Tvitomanija, prva lokalna konferencija o Tviteru!

Tvitomanija, prva lokalna konferencija posvećena samo i jedino – Tviteru,   održana je 15. i 16. 11. 2011. godine, a u okviru Blink festivala koji traje do 20 novembra. Prvu konferenciju ove vrste organizovali su:  @torbica, @ivancosic@Plagosus uz pomoć prijatelja babastrajafandrejevic , mr_morgue , svratila, usazatinje, babinounuce .

Cilj organizovanja konferencije je razmena iskustva konkretnih korisnika, proširenje kruga ljudi koji koriste Tviter, omogućavanje  međusobnog  upoznavanja, povećanje kvaliteta korišćenja i interakcije koju ova mreža donosi, ukazivanje na značaj Tvitera u svakodnevnom životu  u najrazličitijim situacijama.

U želji da se obeleži godina u kojoj je Tviter postao u velikoj meri opšte prihvaćen alat u svakodnevnom životu,  organizatori su uspeli da na jedno mesto dovedu veliki broj tviter korisnika.

U ta dva dana održana su pet predavanja i  šest panela. Koliko su kome ona bila zanimljiva i koliko su doprinela postizanju željenog cilja organizatora, vreme će da pokaže.

Nakon svake konferencije moramo da budemo bogatiji za  nova saznanja.  Predavanja koja smo slušali treba da nam budu inspiracija u daljem radu.

Da li sam ja ovo dobila? JESAM! Da li sam u potpunosti zadovoljna? NISAM!

Veoma mi je žao što nisam stigla na sam početak. Kako sam kasnije saznala, @Eniac je bio izvanredan. Tim svojim kašnjenjem, izgubila sam mnogo u samom startu. Ljuta na samu sebe, bila sam i mnogo kritičnija na ostale predavače.

Ono što me je dovelo na  tvitomaniju, pored međusobnog upoznavanja, ili kako mi to volimo da kažemo: „oživljavanja avatara“, je želja da saznam o praktičnim primenama korišćenja Twittera. Stoga ću sa posebnim zadovoljstvom da izdvojim prezentaciju Ane Keglović Horvat (@akeglovichorvat) i Danice Radišić (@NikiBGD) – @KrazyFishes. Zanimljiva i veoma edukativna prezentacija koju sam nažalost pratila samo putem Live e-tv streama!

Deo koji me je veoma razočarao ili bolje reći potvrdio  mišljenje o javnim – poznatim ličnostima je panel – Tviter i javne ličnosti. Sem što smo se do besvesti nasmejali i ne znajući zbog čega, nismo mnogo toga čuli. O psovkama da i ne govorim. Njima nema mesta  na ovako jednoj značajnoj konferenciji.

Drugi dan Tvitomanije je bio mnogo sadržajniji. Predavači i panelisti su uspeli da nam dočaraju značaj i potrebu tvitera kao komunikacijskog kanala . Da nemam twitter nalog sigurna sam da bih ga otvorila!

Twitter može da se voli ili ne, da se koristi ili ne. Međutim, potpuno sam sigurna da će veoma brzo za svakog pojedinca, korporaciju, pa i za najmanje  preduzeće, twitter da bude prozor u svet sa kojeg će da odašilju poruke o sebi. Ta dvosmerna komunikacija koju omogućava tvitter je dobitak za sve. Jedini uslov je da se koristi na pravi način.

Organizacija je bila besprekorna. Zoran Torbica (@torbica), Branko Đurković (@plagosus) i Ivan Cosić (@ivancosic) su se pokazali kao veoma uspešni organizatori. Hvala vam, jer konferencije ovog tipa su potrebne. Nije vam bilo lako. Hvala što ste izdržali zbog svih nas!