Pišem ovaj blog da bih prvenstveno prenela svoja iskustva u poslu i iz tog razloga je i njegov naziv takav: Marketing u praksi. Posle mnogobrojnih predavanja i obuka koje sam održala prethodnih godina smatram da je važno prenositi iskustva, jer ne mogu da pišem zapravo tvrdim nešto što mi se nije dogodilo ili što nisam iskusila. Od onih najednostavnijih aktivnosti pa do onih kompleksnih……………….

varagic Sve što sam mislila rekoh u komentaru. Verijem da ste pročitali ovaj tekst, mada nije na odmet vratiti se na njega i pogledati i sve komentare kojih zaista ima dosta. Karleušine lekcije iz promocije Vs. Srpska Mitomanija

CITAT: ………..Oni koji mogu da čuju i “neprijatelja”, ili jednostavno da sa strane hladne glave posmatraju šta se dešava oko njih, primer Karleušinog publiciteta od momenta objavljivanja pomenutog teksta u “Kuriru” može da se posmatra kao model komunikacije između strana koje inače ne mogu da komuniciraju (slušati i čuti šta ti drugi govori, dijalog), ili još bolje kao model promocije onim ciljnim grupama koje ne žele da čuju za vas…….

Prikaz: Trojka.rs (beta) – Kako treba kreirati savremene online medije Tekst koji daje zaista kompletan prikaz jednog portala o kojem sam dosta govorila. Tekst koji je izašao u pravo vreme i meni mnogo olakšao komentarisanje. 

CITAT: …………Iako još mnoge predviđene opcije na Trojka.rs nisu još implementirane, već se mogu videti naznake veoma ozbiljne namere da se što je više moguće i inovativnije iskoriste društveni mediji za kreiranje ozbilnog savremenog online medija koji će se takmičiti sa ovdašnjim sajtovima klasičnih medija.

fragmentarije Štampana knjiga, prevrtanje listova, njihov zvuk….. ili digitalna forma, ušteda?  Tradicionalna knjiga i tehnologija

CITAT: …………….Можда грешим, али мени се чини наивним овакво размишљање и уопште сумња да се тако нешто може десити. А с времена на време, јављају се заштитници писане речи, са мишљу да ће Интернет онемогућити или угушити издавачку делатност. Лаковерни (и наивни) могу помислити да се то и дешава, да је на помолу неки „дигитални фаренхајт 451“. Међутим, тако нешто се може десити (и дешава се) нпр. са дневном штампом, па и енциклопедијским издањима или лексиконима и речницима. Са књижевношћу, с друге стране, ствари стоје другачије. Нема потребе дизати буку и борити се против нечега што не представља опасност…………….

Soulstormers Odličan tekst  ( prvi deo) o izložbi Salvadora Dalija  El Salvador and Endangered Earth

CITAT: ……………Ako želite da znate kakva je veza između Salvadora Dalija i menadžmenta ljudskih resursa pročitajte ovaj tekst. Ako volite lepa ljubavna pisma, pročitajte ovaj tekst. Na posletku, ako brinete o životnoj sredini, pročitajte ovaj tekst  iako je nešto duži nego obično……..

Kolegijum Kratko i jasno! Bez komentara, potrebno je samo pročitati i zapamtiti!  Kako se pišu strane reči

CITAT: ……………Pominjemo ga često, valjda ne štuca svaki put.

Ali, često štuca kada želimo da poštujemo originalni oblik ove reči. To se češće sreće jer i nesvesno osećamo da je grafička (vizuelna) asocijacija jača nego kada transkribujemo ime Googla na sprski: Gugl.

Ipak, ako se odlučite da koristite originalni oblik ove reči, najčešće grešite kada pišete ovako:

Tražio sam na Google-u (ili Googleu)………………………..

3 predloga za veću čitanost Pretpostavljam da ovo svako želi, zato šta da vam pričam: KRATKO I JASNO!

CITAT: ………Međutim, nije loše, u trenutku stvaralačke krize, imati po neki savetić pri ruci. Neku pomagalicu. Jedna od meni najdražih je da čitam tekstove čiji mi se stil dopada. Onda dobijem nadahnuće i onaj osećaj da je pisanje lako. To je jedna od stvari koju ja radim……………….

PavleRohalj o  WordPress dodatku pod nazivom Theme Test Drive.  Od instalacije, podešavanja, o dodatnim opcija do linka kao i uvek gde možete preuzeti dodatak. Pavle ne ostavlja ništa za traženje. Sve je na jednom mestu!  Testirajte izgled teme na WordPress blogu

CITAT: …………..Po podrazumevanim podešavanjima, Them Test Drive je isključen. Kako biste uključili dodatak, potrebno je da izaberete neku od instaliranih tema koja će se prikazivati administratorima kada posete vaš blog, a zatim kliknete na Enable Theme Drive. Dodatak se ponovo može isključiti klikom na dugme Disable Theme Drive………..

cyberbosanka tekstove koje ja bez izuzetka volim čitati. Uvek aktuelne teme. Ovoga puta tekst se nalazi na zenica-online pa pročitajmo  Ko se ruga poseru ga

CITAT: …………….Al’ nisam savršena, jbg. Imam neku zalihu kilograma, zlu ne trebalo, tanku kosu od koje je nemoguće napraviti frizuru, zaluta tu povremeno i neka bubuljica da me podsjeti na pubertet, a što se znanja tiče, znam da ništa ne znam. U stvari znam mnogo toga, a posebno da o svemu uvijek ima neko ko zna bolje i više od mene…………….

lidijabera Jedan po meni sjajan tekst  sa kojim se ja u potpunosti slažem. Imam decu, imam unučad, nemam posao i dobro znam o čemu govorim! Sjajno! Zasto drzava NIJE kriva za pad nataliteta?

CITAT: ……….Teskt inspirisan hrabroscu samohranih majki, onima koje su to igrom slucaja postale, samohranih oceva, placom nezbrinute dece, upornoscu onih koji na sve moguce nacine pokusavaju da dobiju decu, ne razmisljajuci o krizi, novcu, podrsci, onih koji imaju u sebi dovoljno ljubavi da ih podele sa nekim trecem licem, dovoljno hrabrosti da to trece lice izvedu na pravi put I pruze mu ono sto je potrebno. Ljubav. Nista drugo.

Mnogo je takvih, pravih ljudi oko nas. Pogledajte malo bolje oko sebe, otvorice vam se oci. Ali morate podici kapke, jako, na gore. Znam, tesko je. Lakse je kritikovati. Samo pokusajte, makar jednom.

Mahlat Podsećanje – užasni primeri nasilja nad ženama. Nije nasilje samo udarac pesnicom

CITAT: ……………Danas je Medjunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama

 

Obeležava se od 1981. godine u znak sećanja na sestre Mirabal iz Dominikanske Republike koje je ondašnji režim ubio 1960. godine zbog njihovog političkog i opozicionog aktivizma.

Nasilje nad ženama je osim onog najgoreg , fizičkog nasilja, i sve ono što ženu svrstava u niža ljudska bića…….

dadica Odlično upozorenje, ili kako Miodrag  u komentaru reče: „Nije loše imati svest o tome, ali ne ići u paranoju.“! Sve ono što znaš o meni

CITAT: ……………Nije bitno da li će vam nalog biti totalno, delimično ili uopšte neće biti zaključan. Bitno je da vi imate svest šta je to što je u redu podeliti sa ljudima na mreži. Koje su to informacije koje treba da čuvate samo za sebe. Slike, statusi, tvitovi – to se sve da iskontrolisati. Stavljaš ono što stvarno želiš da podeliš i to je to. Lični podaci su još uvek lako izmamljivi, i običan korisnik ih i dalje lako deli.

Prestanite sa tim………………

amarilisonline Ne želim ulaziti u polemiku da li treba pročitati knjigu o kojoj je ovaj blog post, ni da li je dobra ili ne, ali čitajući sam članak imam neodoljivu želju da pročitam i knjigu. To je i cilj bio, ili grešim? 🙂  Gde si Ines, kućo stara

CITAT: …………..S druge strane, ako želite da se setite, da otvarate rane, tako bolne, rane koje nisu ni zarasle, onda je obavezno pročitajte. Ako ste željni da saznate, kako je to bilo nekada a ne postoji više nigde, ni taj prostor, ni to vreme, ništa ni nalik, opda je pročitajte.
Ima politike, malo, vrlo malo, koliko je to moguće, s obzirom na tematiku. Ima mnogo uspomena, ličnih i zajedničkih.

Ali, …..

Ako zaželite, bar za trenutak da izađete iz ove dimenzije, da se vratite jedan vek unazad u državu koje više nema, u mladost, koja je prohujala, onda zaboravite šta sam rekla o knjizi i pročitajte je što pre…………….

ZabaMala Odlični praktični  predlozi i saveti. 2 blejzera + 2 suknje +3 bluze + 4 ešarpe = 48 kombinacija

CITAT: …………..Srećom pa ostajem samo jedan dan, inače bih morala otići u kupovinu specijalno za tu priliku, ali bih i za taj poduhvat podršku i mudre savete mogla naći u istoimenom prilogu istog udžbenika. Kaže ‚‚odeću treba birati po principu namenskih kapsula”-zarad otklanjanja svake nedoumice, ‚‚namenske kapsule su grupe predmeta (6-12), odabranih da zajedno višestruko deluju”, pa tako imamo i sledeću računucu za buduće inženjere ‚‚2 blejzera+ 2 suknje + 3 bluze + 4 ešarpe = 48 kombinacija”…………….

Poslednjiskaut Za mene malo tužni stihovi, ali, zaista mi nedostaju Skautove pesme i svi oni predivni nostalgični tekstovi koje je pisao. Tvoj arlekin

CITAT: …………A možda je moja tuga,
recept za osmeh,
probaj, možda sam ja
Arlekin za život tvoj.

SMMagazin Volite li se igrati? Čuči li u vama još uvek malo dete? Pridružite nam se! Obavezno pročitati! Marš iz mog sokaka!

CITAT: ………….Ja, Tamara, uvek imam s kim da se igram, da pričam, da se radujem. Uvek ima ko da mi obriše i suze i sline. Imam sa kim da gledam Ledeno Doba, da se smejem. Ima jedna devojčica, tu, u meni. Šaputalica se zove. Svuda je vodim sa sobom otkad znam za sebe. Vesela je, smešna, čudna, blesava malo, uvek spremna na akciju, ničeg se ne plaši, voli da se igra u blatu i ne brine da l’ će da se isprlja, povremeno pravi sranja, odere kolena, ustane, pljune na prst, namaže oguljotinu, otrese dupe i nastavi dalje. Mnoogo je zabavna. Ne bih je menjala ni za kakvo društvo na svetu.

salemax Užasna tema, ali tema o kojoj treba pisati i posvetiti joj pažnju.  Psi, ljudi i neljudi

CITAT: …………..Pitam se kakav je to čovek, mada to nije čovek već nečovek, koji je mogao da baci svog psa sa tek rođenim štencima u kontejner. U đubre. Kao nekakav otpad. A možda je ova keruša godinama čuvala njega i njegovu kuću. U mnogim situacijama, čovek je najveća životinja. Kakav humanizam? Potrebno je da vidite kakav je pogled ove jadne keruše. Ona je izgubila poverenje u ljude. Trese se kada joj prilazim da je nahranim. Prati svaki moj pokret………………

Izmedju ostalog zamolila bih vas da ne zaobidjete Perlicin prvi blog rodjendan

CITAT: ………..Uh… Malko kasnim ( čitava dva meseca ) ali bolje ikad nego nikad znam, isto kao i što znam da se ovde vreme ne meri, nego se jednostavno dešava, vozi, vrti, baš kao ringišpil. Prošla je čitava godina od kako se družimo, čitamo i igramo :-)

Prohodala sam, držte se kad budem počela da trčim :-)……… ,

da ne preskočite pisanije Zelene cipelice o opštim karakteristikama horoskopskih znakova

CITAT: ………….Ponosni lavovi, vodje, su oni koji uvek pronadju nacin da se istaknu i izdvoje iz mase obicnosti. Prosecnost nije za njih. Teatrolozi koji svoj dolazak najavljuju pompama. To su oni koji od svakog obicnog dogadjaja naprave dramu, ili pak……….. ,

Shunjalicu i uz njenu pesmu prisetiti se malo i svojih uspomena

CITAT: ………….ove zime, po ivicama uspomene na tebe,
napraviću udubljenje u snegu,
ispod mosta, gde je reka najdublja,
po vrhu ledene korice,
ostaviću je da se smrzne i od nje ostane sedefni odraz
jedva postojanog otiska Našeg bitisanja..
(poput zvezde na Bulevaru slavnih..) ,

kod Breskvice uhvatiti poslednje odjeke uličnih svirača

CITAT: …………..

Puštam ustajale snove.

Neka lete.

Ostavljajući paperje uspomena

Za debele zimske jastuke…

I dok spokojni koraci

Obilaze prostranstva duše

Otvaram okna zatvorena

Da poslednji sunčevi zraci

Osuše boje života

i plešući u meni

probude zaspali mir…………… ,

kod Sanje Kokice uživati u slikama sa Palića

CITAT: ………..To se, naravno, ne bi moglo nikako predstaviti profesionalnim i ozbiljnim bavljenjem sportom. No, trenirala sam, trenirali smo. Bili smo, manje – više, u ono vreme, rekla bih…neuspešni. Šta je ono što nas je držalo da treniramo? Znam šta mene jeste, odlično društvo i najbezbrižniji deo mog života, najviše zezanja, šale i ludovanja.

Uživajte u predivnim internet stazama, jer mnogo blogera ih je utabalo zbog vas!

Za kraj poželela bih dobrodošlicu najmladjoj blogerki! Sretno ti blogovanje malena  blogerko!

dora2010.wordpress.com Malena Teodora i njen mačak Cicko. I ja sam bloger CITAT: ……………Пошла сам у први разред и сада сам велика девојчица.
Имам кућног љубимца. Он је мачак и зовесе Цицко. Он много воли да једе храну из конзерве. ја сам најмлађи борски блогер који пише сам.
Добро дошли на мој блог!

MESTO ZA REKLAMU I PREPORUKE!

Trojka.rs – savremeni  internet portal  sa uvek svežim vestima kako iz zemlje tako i sveta, povezan sa svim društvenim medijima kao tviterom, fejsbukom, blogerima. Svi tekstovi su marljivo odabirani i pisani od strane grupe mladih entuzijasta.

Sve ovo navedeno možete pročitati i na njihovom portalu, s’  tim što sam dodala svega par svojih reči 🙂 Želim vam ugodan boravak na internet portalu Trojka.rs.

Komentari na tekst:

 1. dadica каже:

  Čestitam – postali ste brend! (by @Pedya)
  Hvala na pominjanju i ovaj petak. Verkić stvarno je postala istinita ona rečenica sa TL – Ako nisi u #pratipetak kod @verkic, kao da nisi ni pisao te nedelje. I svaki put je lista sve duža, što mi se posebno sviđa.
  Družimo se uskoro. 🙂

 2. Deda каже:

  Odlican izbor! Pohvaljujem trud i promene! Pozdrav od Deke 😛

 3. zelena каже:

  Ovo pao sliht zbog vaga, znam ja 😆

 4. WrathOfDevil каже:

  Tja… čitam te ja a sad te i gledam još plus, kakav fleš! 😉

 5. SanjaKokica каже:

  Verkić, raduje me da si uživala u fotkama (jes da sam preterala u broju, no nisam mogla više skratiti, ovo je bio suženi izbor) 🙂

  • Verkic каже:

   Što se mene lično tiče nisi preterala, ja volim gledati fotografije, još kad je mesto koje ja poznajem u pitanju, nikad dosta 🙂

 6. shunjalica каже:

  Nema me par dana u online svetu, ali zato znam gde ću da nadoknadim propušteno.. 🙂
  hvala na pominjanju, Verkić.. nego, lepo me najavi sa ovim Zelenim lavom 😉

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

CommentLuv badge