#pratipetak #followfriday – ni bolnica nije razlog a da se ne napiše!

Jutro je….. nakon provedenih dobrih par sati u „dnevnom boravku“ kako ga u bolnici zovu, na internom odeljenju, a moram priznati i vidno ošamućena, pomalo drogirana svim inekcijama i tabletama koje sam dobila u zadnjih dva dana krećem na pisanje #pratipetak. Ako ponešto bude i zbrljano više nego inače nećete Vi meni zameriti, znam to….. 🙂

Obećala sam prošlog petka da ću malo prošetati i do blogova mojih followera, za koje do sada nisam videla da na twitter-u objavljuju često  pisanje svojih novih blog postova. Pa da krenem.

Rimski biro za zapošljavanje: prijavi se danas, počni da radiš sutradan! Da li je lakše preplivati Tibar ili se zaposliti? Iz ugla izzetta CITAT: …..- Ehm, ja sam inzenjer sumarstva za pejzaznu arhitekturu, – kazem dobro naglasavajuci svaku rec, ne bih li je impresionirala. – Diplomirala prva u generaciji. – Mislim na studije koje su vam priznate u Italiji? – Ni jedne. – Onda nista. Da li ste bili na nekom usavrsavanju? – Bila sam godinu dana primalac stipendije Republike Srbije za talentovane studente. – Gospodjo, mislila sam u Italiji? – Ne. – Onda nista. Jeste li zavrsili, bar, neki kurs u Italiji? – Veb-dizajna, fles-developera, pripreme za stampu, crtanja i slikanja. Ah, da i kurs CSS-a pri „International Webmasters Association„. – Imate li za to diplome ili atestate? – Atestate. Da pogadjam: onda nista?
– Nista. – Ali, radila sam 4 godine kao pejzazni arhitekta u Srbiji i Italiji i jos 9 kao veb-dizajner u Italiji. Nosilac sam 9 nagrada za veb-dizajn u Italiji i svetu! – Gospodjo, ne insistirajte. Mogu da vas zavedem samo kao radnika-cistaca……..

hdonweb –  Windows search za brže pretraživanje Alat za brzu pretragu onog što Vam je sačuvano na kompjuteru, kao i svega što je dostupno na internetu CITAT: …..Nakon instalacije ovisno o količini sadržaja na vašem računalu Windows Search počinje sa indeksiranjem i svakom novom izmjenom, dodavanjem nove datoteke, dokumenta ili izmjenom sadržaj indexsa se automatski ažurira. Na taj način i dokumenti koje trenutno pišete, recimo e-mail ili word dokument bivaju indeksirani…….

Neki dan sam malo „šetala“ i po blogu Blogeri-Hrvatska blog zajednica Interesantnih „stvari“, postova videla sam tamo. U ovom trenutku nisam baš idealna za neke, makar i najkraće komentare, te ću samo citirati jedan kratak post koji je u ovom momentu za mene lično možda najaktueliji, a za sve koji žele više neka kliknu da link gore te……..Uzaludno izgubljene godine CITAT: ……Godine koje prođu više nikada nije moguće vratiti. Koliko smo iskoristili neko vrijeme pokazati će nam rezultati koje očekujemo. Koristimo li mi uvijek racionalno vrijeme i poslovne prilike koje nam se ukazuju najčešće uvidimo sa velikim zakašnjenjem…….

Karijera o malom mravu Mrav, šef lav, ideja, žoharska bubašvaba, sekretarica, vrhunski pauk, analiza razvoja projekta, računar, laserski štampač, muva, cvrčak, notebook, elaborat, sova. Jesam li Vas zainteresovala ???? Skoknite do bastijan, te otkrijte  o kakvoj  bajci je reč. (Poučna priča o biznisu)

Milos Petrovic blog post „Pametni“ telefoni i mobilni internet u Srbiji „Ovo nije reklama, ovo su činjenice“ kako kaže Miloš s toga ne bi bilo loše malo ih proučiti. CITAT……VIP kao najmlađi operater – nisam ih mnogo primećivao, ali ne možeš ih zaobići. Ipak, privukli su me upravo svojom ponudom HTC telefona. Činjenica je da jedino VIP u svojim paketima nesebično daje i mobilni internet…..

Ovih dana svašta mi je padalo na pamet,  mada moram priznati srce najviše, e stoga evo i Geeky gift ideas od Akija

Dunje i gugutke Neki drugi davni  dani, miris dunja, drugačije posteljine, drugačijeg života…… Poslednjiskaut – CITAT: …….Ali, meni je nešto drugo noćas oduzelo dah na tren. Na trenutak sam čuo gugutke, koje su me budile svako jutro, preko leta, dok sam provodio bezbrižne letnje raspuste. Kako mi ta jutarnja muzika po nekada nedostaje. A tek miris dunja, koje su stajale na šifonjeru, mojoj večitoj misteriji. Taj miris me prati kroz ceo život, kao da me podseća na čistotu i poštenje, na put kojim treba koračati, nikada ne zaboravljajući prošlost……

Stručnost (na blogovima): Pokazna vežba – konverzacija i KPI Veoma interesantna tematika kao i uvek na varagic blogu, te za sve zainteresovane  i najava dve jednodnevne radionice na teme  Online KPI i Affiliate marketinga. CITAT: …..svi polaznici bi dobili mogućnost da unaprede online prodaju poboljšanjem razumljivosti efekata njihovog online nastupa (KPI), i kroz mogućnost unapređenja prodaje kreiranjem partnerskog (affiliate) programa – kombinacija promocije i prodaje…..

Lekcija br. 3 na detozin blogu. Pitanja koja muče mnoge početnike. CITAT: …..Sve znam: nemate novca, nemate lokal, nemate zemlju, nemate prijatelje, nemate zanat, nemate ideja, nemate nikakvo korisno znanje – tj ništa ne znate da radite… (nadam se da bar nešto od pomenutog nije istina?)  Vi ćete naravno ponovo pročitati predhodnu rečenicu i dobro razmisliti šta od svega toga zasta nemate, ali hajde da predpostavimo da ste najbeznadežnija žrtva tranzicije, totalni autsajder…

Koliko obrazovanje utiče na kvalitet novinarstva i nužne veštine za novinara – Čemu služi diplona u redakcijama? novi blog post Bednopiskaralo CITAT: …Na kraju krajeva, nemojte da vas teši to što  ni polovina  urednika u medijima nema fakultet ( u jednom momentu u mojoj radnom iskustvu postojala je bizarna situacija gde od 17 glavnih urednika pojedinih izdanja samo jedan je imao diplomu! ). Jer jednom ćete se …- Sigurno posramiti kad shvatite da cela redakcija klinaca ima mnogo više škole od vas. –  Dozvati pameti i shvatiti da se svet menja i da  su neke stvari, poput kontinuiranog obrazovanja  i učenja, nužne…..

Toyota PC Citiraću samo Charolija komentar : “ Ma za sve su krivi Gremlini. :D “ ,  e sad svi oni koji nisu pročitali ovaj blog post Pedya neka pokušaju povezati toyotu i gremline, ili bolje……ma pročitajte! CITAT: ….Zašto mi je baš sad ovaj vic pao na pamet? Pa, zbog Toyote i svega onog što joj se dešava već izvesno vreme. Kompanija koja je svoj brend gradila na pouzdanosti i kvalitetu, doživljava crne dane i to baš zbog problema sa softverom! Kao da se gornji vic ušunjao u Toyotine proizvodne hale… :?….

Time After Time –  Shaputalica Poljubac, strast ljubav, jedna jedina, više puta, ma koga briga treba je dožeti. Samo to mogu reći! CITAT: ….Ovo su tek crtice, fragmenti, slike…Njihove. Nisu uspeli. Jedno od njih dvoje rodjeno je prerano. Sreli su se prekasno. Ili…? Je li ovo ljubav? Ona koja se doživi jednom i nikad više? Ona tek danas veruje da jeste. Konačno mu je poverovala da samo retki imaju sreće dovoljno da u životu dosegnu tako nešto snažno i duboko. Neprolazno. I kaže i danas: voleće ga sve dok ona bude živa. Ili je sve bila samo strast i opsena? Pustiću je da veruje. Jer i ja želim da verujem da to postoji…..

Ako se Lana vratisarahstory I brodolomi su neminovni u životu.  CITAT: ….Hrabro reagovala na reci koje nije zelela da cuje,  bile su izrecene pre nego sto je stigla da poklopi usi rukama. Nikada nije molila. Nije mogla da moli za nesto sto je trebalo da bude iz srca, za stvari koje su bile sasvim normalan deo i ritual zivota. Ne ona to nije umela…..

Kako su se voleli Hamletije i Ofelija Kao i obično, Mahlat blog postove nije mi baš lako komentarisati. 🙂 CITAT: ….Krenula da ga tražim. Preko intereneta naravno. Nigde ga. Upućivali me na zubare, nigde, znači ima zdrave zube. Od ovoga do onoga i na kraju na ginekologe. Jebi ga, šta će kod ginekologa dok mi ne pade na pamet – a šta ako je promenio pol. Ni tu ga ne nadjoh. I odustanem. Pre pet godina krenem da ga tražim ponovo i nadjem. Kad na internetu nadjete sajt onoga koga niste videli godinama nekako izgleda isto kao da ste ga sreli nasred ulice i pali na dupe. Ne možete da verujete. Napišem jedan kratak mejl – Hamletije, sećaš li me se. Ofelija…..

CharolijaKlopka za bubašvabe –  Green Protect Uh  posle Ofelije i Hamletija baš i ne ide tekst o bubašvabama, ali kod mene je i tako sve živo smućkano i bez nekog pravog reda, te se ja izvinjavam gore pomenutim personama, ali kako sam jednom na svu sreću imala opasnih problema sa ovim nakaznim stvorenjima (mislim na bubašvabe) ne mogu da Vam ne ukažem na tekst o njima CITAT: …..Ne znam da li ste upućeni koliko su bubašvabe ili su to bubarusi, dosadne bubetine. Nema veze jeste li u prizemlju zgrade, na petom ili trinaestom spratu, tamo gde se pojavi jedna ostale dođu, kao organizovana ekskurzija, po pozivu one prve, izgleda….

Komentari na tekst:

 1. BRANKKO каже:

  Kao i uvek, odlican posao! Keep up the good work 😉

 2. sarah каже:

  Super post kao i uvek, majstorski si nas provela i zainteresovala , napisanim tekstovima 😀
  Pozdrav i nedaj se!!!
  😀

 3. izzetta каже:

  Verkic, definitivno je lakse preplivati Tibar (pogotovo kad padne ionako nizak vodostaj), nego prijaviti se na biro za (ne)zaposljavanje… I da se nadovezem na komentarisani clanak Bednogpiskarala: a cemu sluzi diploma u Italiji?

 4. Charolija каже:

  Verujem da si bolje, ali znajući tebe, možda i nisi. Čuvaj se bre.

 5. Cyber Bosanka каже:

  Nadam se da ovo znaci da si dobro ili bolje 🙂 Cuvaj se 🙂

  A #pratipetak – zanimljiv kao i uvijek 😉

  • verkic каже:

   Hvala ti mnogo, ali grešna sam 🙁 Zaboravila sam na tvoj i TatjaneDanilo blog. Sledeći petak Vaši postovi su prvi. Nadam se da mi praštate.

 6. Pedya каже:

  Postala si svojevrstan agregator 😀 Nađoh neke tekstove koje sam promašio i odoh odma’ tamo da nadoknadim propušteno… 😉 Samo pazi na sebe… 🙂

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

CommentLuv badge