#pratipetak – malo izmenjena koncepcija

Petkom i dalje naravno #pratipetak, samo sada s’ mnogo manje linkova. Nadam se 🙂 jer do kraja ovog teksta ko zna šta će sve biti. Ni sama još ne znam, samo pokušaću objediniti sa dnevnim vodičem kroz blogosferu #pratiblogere. Pa da vidimo i to kako će ispasti.

Blog postovi objavljeni 05.02.2010. godine

adriatek Novo na blogu: Firmama preti i „smrtna kazna“ CITAT: …..Ovaj zakon uvodi nešto što bi se figurativno moglo nazvati “smrtna kazna” za pravno lice. Tačnije, uvodi prestanak i pravnog lica kada se utvrdi da je ono formirano za vršenje krivičnih dela ili da bi pretežno vršilo krivična dela. Pod udar ove norme mogle bi da dođu , na prime, firme osnovane za pružanje usluga obezbeđenja, a u stvari se bave “uterivanjem” dugova ili drugim nezakonitim aktivnostima – kaže profesor Ilić…..

itinfonews –  Sigurnosna poboljšanja u Windowsima 7 CITAT: Za Windowse 7 govore da je najsigurniji i najpouzdaniji operativni sustav ikada razvijen, te se posebno ističe stabilnost samih Windowsa. Iako grafički i operativno izgleda vrlo slično kao Windows Vista, popularna sedmica donosi bolje sigurnosne karakteristike, gdje se posebno ističe unaprijeđeni Action Center, centralno mjesto sigurnosti, ali koji sadržava i druge mogućnosti konfiguracije kao što su backup, rješavanje problema, dijagnostike i drugih administratorskih poslova.

BorrskyBlogeri i politika (TV Sezam- sinoć 21:00) CITAT: …..Za sve koji nisu bili u mogućnosti sinoć da pogledaju ili su preko video streama imali smetnje u prenosu emisija televizije “Sezam” o Blogerima i politici. Gosti u studiju Zvonko Damjanović (KC Bor), Jugoslav Jovanović (Borska inicijativa) i Zoran Stanković (E-stav). Voditelj Peđa Ivković.

www.kvasac.com blog post Dodirni me CITAT: …..Gledam je, tako nežna a jaka. Tako malena, lagana, tako moćna i odlučna. Gledam tu nežnu kosu i prosto poželim da je pomerim, da ogolim taj lepi vrat i pomilujem usnama. Gledam, jedva vidno, tek gvirim u taj mali dekolte. Izazovno mali, tek toliko da zagolica maštu, tek toliko da uzburka krv i navede na greh. Tek toliko da uživam i sanjam o njemu, tek toliko…..

www.subotica.in.rsNa trenutak je pomislio da je Bog….. CITAT: …..Pogrešila je – jer nije znala da će čovek  postati opasno biće. Opasno po sebe samog, opasno po nju samu, opasno po ceo svet nam pod nogama. Pogrešila je – jer nije znala da će čovek pomisliti da je upravo on – Bog. Onaj koji odlučuje. Onaj koji povlači konce. Onaj koji ima bezgraničnu slobodu upravljanja. Onaj koji odlučuje. Onaj – koji nije dovoljno pametan da vidi da je svakim svojim stvaralačkim uspehom sve bliži neuspehu……

www.ratko.biz blog post Kako je nekada izgledalo oglašavanje CITAT: ….Ova kolekcija je dragocena i sa istorijskog aspekta, otkrivajući postepenu promenu duboko ukorenjenih stavova i običaja (rasizamuticaj duvana na zdravlje,načina ulepšavanja, itd.).

Svi koji nisu bili kod kuće, nisu bili na netu ili su propustili a žele videti imaju mogućnost sada dole kliknuti na odredjeni dan i mnoga dešavanja u blogosferi su pred njim.

Dnevni vodič kroz blogosferu BROJ 1. – 29.01.2010. godine

Dnevni vodič kroz blogosferu BROJ 2. – 30.01.2010. godine

Dnevni vodič  Broj 3. – 31.01.2010. godine

Devni vodič Broj 4. – 01.02.2010. godine

Dnevni vodič Broj 5. – 02.02.2010. godine

Dnevni vodič Broj 6. – 03.02.2010. godine

Dnevni vodič Broj 7. – 04.02.2010. godine

Komentari na tekst:

  1. SanjaKokica каже:

    Pozdrav Verkić i hvala što je bilo mesta i za moj citat. Iz ovog ugla i ne izgleda tako loše 😉 al sad sam tek videla grešku! Jes da puno ponavljam i naglašavam, al ono „Onaj koji odlučuje“ nije mi baš ni trebalo dva puta…no…provukla sam se 😉 Hvala još jednom za uvrštanje medju tvoje redove 🙂

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

CommentLuv badge