Ja samo toliko!

Čudan dan beše juče. Definiciju ne bi mogla reći. Ono klasično dobar, loš, konstruktivan ili kakav već. Iako je prošlo tek dva meseca mog konstantnog blogovanja par tekstova naznačenih u prošlom postu nagnalo me je da stanem, napravim analizu dosadašnjeg,  što ja zovem svog rada,  mada sam doživljavala da mi ljudi govore: –  ma daj molim te kakav rad, sve je to obično žvrljanje nezaposlene žene koja očito nema pametnija posla.

No, takva mišljenja me ne zanimaju,  pa sam svesrdno prionila da što konkretnije ukažem na svoje greške u samom startu,  ali da podvučem   i one male dobro odradjene sitnice koje sam nekad nesvesno a nekad s urodjenom inteligencijom i intuicijom valda  odradila na pravi način.

Prvi put sam poduže pisala taj tekst, inače to ne radim na taj način, nego jednostavno pustim mislima da me vode, pa kud me odvedu. Naravno to mogu samo i isključivo samo zato što sam iskrena, što pišem iz zadovoljstva išto mi nikad nije palo na pamet da Vas foliram.

E, medjutim, bez tog jebenog medjutim u mom životu nikako ne može. Preplaćena na njega pa to ti je. Medjutim, baš pri samom kraju pisanja stiže tweet naše NikiBGD –  Aj’što sam SisalaVesla,nego se već opasno približavam da progutam čamac| Kritika,greške i online reputacija. Naravno kao i uvek, ostavi ja na trenutak pisanje i bacih  se na čitanje ne znajući šta će da me strefi. Pročitam ti  ja na brzinu, moram priznati s mozgom guske u tom momentu, dodje do mesta gde spominje ovu moju ljubav od bloga,  nastavih dalje ali sada ne s mozgom od guske, nego ne znam…….. amebe valda. U glavi mi neprestano zvoni ekstraordinarna( joj mislim se i setih se omiljena reč moga oca), nakon toga zastoj, prekid filma……. nastavak kurva, reputacije, prekršaj…….ama šta se tu dešava?

Mora da sam totalno pogrešila, da sam ujebala stvar do kraja, mora da sam u želji da internet, online rad, blog, blogovanje, svoje  iskustvo ili neiskustvo približim „malim ženicama“  pisanje svela stvarno na švrljanje. Zaboravi ja u tom momentu da se tu spominjala reč slike,  da postoji i  reč bravissima, zaboravi na moju analizu koju sam pisala. Zaboravi na sve.

Svi mi kažemo u takvim momentima da nam  ne smeta  kritika. Nismo potpuno iskreni tada. U prvom momentu svakom  živom stvoru smeta kritika, medjutim…… kad prodje taj prvi momenat povredjenosti ega i sujete, kad sednemo upalimo lampice i priznamo sebi da je čovek bio u pravu kad nam je rekao to što nam je rekao shvatimo da su bili u pravu.  Tek tad naravno, kao što i sama Niki kaže izvučemo ono pozitivno i tada  možemo dalje jer ćemo biti bogatiji za jedno saznanje koje možemo iskoristiti na pametan i pravi način.

Moram reći da sam nakon tog prvog „šoka“ pročitala ponovo isti blog post i shvativši na pravi način njegovu poentu ili ti ono što se kaže,  ono što je pisac s’ tim želeo reći,  videla da je žena 100 %  u pravu.

Ima tu samo jedna sitnica. Mala zanemarljiva, ali veoma bitna. U životu su i inače bitne sitnice samo da znate. E, to Vam je ovo. Ako se nešto pohvali treba reći i razlog, ako se nešto pak kudi i ukaže na grešku, tada i uputite, edukujte, kažite ovako se to radi. Tad kritika može biti konstruktivna.

Blog post ti je (upućeno lično Niki) super, napisam na pravi nači,  jest da si eksplozivna ali to si ti, dosledna si sebi, jasna je i poenta. Ali ženooooooo, google me ne voliiiiiiiiiiii, ne da mi prave slike. Hoću ja i znam šta tražim, ali sakrije on to od mene, samo da znaš!!!!!!!!!!!

Ode ja u širinu, kao i uvek, ova tastatura sledi moje misli, a misli žene, pogotovo ove džepne venere oduuuuuu, oduuuuu. Mogla bih ja sad ovde pisati pet dana, ali analiza treba da je  kratka, jasna sa pravim podacima s kojima možeš posle baratati. Ovaj tekst  je trebao biti nastavak analize mog dosadašnjeg blogovanja, a od te analize nema ni „a“, priznajem.

Ipak ću završiti s nečim što je bio moj cilj od samog starta, a to je približavanje interneta uopšteno  gledano,  „malim ženicama“. Želela sam im približiti “ miša“, naterati ih da se sprijatelje s njim . Želela sam im pokazati lepotu pisanja,  čitanja,  učenja i svega onoga što sam ja otkrila. Želela sam ih rasteretiti muka prvih koraka kroz koje sam ja prolazila, želela sam ih naterati da kažu šta imaju, da se pokrenu, mrdnu iz svakodnevno im sive kolotečine života u koju su se ugnjezdili i ne mrdaju.

Sve to ne mogu samo pukim pisanjem o sebi ili nekim svojim filozofiranjem. Jedini način je da što više pišem o drugima, da im otkrivam što više izvora, što više tekstova što više blogova s različitom tematikom.

Zato od početka pišem o svima koje sam ja upoznala u online svetu. Neki za to kažu, e to je banalna reklama, neki kaži vidi ove ova…… ali JA ZNAM i sigurna sam da samo na taj način mogu postići ono što sam naumila.

Zato nastavljam dalje u istom tonu i veliko mi je zadovoljstvo raditi to što radim i na način na koji radim.

Za kraj samo jedna sugestija „malim ženicama“. Sve što budete čitali ili pisali jednog dana znajte da morate dobro razmisliti na koji način to radite. Probajte upoznati onog kog čitate, tada ćete samo na pravi način razumeti i shvatiti ono što ste pročitali. Reči izvadjene iz kontaksta, a po pravilu oni koji to rade vade i biraju samo ono negativno,  može Vas odvesti na krivu stranu. Ne dozvolite sebi to.

Ja samo toliko!!!!!!!!!

Komentari na tekst:

 1. NikiBGD каже:

  🙂 🙂 🙂 Kad bi ti samo znala koliko prija ova tvoja jednostavnost na blogu i prikaz iskrenog toka misli. Lepo reče DedaBor – „Poenta jednog blogera treba da bude: blogovanje za SEBE a ne za druge i onda ce se DESITI BLOG blogeru.“ Onaj ko to radi iz ljubavi i bez krajnjeg cilja će biti i čitan – i tačka.

  Ljubim ja tebe, a za Google ćemo se lako objasniti 😉

 2. Poslednji Skaut каже:

  Oprostite, drage moje blogerke, šro vas prekidam u ljubljenju, ja bih samo kratko, kao što inače komentarišem, a bogami i pišem, za razliku od vas dve, koje ste se ovih dana baš raspisaleee 🙂
  @verkic, imam samo jednu zamerku na ovaj teks, a to je: Zašto se obraćaš samo „ženicama“?! Šta je sa nama, „muškarčićima“?. Ili želiš da postaneš ženski bloger 😉

 3. Charolija каже:

  Ma Googletu će verovatno da odgovara i „mali muškarčići“… 😉 😀

 4. SasaKostic каже:

  @PoslednjiSkaut: Pa svako ima svoju ciljnu grupu 🙂

 5. SasaKostic каже:

  Ovo sto rece NikiBGD mi se svidja, tako je.

 6. SasaKostic каже:

  Sad sam počeo da ‘analiziram’ tvoj blog; post po post, s vremena na vreme. Pišeš prirodno;
  Btw. jesi primetila pleonazmiće neke 🙂 ?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

CommentLuv badge