Obično se piše: „PRE“ i „POSLE“, a ja ću reći: „NAKON PRVIH 15 DANA“!

17. 07 ove godine sam konačno u sebi prelomila i nakon dugog biranja, jer odluka nije bila ni malo laka, počela sa vežbanjem. Moje telo,  ugroženo pre svega dugogodišnjom nezdravom ishranom je prosto arlaulikalo i vapilo za malo  milosti prema njemu.

Mnogo puta smo čitali, a verovatno još više puta govorili, kako možemo sve, samo ako želimo. Ali, koliko nas to zaista i uradi? Koliko ljudi uspe da pređe granicu lenjosti i  pokrene se kako bi sebi promenio život?

Za samo 15 dana, uspela sam da povratim deo izgubljene snage. Svakodnevnom vežbom u trajanju od najmanje sat vrenema,  iz dana u dan  sam,  kako mi se čini,  uspevala da  sagorim jedan deo sala, a mišiće ne samo da očuvam, već i da ih uvećam.

Koža na rukama mi ne visi, što me izuzetno raduje.  Stomak se uveliko smanjio, mada ga ima još mnogo. Mnogo više energije imam u sebi i nikako uveče da me moji oteraju na spavanje 🙂 . Nisam prezadovoljna, ali ovo je ipak samo 15 dana vežbanja.

Kako sam izgledala 5 dana nakon početka vežbanja dovoljno govori slika ispod. Stomak se opustio i samo veoma retko, u izuzetno dobro odabranoj garderobi sam uspevala koliko toliko da ga sakrijem. Snagu sam gubila sve više, večito sam bila nezadovoljna, a za oblačenje, da vam i ne govorim. Pravi pakao sam u sebi doživljavala kad bih morala negde da idem.

Pored vežbanja, od ponedeljka  (30. 07.)  sam na posebnom režimu ishrane, ili bolje reći dijeti (Dukan dijeta). Ne znam da li ću na pravi način moći da je se pridržavam, ali pokušaću koliko god je to u mojoj moći. Za sada sam nabavila, odmah nakon plate 🙂 ,  14 komada mesa (tu sam ubrojala i ribu) koliko mi je dovoljno za 7 dana prve, proteinske faze. Pored ovoga pojedem i po koji kuvani belanjak, mada ne svakodnevno, a počela sam i sa ovsenim mekinjama 🙁 . Eto i njih ću nekako, mada ne volim žitarice uopšte, ali mi je jedini problem voda. Veoma malo vode pijem, a to nikako ne valja.

Danas, četvrtog dana se osećam i dalje dobro, mada moram da priznam da sam jutarnju vežbu (onu sa tegovima) smanjila za 10 minuta. Nisam imala dovoljno snage da je završim do kraja. Videću kako ću po podne da se osećam  i da li ću drugi set  vežbi koje sam svakodnevno do sada bez problema radila,  uspeti da završim do kraja.

Za kraj još samo malo podataka. Pre početka vežbanja imala sam 76 kg. U petak, 27. 07. sam došla na 72 kg. Četiri kilograma manje i to samo sa vežbama. Danas, 02. 08. imam ravno 70 kg.  Kako sam visoka 161 cm, ne moram da vam govorim koliko još moram da radim na sebi.

E da, umalo da zaboravim. U prošlom tekstu sam stavila video vežbi koje radim. Već dobrih par dana sam dodala još jednu od svega 10 minuta.

Komentari na tekst:

 1. Charolija каже:

  Bravo Verka. 🙂 Crnja je zakon. :mrgreen:
  Poslednji objavljen tekst od Charolija je Naš mali kraljevački odmor

  • Verkic каже:

   Uh ćuti bre. S vremena na vreme koristim i jednu dužu verziju od sat vremena. Mislim, šta da ti pričam ….. negde na trećini sam gotova 🙂

 2. Tapavički каже:

  Samo napred Verka… i nemoj da se opterećuješ kilogramima, s takvim vežbama menjaš strukturu tela, mišići su teži od sala. Rezultati su bolji od onoga što vaga pokazuje.
  Poslednji objavljen tekst od Tapavički je Dijeta, prva faza dan sedmi

  • Verkic каже:

   Tešila sam se i ja sa time, samo primećujem neke stvari koje mi se zaista ne sviđaju, mada sam negde pročitala da je to normalno za početak. Sada mi je celulit na butinama mnogo uočljiviji. Do sada se to nije toliko primećivalo 🙁 Salo sa kukova ni da mrdne 🙁

 3. Cokoladica каже:

  Bravoooo Verkicccc, svaka cast 🙂 idemoooo 🙂
  Poslednji objavljen tekst od Cokoladica je Instagram love #2

 4. Branko Baćović каже:

  Dok traje obnova – nema odmora!

  I ja bi trebao sebe da nateram malo dupe da pomeram… 😉
  A ne samo da spavam i sto izgovora da otkrivam! 😉
  Poslednji objavljen tekst od Branko Baćović je IZNAD (ser/slo/eng/ger)

  • Verkic каже:

   Pod hitno da si krenuo! Osećam se super. Sada kad sam počela samo pronalazim nove vežbe 🙂 vidiš da i ne pišem više ništa, jer ne stižem 😉
   Dok traje obnova – nema odmora, a nakon obnove – sledi održavanje 🙂

 5. Negoslava каже:

  Lepa inspiracija za isto. Hvala.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

CommentLuv badge