“Mi smo bre Žene….(treći deo)!"

U očekivanju kraja  godine, Vaš reporter  sa lica mesta dešavanja. Skora najava hladnijeg vremena ne može omesti  moje strpljenje pred ulazon  u  špilju džepne venere kako bih odradila još jedan raport za Vas. Čekam, kao i Vi da me sada već čuvena, madam Verkić,  uvede u svoju sobicu iz koje svakodnevno  izlaze  mnogi zadovoljni klijenti.

Prolupala, rekli ste već do sada, sigurna sam.

Ne drage moje „male ženice“.  Nisam prolupala. Setite se gde ste sve bile ove godine. Koliko ste posetili raznih ….. ma ni imena im ne znam  vračara, vidovnjaka i vidovnjakinja  ili kako već  oni sve sebe to nazivaju.

Koliko ste para samo ostavili raznim „madam“ misleći: “ E  da,  ova je prava. Znam, ubedjena sam“ …… Baš ova sigurna sam, pa rekla mi je sve, baš sve. I da ću ići na put i da ću sresti i opisala, i dala mi je i savet, rekla šta moram uraditi………  divna jedna  ženica,  samo za mene će napraviti jednu ….. ali znaš ne smem o tome pričati, strogo mi je to napomenila……. Nije ni skupa samo…… Dobro moram doći bar još dva puta, ali nije to ništa samo da …….a znaš koja  gužva kod nje “

Uredno zaboravljate da ste samo pre dva dana  kukale kako nemate i ne znate kako ćete kupiti ovo i ovo, a morale biste.

Sad, kad malo bolje razmislim ispada da sam ja  zaista  glupa.  Komercijalista, pa toliko godina a  još se  trudim prilagoditi i učiti što više jer  kao biću pametnija, probam ovo, pišem ono, pa ima još da naučim i ovo kako bih onda mogla jer sam bolja  i sve tako. Toliko muke bez potrebe.

Možda ste vi ovog puta meni dali ideju. Ako stavim na papir, a toliko se razumem u matematituku i umem sabrati  dva i dva, računica bi izgledala ovako:

Jedna žena prva ode zadovoljna. Naravno ima najmanje 10 svojih prijateljica (ovaj broj samo za lakše obavljanje matematičkih operacija). Od tih deset odmah se najave bar 5 . Od tri zadovoljne koje ispričaju  svaka svojim sledećim 10 prijateljica dodju pola,  i one ponovo svaka nadje po  10 prijateljica, a jedna trećina od njih dodje. Sve to za samo jedan mesec jer, moram priznati mi žene kad je glupost u pitanje  smo veoma brze i neodugovlačimo ni za živu glavu.

E sad svaka od tih žena za usluge madam Verkić ostavi 10 evra. Računica prosta. Za jedan mesec 710 evra. Pa sad Vi vidite.  A tek za godinu,  matematika je mnogo lepa nauka.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

CommentLuv badge