#pratipetak #followfriday dugaaaaaaaaaaačak!!!!!!!

Ove nedelje sam rešila da stavim u jedan post baš sve što pročitam u toku nedelje.  Želja mi je videti zaista koliko toga pročitam za 7 dana.

Ako Vam bude dugačak (post naravno 🙂 )  za čitanje,  ne zamerite. Ovo je samo eksperiment. Još jednu činjenicu moram spomeniti. Obećavam sebi iz nedelje u nedelju da ću nekako „sortirati“  blogove bar prema temama koje obradjuju, ali uvek idem nekim redom, bar donekle, i to  kako su napisani i ibjavljivani, te tako nastaje ova zbrka. Znam da mnogima verovatno bode oči, ali,  ‘ajde,  sledeće nedelje probaću voditi računa i o tome.

Borrsky Nasmejah se ja čitajući ovo, mada ni malo nažalost nije za smeh. Bolovanja,  vremenski poremećaj, rad, nerad, kafana. Sušta istina.   Gubitak CITAT: ……Za susednim stolom “veselo drus(tvo” momaka u radnim odelima. Njihova pauza je izgleda nes(to duz(a a po svemu sudec’i oni se nec’e ni vratiti na svoja radna mesta, jer stvarno ne mogu da zamislim da bi u takvom stanju mogli nes(to i uraditi, ali nema veze. ….

hrvojemihajlic Brend, imidž, oglašavanje, rebrendiranje. O svemu ovome iako sam pročitala tekst više puta,  nisam baš kompententa raspravljati a pogotovo davati svoj sud ili mišljenje još  kad je Apple u pitanju. Zato,  ćete bolje Vi sami ……. kad pročitate…..  Kako je Apple stvorio brand? CITAT: ….U c(emu je onda stvar? U imidz(u. Imidz(u kojeg Apple gradi vec’ dugi niz godina. Ali nije bas( uvijek bilo tako. Iako sam se vec’inu 90-ih jos( igrao sa Lego kockicama, znam da je Apple krajem 90-ih godina imao gadne probleme s poslovanjem, ponajvis(e zbog svojevrsne marketins(ke miopije i prilic(no nejasne marketins(ke strategije. Ali s(to se onda dogodilo? Kako se Apple pretvorio u tako prepoznatljivu i cijenjenu marku?….

bajazetov Treći nastavak kako živeti sretnije. Sada su svih 15 načina navedeni, na Vama je iskoristiti ili bar probati …..sami odlučite,  samo znajte za srećniji život vredi i malo se bar priupitati kako i na koji način.  15 načina da živite srećnije – III deo CITAT: ….Napravite dogovor sami sa sobom da ćete u narednih 30 dana implementirati bar jednu stvar koju ste pročitali na ovom blogu. Dajte sebi šansu da probate nešto drugačije, ili da se ponovo podsetite! Postavljajte sebi izazove i stalno dokazujte sebi da možete! Svaki dan pomerajte granice!…

NikiBGD O hejtu i neargumentovanom pljuvanju napisano  na Nikin – sisala vesla način  The Hate vs The Passion CITAT: …..Oni koji vas prate i podržavaju u mržnji prema nečemu su najverovatnije nezadovoljni mnogim stvarima i često povodljive ličnosti koje pre imaju želju da vide nešto uništeno nego da izgrade nešto svoje – nazovimo ih podanicima. S druge strane, oni koji vas prate u strasti i izgradnji nečega, najverovatnije će imati potencijal da vam budu saradnici nekad u životu, poslu i budućnosti……

TanjaKalezic Uh pročitala ovo ja. Sad znam još ponešto mada mi se sve i izmešalo, čula 🙂 ja za Majkla Džordana, čula i za Duleta Vujoševića, ali ono 16 od 32, te nove grupo po četiri, pa najboljih 8, pa 4 preostala gladijatora e to ti ja stvarno o tome veze nemam. Ja samo znam da sam od malena navijala za Partizan, sad zašto ni to ne mogu objasniti, ali fascinira me poznavanje ove teme i to od strane jedne dame. Dule Air CITAT: …Sad ću ja, kao prava žena da zaključim: Eto drage dame, vidite da dečki daju odgovore duže od dve reči i da plaču ženama na ramenu. :)))

Ta odvratna mala stvorenja (Krpelji) Veoma interesantan i edukativan članak  Akija o ovim dosadnim i groznim stvorenjima. CITAT: …..Što se tiče zaštite nijedna nije 100% pouzdana, ali se na našem tržištu mogu naći jako dobre marke antiparazitskih preparata. Pre svega tu su ogrlice, sprejevi i ampule. Ampule vam se nikako ne isplate u slučaju da se vaš pas često kvasi. Na vama i vašem vetarinaru je da izaberete najbolju i najpouzdaniju zaštitu. Mi koristimo Frontline koji se ispostavio za najbolji, a tu si i Merial, Advantix/ Bayer….

sopran87 reče, dosta pisanja na red su došle i slike, da se malo gledamo…..pa nije baš tako ali tako nešto  slično Slika govori par jezika

Maštovito smišljena imena proizvoda 🙂 Ništa to ne valja, nakon toga idemo malo i na informacije, neće sopran87 da budemo uskraćeni za informacije Poznati prosjak, i A na kraju livada iskopiraću komentar bealievera s’ kojim se u potpunosti slažem: Svakim danom sve više me oduševljavaju tvoji postovi 🙂 Nasmejem se i iščudim do suza :)). a sada može i kratak citat pomenutog posta CITAT: ….Sledeće što ću napisati je crni humor, pa ako ga neko ne voli neka preskoči na sledeći deo 🙂 Ustvari, ovo je jedna odlična kampanja, pogledajte… U Georgia-i je jedna pogrebna kuća objavila kampanju protiv vožnje u pijanom stanju u toku novogodišnje večeri.  Rekli su, da ako neko pogine vozeći u pijanom stanju u toku 31. Decembra, sahraniće ga o njihovom trošku. Potencijalna „mušterija“ je samo trebala da dodje prenego što će da sedne u kola, da potpiše dokument gde naglašava da će voziti u pijanom stanju, i odmah će dobiti potvrdu da je oslobodjena svih troškova sahrane! Originalno, nema šta……

„I nemoj da ne znaš!“ Profa silan čovek CITAT: …..Jednom sam došao u 11 uveče kod njega, pred ispit iz mate. Kako smo seli, on vadi knjigu iz elektrotehnike. Pokušavam da mu objasnim da radimo matematiku, na šta se on pravi da je shvatio, pa vadi otpornost materijala. “Profesore, matematika je u pitanju… Profesore… Profesore?”. Čovek je zaspao. Dok je gledao u knjigu pokušavajući da shvati zašto se ja bunim, zaspao je. Probudih ga glasnim kašljem, on se trže i nastavi da priča neke nepovezane formule, pa predje na med. Kakve veze med ima sa matematikom dodjavola?? Očigledno da ima! Zdrav je, kao i matematika, reče Ratko i izvadi mi teglu meda……

Nemoj CITAT: …..Zašto da ti kvarim koncepciju dana,
Meni je i besmisao duševna hrana,
Odmah se oprosti i biće ti sve krasno,
Otidji bez reči, meni je sve jasno.

Mooshema Kako koristiti word, ili kako ne koristiti  Postoji enter i tipka space, for God’s sake! CITAT: ……Kompjuter je divna sprava, Word ili OO nisu ni najmanje primitivni kao što je to bila mašina za kucanje i u prilici ste da zaista formatirate tekst kako god hoćete (iako je to bezvredno sa stanovišta procesa preloma u knjigu), što ćemo mi ukloniti jednim potezom miša. ;-). Formatiranje se, naime, radi pozivanjem određenih funkcija i tada ono ima smisla i upotrebnu vrednost. Ako to što ste vi i mali Đokica zamislili – radite ručno, mi smo svi opštili s ježom i čvorkom na onaj način koji nije prijatan…….

varagic Klasična ili online edukacija ili nešto izmedju te spoj i jednog i drugog?  Da li je buducnost skolstva u online edukaciji? CITAT: …..Sa druge strane, preterano uc(es(c’e online edukacije, naroc(ito za mla?e uc(enike, direktno postavlja ozbiljno pitanje sociolos(kog razvoja deteta – da li je Facebook sistem druz(enja dovoljan za socijalizaciju deteta?….. 

Kako da… Kompjuteri, Internet… Saveti za pojedince i firme koji se bave edukacijom. Favorit u sajtovima koji se bave osnovama rada na računarima i internetu je Baguje.com CITAT: ….Mislim da će se u narednom periodu pojaviti veliki broj Web lokacija sa sličnom tematikom, jer je to ipak najjednostavniji način da se promoviše edukacija iz ovih oblasti. Jedva čekam da se to desi, jer će porasti ponuda i kvalitet članaka o osnovama rada na kompjuterima i Internetu – konkurencija je čudo!

Tržište  merenja posećenosti sajtova u Srbiji: ABC Vs. Gemius Vs. Snajper Najava dešavanja u Srbiji CITAT: …..Velike su razlike u načinima (tehnologijama) kako kompanije prikupljaju podatke koje čine liste najposećenijih sajtova. Dok kompanije ABC i Gemius koriste sopstvene (internacionalne) metodologije, Snajper koristi Google Analytics API tehnologiju. U narednima mesecima iskristalisaće se ko će od ovih kompanija uspeti da nametne svoj sistem merenja posećenosti Web sajtova, a uskoro ću na ovom blogu detaljnije predstaviti načine kako ove kompanije prikupljaju i predstavljaju podatke o posećenosti sajtova…..

NikolinaL , ali da znate za u buduće,  na srpskom,  Nikolinini cvrkuti će biti na cypsihologija Privilegovani sigurno jesmo,  a šta privilegija može i da nam donese…..ili…..  O tehnologiji, psihologiji i jos kojecemu CITAT: …..Od alata biznisa i akademije net je postao mainstream, neizbežni deo svakodnevnog života od najranijeg detinjstva, sve integrisaniji i integrisaniji u život običnog average Joe-a.  Za neke ovo i nije bilo iznenadjenje. MIT profesorka, psiholog Sherry Turkle sa fascinantnom je tačnošću još pre 15 godina do u detalje predvidela na koji će način novi medij suštinski promeniti način na koji živimo, ponašamo se, razmišljamo, komuniciramo, interreagujemo sa drugim ljudima, čak i način na koji definišemo sebe i svoj identitet….

GagaDjermanovic Čista energija, iskrenost, srčanost, poučnost i kako sam i sama rekla nakon čitanja: – da to je to!  Šta je  blog? CITAT: ……Kada otvorim nečiji blog ono što želim je  osećaj kao da autora preko njegovih tekstova gledam direktno i duboko u oči koje su širom otvorene! E to bih volela da mi se dogodi! Tada taj blog ide u reader i vraćam mu se… jer, ja volim da ljude gledam u oči… širom otvorene. Ako me, pak, kada posetim nečiji lični blog, sačeka žmirkav, razrok, tunjav pogled retko, retko kada ostvarim vezu sa blogerom… to obično znači da nema jasan stav, ili da neće da ga iznese, ili da nema pojma šta hoće od svog bloga i zajednice koja se oko bloga kreira. Ponekad to znači da bloger mulja… da onako, ima neke namere koje mi ne govori… da me nešto loži, navlači…..

Blogovi i Zakon o javnom informisanju Pitanje da li su blogovi u Srbiji javna glasila? CITAT: ….U našoj zemlji postoji preko 40.000 blogova i blogeri su vrlo aktivni i svestrani ljudi, autori brojnih tekstova od kojih mnogi imaju veliku težinu pri razumevanju ukupnih socijoloških, ekonomskih i političkih prilika u zemlji, a sve veći broj korisnika interneta upravo sadržaje na blogovima koristi kao izvore informisanja. Kao važno štivo, blogove shvata i sve veći broj predstavnika industrijskih (klasičnih) medija koji na blogovima neretko pronalaze inspiraciju za pisanje u svojim medijima……

tstankovic Sve veće mogućnosti a sve manje strpljenja  Online reputacija u budućnosti – što očekivati? CITAT: …..Kako god bilo ljudi će se uvijek bojati za vlastitu reputaciju, kada kažem vlastitu ujedno mislim i na reputaciju tvrtke ili nečega uz što je pojedinac osobno vezan i što mu puno znači u životu. Uvijek će postojati ljudi koji Vas vole i oni koji Vas ne vole dok će oni između ostati manjina. Istina je uvijek negdje između. Ipak, i dalje će većina definirati što je politički korektno i što nije dok će ta politička korektnost biti definirana stanjem morala u društvu a ne zakonima…..

Bednopiskaralo Teorija i praksa,  šalteri, strpljenje, papiri. Ne znam kako ko  uspeva, ali moj suprug uvek nekim čudom naleti na baš one orne za rad službenike, sad da li da bi ga se što pre rešili ili ….. ko zna 🙂  Razlika između teorije i prakse ili ne laprdaj o onome što (još) nisi iskusioCITAT: ….Imala sam vremena da razgledam. Marfi, naravno,  odabrala sam najsporiji red. Ima to i svojih prednosti, baš se nekako zbližismo, mi sapatnici iz reda, krenula familijarna priča, anegdote, smeh.  Šalteruše, samo, s vremena na vreme podinu pogled i prekorno nas pogledaju. A onda nastave svoj “sloumošn” ples po kompjuteru. Kuca se, naravno, s dva prsta. Ubada ona nesrećna, musava tastatura s dva prerasla, jarko nalakirala nokta.  To traje, i  traje, i već imam osećaj da čujem kako mi kosa raste. Onda se ustane do štampača.  Jedinog u prostoriji. Pa se vrati do pečata. Jedinog u prostoriji. Pa se prekorno pogleda koleginica, jer je dva minuta duže bila na pauzi, pa je dotična prinuđena da ona uđe dva minuta u tuđi termin….

gadgeterija Informacije  Jeste li spremni za treću konferenciju Web radionice? Ovoga puta uz dodatak FFWD.PRO CITAT: …..U Zagrebu će se 14. i 15. travnja u WMD centru održati prva hrvatska konferencija vezana posvećena isključivo vrhunskom web dizajnu, FFWD.PRO, te treće Web radionice za izradu vrhunski web rješenja (www.webradionice.com). Za razliku od raznih tečajeva te usputnih konferencija, ove događaje pokrenuli su, organiziraju te razvijaju vodeći hrvatski web profesionalci za svoje kolege, struku i budućnost hrvatskog web dizajna…..

Charolija Ne znam koliko je Charoliji bila interesantna ova igra ali mnogima od nas jeste,  sigurna sam.  Prva osoba devica, druga vaga, treća blizanci, četvrta rak peta škorpija, šesta vodolija, sedma blizanci, osma vodolija Astrologija na moj način – igrajmo se malo CITAT: ……Da bi vam neko do detalja pročitao natalnu kartu potrebno je veliko znanje i godine učenja, ovo je bila samo zabava, neke osnovne stvari koje se tiču svake opisane ličnosti pojedinačno i nadam se da vam se svidelo. Mislim da nikoga nisam čak ni nenamerno uvredila, a trudila sam se da pišem samo o lepim stvarima. Možda nam sledeća igrica bude numerologija. Imam i takav program, ali mi se on čini nekako još tačniji, pa možda i nije za igru. Ne znam, videćemo. Ko zna šta će mi sledeći pasti na pamet?

NebeskiDijamant Pročitala sve ja ovo jesam, punoletna takodje jesam, verujem ja i Nebeskom dijamantu, i padobranu i onom drugom pomoćnom, ali taj mali džačić bi okačila  s’ velikom hrabrošću samo  kad bih morala skočiti sa četvrte prečage na lestvama. Šalim se samo, ali hrabrost sam izgubila totalno, ne zbog posta nego visine 🙂 Bojim je se pa to ti je.   „Osnove padobranstva I deo“ CITAT: …..Da bi jedan padobranski skok u opšte bio izveden neophodni su padobran, visinomer, kaciga, radio stanica i garderoba sa dugim rukavima i nogavicama. Naravno i avion, kao prevozno sredstvo do određene visine……

Poslednjiskaut Kao i uvek, vraćanje u prošlost, u detinjstvo kada je jeo jabuke petrovače, skupljao jaja…..a krivac klarinet. Da jednolična muzika kiše zna na  krilima mašte poneti….. odneti u ona neka druga, lepša vremena.  Klarinet Ne mogu odoleti vitat će biti poveći, tako je svaka rečenica…..CITAT: ….Skočio sam na njega od radosti, jako ga zagrlivši, dok su me njegovi ogromni brkovi grlili. Dok pišem ovo, nekoliko decenija kasnije, imam neverovatan osećaj, imam živa sećanja, kao da je sve tu, sada…Koliko je ovo pisanje iz mene izvuklo skrivenih sećanja, za koje sam bio zaboravio. Na trenutak sam osetio vlažni brk na obrazu…miris dedine košulje, na domaći sapun, kojim je baba prala stvari u potoku…mirise koji su dolazili sa tavana, gde su visile kobasice i kuleni. More sećanja mi navire, više ne znam ni šta pišem. Osećam kao da sam se vratio u to vreme, kada je sve bilo divno i bezbrižno, bez veštačkih stvari, vreme dobrih i poštenih ljudi, koji su živeli svoje živote, ne mareći za globalno otopljavanje, trke formule i ratove u pojasu Gaze. Živeli su sa prirodom, njoj davali i od nje uzimali. Sakupljali kišnicu, kojom sam prao kosu. Pio mleko krava, koje su samo spavale u štalama, dok su po danu obilazile livade, koje su nestajale u stogodišnjim šumama.

Pesma o PRu

CITAT: …..

Ne dozvoli nikad’
da bez tebe PRođe,
neki PRijem ludi,
gde se mesto nudi.

Uvek moraš biti,
nasmejan-a vedra,
moraš svima dati,
ti vetar u jedra.

skrabalica sa škrabloga –  igrica  Nacrtaj zeca! CITAT: …..Da je učenje kroz igru uvek zabavno sigurno zna mama Jolanthe sa bloga  Homeschool creations kada je za Uskrs osmislila ovu simpatičnu i jednostavnu igricu – crtanje zeca. Mališani će se zabaviti, i u isto vreme učiti ili obnavljati brojeve.Sve što vam je potrebno je da odštampate pravila sa bloga Homeschool creations, uzmete kockicu i olovku i zabavite se. Pravila nisu najpreceznije data, pa ih zato prilagodite vama. Igrati se može jedna, dve i više osoba……

kremasica Nemam šta ovde reće sem: JA SAM ZA! Zabrana solarijuma za maloletnike CITAT: ….U Srbiji solarijumi još nisu zabranjeni. Čak se beleži i blagi rast korisnika u prolećnim i letnjim mesecima, bez obzira na stalna upozorenja o štetnosti.
Nedavno istraživanje Međunarodnog centra za istraživanja raka u Lijonu (Francuska) pokazalo je rast opasnosti od raka kože za 75 odsto među osobama koje su redovno posećivale solarijume pre napunjenih 35 godina…..

Kod  Sminkerica_com Prvi članak  autorice BabyDoll i  kako ćemo mirisati 2010. Novi mirisi za proljeće/ljeto 2010 CITAT: ….Nakon Chance i Chance Eau Fraiche dolazi nam i treći Chance miris kozmetičke kuće Chanel. Kreirao ga je njihov dugogodišnji briljantni „nos“ Jacques Polge.  Miris je nježan, delikatan i prozračan s daškom slatkih nota. U gornjim notama su grejp i dunja, u srcu parfema zumbul i jasmin, a kao baza tu su bijeli mošus i iris.  Prethodnici ovog mirisa odlikovali su se izuzetnom postojanošću i divnim postupnim razvijanjem na koži tako da vjerujem da će ovaj miris nastaviti tu tradiciju…….

Spavanjem do ljepote CITAT: ….Zbog stresa koji se nagomilava tijekom dana, noću je teže utonuti u san. Kako bismo to riješili, najbolje je popiti čašu toplog mlijeka ili šalicu čaja prije spavanja. Da bi naš organizam normalno funkcionirao, potrebno mu je 8 sati sna dnevno. Ukoliko spavamo nedovoljno, to utječe na naše  tijelo te smo umorni, usporeni i slabije pamtimo!…..

Mahlat Na čijem blogu ili počnem da grdim sve oko sebe istog momenta nakon čitanja  posta ili se smejem do iznemoglosti, te me svaki put muž gleda onim pogledom (ova izgleda konačno odlepila)  – Šta će žena sama u kafani CITAT: …..a da skinem brushalter i provučem ga kroz rukave kao  ona u filmu Flashdance, ne ide, svašta bi ljudi pomislili. Čim udju u kuću skidaju i tu otkopčanu košulju, dobro u kući mogu i ja al’ ne smem da pridjem prozoru ni da istresem stolnjak. Ako su prozori otvoreni iz kupatila moram da izadjem komplet obučena, neprijatelj vreba. Majke mi, da se pitaš – koji će mi kad neprekidno moram da ih krijem i mislim šta drugi misle…..

Pravo na komunikaciju PRAVO, PRAVO, PRAVO neću više, samo potvrdjujem. CITAT: ……Hoću reći, da ja klasifikujem pre bih odvukla kablove do nekog Milisava na vr’ neke planine, jednog od onih što zavije cigar duvana, još nosi opanke i razgovara sa prirodom ako nema nikog drugog, nego što bih te iste kablove približila mnogima koji su skinuli opanke i sišli sa planine, to jest, od seljaka imaš šta da čuješ od seljačine nemaš ama baš ništa. Kaldrma ne znači da je neko u opanak uselio pamet kao što korišćenje interneta, što da ga ne koriste kad imaju fundamentalno pravo, znači da svi umeju da komuniciraju. I tu je osnovni problem – glup nije svestan da je glup….

MojPosao_net Čitajući ovo istog momenta sam htela napisati novi blog post sa naslovom: A ko sam ja? Nisam još ali ima vremena 🙂 Tajna izgubljenog identiteta CITAT: ….Ili obrnuto, nagledali smo se bahatih i bezobraznih koje nije uopće briga kako ih drugi vide, pa upravo zato gube dodir s realnošću i uništavaju mogućnost spoznaje o područjima u kojima bi mogli rasti i napredovati, kako bi se bolje odnosili prema drugima.  No, za napraviti pozitivan pomak u životu, za napredak, za razvoj – potrebno je imati barem nekakav osjećaj onoga što „želimo“ biti, kao i odlučnost da tome stremimo. Zato Vas i pitam: Recite mi, u nekoliko riječi, tko ste Vi?

sapuni Ima li išta lepše nego kad čoveku hobi postane posao?  Nova krema za lice – ovaj put za mene CITAT….E, ja sad odoh da uživam u svojoj novoj kremici i da se nadam da ću se ujutro probuditi sa “novom kožom” :) . Btw. kada se koriste prirodne kreme, taj efekat je zaista moguć – da se u roku od nekoliko sati koža sasvim preporodi. To je gotovo uvek slučaj kada je jedno od baznih ulja tzv. “brzo-upijajuće”, jer ono sa sobom nosi i molekule eteričnih ulja i omogućava im da u najkraćem mogućem roku prodru u najdublje delove kože. U ovoj kremi tu ulogu ima ulje lešnika…..

Terek:  U komentaru na ovaj blog post Charolija izmedju ostalog kaže: – ali meni se čini kao da pričaš o onoj čuvenoj “zemlji Dembeliji”…Debiliji  WeekNews: Jovanču za guvernera… CITAT: ….Zlonamerni doduše kažu da su Radovanu morali da zakinu na platici da bi se prištedelo za Žirafu. Zašto pišem Žirafa sa velikim Ž? Pa zato što se tačno zna koja Žirafa je u pitanju. Ona, što je (ni kriva ni dužna) pomogla formiranje republičke vlade. Još onomad. Onda nam je opet Mirko, a boga mi i Dragan Palma Betoven Marković zapeo da objasni da nije Žirafa bila uslov za Vladu. Izgleda je bila uslov samo za poslaničku većinu u Skupštini Srbije…..

janavi kaže: – Prenosim tekst iz Politike. Zaista je potresan i vredan čitanja.  Prednost životu u porodici CITAT: …..Kad bi postojala odgovarajuća podrška, većina dece sa teškoćama u razvoju mogla bi da živi u porodici, što i jeste njihovo pravo. Mnoga deca koja se nalaze u institucijama mogla bi se vratiti kućama ukoliko bi se roditeljima pružila dodatna podrška, a deci omogućio ravnopravan pristup zdravstvenoj zaštiti, obrazovanju, zapošljavanju, i svim drugim aspektima života u zajednici. Ovo pitanje mora se postaviti kao prioritet s obzirom na to da su deca s teškoćama u razvoju u institucijama posebno ranjiva i podložna zlostavljanju. Država ih, međutim, i dalje drži na marginama reformi, imitirajući „deinstitucionalizaciju” izgradnjom novih institucija pod drugim imenom (stacionari i dnevni boravak) u kojima se nastavlja segregacija i isključivanje dece iz svih redovnih tokova života.

twittoje Pojašnjenje sasvim dovoljno za početnike korišćenja besplatnog servisa  10 Twitter saveta za početnike CITAT: ….Konačno je vreme da se uključite u Twitter Ovaj besplatan servis, koji korisnicima omogućava da mikro bloguju putem poruka do 140 karaktera privukao je preko 18 miliona korisnika. Bilo da sad’ počinjete sa ovim servisom ili želite da dopunite znanje o Twitteru, eto nekoliko saveta koji korišćenje ovog servisa mogu da vam učine prijatnijim i lakšim…..

DedaBor U Bor magazinu sve o Dedi, blogeru, profesoru, direktoru CITAT: ……Meni blog baš puno znači. Možda to ljudima zazvuči smešno, ali moj dan prepun je stresova koji jednostavno nestanu kad se Dedabor otvori. Bežanje u blogosferu, opuštanje uz moj i druge blogove, ne može se uporediti ni sa kakvim materijalnim vrednostima.Da li ti je blog nešto doneo? Blog mi je doneo lični integritet, indentitet i dignitet, ne samo među blogerima nego u mnogo širim krugovima. Dao mi je bogatstvo koje nisam ni sanjao – divne ljude koje sam upoznao i koji su mi postali veoma dragoceni prijatelji…..

GagaGrne Novi recept Pileći bataci u testu Gagina kuma ima super ideje. Čim rernu popravim ovaj recept moram iprobati, izgleda mi savršeno.

GagaDjermanovic nam je na twitteru  skrenula pažnju na: –  Divna bajka na novom blogu divne osobe – Čarobna činija na blogu lillianq.blog.rs CITAT: ….Suza? Biser?  I jedno i drugo behu nepotrebne reči koje nisu nikad upotrebljavali. Jer od imovine imahu samo zvezde u očima, osmeh na usnama i radost u srcu. Duše pune pesama i noge – taman za trčanje. I nisu primećivali da im nešto fali. Pa tako ni biseri, a još manje (ili baš sasvim podjednako) suze……

Na blogu bastabalkana.com Koga treba zbuniti, koga uveriti i kakvu ulogu u svemu tome ima Pamela Anderson pogledajte sami 🙂 TOP IT menadžer, odlike i osobine CITAT: ….Ako žele da prežive informatičari bi morali da se vrate osnovnom pitanju marketinga, a to je ,,Kojim poslom se ja bavim?“ Uspešna primena informacione tehnologije zahteva mnogo bliskiju koordinaciju među stručnjacima. I zahtevaće da ljudi na funkcijama čak i na najnižim lestvicama menadžmenta vide poslovanje kao celinu i razumeju šta se zahteva od njih. Jer u definiciji menadžera je da bez obzira na ono što trenutno radi, snosi odgovornost za celinu, da je svestan da klešući kamen sve vreme „gradi katedralu“…..

itkutak tweetnuo 🙂  (ovaj izraz volim nemam pojma zašto)  zanimljiv početak bloga o novom marketingu i PR-u 🙂 – Uzmi sve što ti život pruža (ili praktična primena Marketinga društvenih medija) CITAT: ….Kada ulazite u priču o Marketingu društvenih medija prvo treba da napravite dobru infrastrukturu. Osnova te infrastrukture jeste vaš veb sajt. Ukoliko nemate sajt, postoje mnogi načini da postanete ponosni vlasnici jednog. Neki od ovih načina iziskuju velika finansijska sredstva (angažovanje profesionalaca), za neke od njih ne treba mnogo novca (plaćanje sopstvenog domena i hostinga), a neki su potpuno besplatni (Blogger.com, Blog.rs itd)…..

ivanizmi.wordpress.com Komentarisala sam na blogu, zato ovde neću, ali iako je ne moguće napraviti ovako nešto, tema je zaista više nego ozbiljna i problem zaista postoji.  O nekim ozbiljnim stvarima CITAT: ….E sada, je ne mislim da „neko iz opštine“ može da una toliku kontrolu pa da kaže: ti možeš, ti ne možeš, ali mislim da neki sistem treba da postoji…….Ne mislim da su ljudi po prirodi dobri ili loši. Mislik da su neutralni. Mislim da čoveka čini čovekom upravo ta konstantna borba i izbor izmedju dobre i loše strane u njemu.  Današnje vaspitanje, ne vaspitanje, način života, obrazovanje…. ma celokupan način življenja olakšava čoveku da bez mnogo krivice predje na onu lošiju stranu u njemu.  I to je problem koji mene užasava. Deca koja danas rastu, koja će rasti treba da vode povaj svet. A na šta će taj svet ličiti, to me još više plaši……

Neka ti tuga bude sluga na www.misablog.com

CITAT: …..

Neka ti zloba
strana reč bude,
ne sudi, nek drugi sude.
Neka te prijatelji prate,
i dobro, dobrim ti vrate.
Želim ti sreću, veliku,
ma još veću.

Na blogu exxxperiment.wordpress.com , odnosno na post Moderni Vavilon nisam iznela svoje mišljenje  iz prostog razloga što je ovo tema o kojoj ja ćesto mislim i to na zaista različite načine. Čas ovako čas onako. Možda sutra…. za sada samo mogu reći da ima dosta toga o čemu bi zaista trebali dobro porazmisliti svi mi zajedno. Medjutim, dodala bih, a mislim da Vam neću ništa novo reći nego nešto što sam do sada govorila mnogo puta: – ima mnogo mnogo dobrih ljudi. U to sam ubedjena, a da svi imamo mana imamo i od toga ne možemo pobeći CITAT: …..Ljudi su oduvek religiju i ljudsku veru u Boga koristili za svoje interese i manipulaciju. Zbog svega što nam se danas dešava (ratovi, razaranja, kriza na svim nivoima, nemoral …) ne možemo kriviti Boga idejom da nas je odbacio, niti veru zato što je pogrešna. Možemo kriviti samo sebe, svoju bolesnu prirodu. Za sve što nam se dešavalo i što će se u budućnosti dešavati možemo kriviti samo čovekovu težnju za totalnim gospodarstvom. Ustvari, vera nije štetna i zla. Zli su ljudi i pogrešno je tumače. Čak, slobodno mogu reći: da se ljudi zapravo ponašaju onako kako to jedna vera propoveda nikada ne bi bošlo do onoga do čega je i došlo….

Težak tekst za sam kraj ovog „eksperimentalnog“ posta.

Ovaj post jeste dugačak, mnogo blogova, ali ipak nisam navela sve koje sam pročitala u toku ove nedelje a to mi je bila želja. Da nastavim pobegli bi svi glavom bez obzira, ovo naravno za one upornije koji su ostali pišemm jer će samo oni pročitati. Oni što su pobegli ne mogu da ih krivim 🙂

Komentari na tekst:

 1. Poslednji Skaut каже:

  Kad te Verka met’e,
  međ’ svoje planete,
  ti se dobro drži,
  da te ne isprži.

  Jer lagano ona,
  dobija težinu,
  po aršinu njenom,
  imaćeš visinu.

  Ako bude mesta,
  u sekciji tvojoj,
  imaj me u vidu,
  na stranici svojoj.

  • verkic каже:

   Poslednji Skaut
   opet me na muke meće
   kako ja da njemu
   ulepšam veče.

   U sekciji mojoj
   svi blogeri redom
   svako mesto ima
   na stranici mojoj.

   Medj’ prvima ti si
   jer drug si pravi
   al’ stihovima me svojim
   ti stalno hvališ.

 2. Exxx каже:

  Hvala što si me linkovala 😉 Post jeste mračan a tematika koju obrađuje je opširna i vrlo diskutabilna jer svako religiju i veru može da tumači kako hoće. Ja sam samo hteo da kažem da nam se sve ovo dešava (mislim na ceo svet) zbog toga što je mala grupa ljudi preuzela ulogu Boga. Međutim da i ja više ne trabunjam o tome, bilo bi suvišno. Hvala još jednom za linkovanje.

  • verkic каже:

   U tekstu ima mnogo toga zbog čega bi se trebali zaista svi zamisliti. Nije sve crno – belo. Nije ovde samo pitanje vere.
   Zbog toga sam ga linkovala.
   Evo primera. Nedavno meni jedan čovek kaže.“ Gledam kako se „gazde“ koji imaju svoje radnike ponašaju prema njima. Njih ništa ne zanima osim rezultata i novaca. Gledam od njega i učim od njega. Takav sam i ja sada.“ (ovo nije tačan citat, ali tako su nekako glasile njegove reči).
   Zar se ne trebamo zamisliti posle takvih reči? Gde je nestala ljudskost, moralnost, gde je nestala briga jednih o drugima, gde je humanost, gde….. mogu nabrajati do sutra!

 3. Tanja каже:

  Naša Verka ima šmeka,
  svoju novu drugaricu, odmah na #ff stranicu.

  Pratimo se neko vreme,
  Kad otkrismo razne šeme.

  Ja blogerka nisam neka,
  Al je Verka oštra oka, a jezika laka meka, prava PR-ka.

  Za sport sam ti prava ovca,
  Pored vuka pratioca.

  Hvala Verka,
  energijo petka. :)))

  • verkic каже:

   Mene sada glava boli
   kako vama odgovorit.

   Razne Vaše šeme
   meni daju teme.

   Stihovi me muče
   u blavi mi buče
   al’ napolje neće
   a već je i veče.

   Petak će da prodje,
   novi će da dodje
   energija stara
   uvek se vraća.

 4. sopran87 каже:

  Posto je danas sve u stihu, da se prikljucim i ja! 🙂

  Hvala Verkic na lepom tekstu,
  Svaka tvoja je na mestu,
  Odakle ti strpljenje toliko,
  Mislim da ovo ne radi niko!

  Hvala ti Verkic na pominjanju,
  Citamo te i nocu i danju,
  Samo nastavi da piskaras,
  Dobre tekstove da stvaras!

  Heheheheh, ozbiljno, hvala na pominjanju i lepim komentarima na moje tekstove, cenim to…

  • verkic каже:

   Soprane naš dragi
   sad je već sedam sati.

   Danju, noću, nije problem
   kad ja sam pravi boem.

   Društvo volim mnogo,
   zato skupljam ovo mnoštvo.

   Nekad i ja beše sopran
   u gradskom nam horu
   a sad tekstove pišem
   i spajam blogiće.

   Svaki blog je zlata vredan
   zato meni nije teško,
   jer i meni je tu mesto.

   Posle neprospavane noći napisah ovo u pola sedam ujutro. Kako li izgleda pojma nemam, jer stvaro više ne funkcionišem.
   Kako već svi znaju da ja svakom odgovorim na komentar nisam mogla otići leći dok i tebi nisam odgovorila. A sad odoh. 🙂

 5. Mahlat каже:

  JA ću se vratim kad smislim pesmu 😀

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

CommentLuv badge