Pozitivna energija, radost, poštovanje, ljubav!

Polako, ali sigurno i ova godina se završava. Ostaje za nama. Neko će da je se seća sa ljubavlju, neko će da pokuša što pre da je zaboravi.  Kako sam ja nepopravljivi optimista, mada ponekad znam i ljuto da se pobunim,  pa me ljudi  pogledaju začuđeno,  u Novu želim da uđem  sa osmehom i toplinom u srcu. Mnogo je razloga zbog toga. Velikih, malih, na oko drugima nevažnih, ali za mene neprocenjivih.

Treću NG zaredom  ću na svojevrsan način da provedem  sa svima vama putem ovog bloga, tvitera i FB.  Za mene su one bile posebne. Šta je to posebno? Šta je to što zrači,  a što se oseća u ovoj mojoj maloj  oazi?

Pozitivna energija, radost, poštovanje, ljubav!

2009. godine, nedugo nakon mojih prvih nesigurnih, trapavih koraka na ovom blogu,  napisala sam tekst:  Smućkaj dobro Deda Mraze, a za svaki slučaj i protresi.  Sećam se i sada sa koliko sam radosti ispisivala svako slovce tog kratkog posta.  Koliko sam samo bila  ponosna što poznajem sve te divne ljude. Koliko sam samo žarko želela da budem kao vi,  da prepoznate taj moj ponos, tu moju ljubav. I najviše od svega da prepoznate iskrenost u mojim rečima.

Tokom decembra 2010. godine i januara 2011. godine imala sam čast da  mnogi blogeri budu gosti na ovom blogu. Svojim tekstovima ste mi ulepšavali dane. Osećala sam se predivno. Iako sam sve vas molila da pišete o sebi, tema vaših tekstova sam bila ja.   Možda i nesvesno davali ste mi ogromnu snagu da nastavim. Moja snaga ste postali vi!

2011. godina je za mene bila još uspešnija. Veliki broj vas je došao na #tweetuSo. Tu podršku koju sam ja tada dobila od vas, nikada neću moći da zaboravim. Nakon toga usledio je #BlogOpen na kojem sam dobila i posebnu nagradu, gostovanje u radio emisiji Digitalne ikone,  na  radio stanici Slušaonica_6, te učešće u panelu na #tvitomaniji. Predivna iskustva,  još bolji i lepši osećaj.

Ovu 2011. godinu sam uz vašu nesebičnu podršku,  zaokružila na najlepši mogući način – tviter humanitarnom akcijom #ZajednoZaZvezdanu.

Mogu li da budem ponosna postignutim? Mogu naravno i jesam, ali ne želim da stanem. Sve ovo što se desilo, bio je izvanredno, međutim ne želim  da  se opustim i uživam u nečemu što je prošlo i što će da ostane samo u mojem srcu. Jednostavno moram da idem dalje. Postavila sam sebi nove zadatke, odredila  nove ciljeve i još većom snagom krećem ka njihovoj realizaciji.

Uskoro će da se navrši godina dana kako radim. Još jedna i opet biro. U ovim godinama sebi ne smem da dozvolim novo obijanje vrata, kucanje, slanje CV-a.  Zbog toga sam rešila da u Novoj,  pokušam  da realizujem jednu svoju ideju o kojoj razmišljam veoma dugo.  Mnogo rada mi predstoji, mnogo toga ne znam kako ću da sprovedem, ali znam šta želim. Jasno i precizno. Za početak sasvim dovoljno, a znam da ste tu i svi vi i da ćete sigurno da mi pomognete u realizaciji mog online projekta.

Pisala sam nedavno da ću ako ikako budem mogla,  sa suprugom za Novu Godinu da odem na Kosovo. Promenilo se ništa nije, dobila na lotu nisam, ali odlučili smo da odemo  i tako mora da bude. Kako, još uvek ne znamo, ali u petak mi krećemo, pa makar autostopom!

 Za kraj ne mogu, a da se ne obratim Deda Mrazu.

Dragi Deda Mraze,

ne želim da te kritikujem, ali zaista bi bio red da ove godine dobijem jedan pravi mobilni. Ne mora da bude mnogo skup. Dovoljno je da mogu po koji sliku na napravim i da, pa znaš valda, da tvitkam 🙂 . Znaš, ponekad se osećam kao kreten dok sam okružena ljudima koji stalno kuckaju, a ja mogu samo da gledam u njih. I znaš, imam jednu jako dobru prijateljicu. U istoj situaciji je kao i ja.  Sigurna sam da znaš ko je ona, pa te molim da i njoj ispuniš istu želju!

Dragi Deda Mraze, nisam neskromna, ali zaista bi mi bio potreban i jedan mali laptop. Na mnoga mesta idem i  bilo bi izvanredno kad bi imala mogućnost da o događajima kojima prisustvujem odmah mogu i da napišem po koji reč.

Eto toliko, nadam se da sam bila dovoljno poslušna i dobra i da ti  neće biti mnogo teško da mi ispuniš ove male  želje.

Komentari na tekst:

 1. zelena каже:

  Dedaaaaaa Mrazeeeee i meni isto ovo sto i njoj donesi!
  Verkic neka nas ovde dok nas ima!
  Nisam pametna da se tu nesto cestitam ljubuckam i tako to..ti znas sta ti zelim i to je to.
  Jbt sto bi bilo dobro da nas cuje Deda Mraz! 😀
  Poslednji objavljen tekst od zelena je Horoskopski znaci opisani kroz životna doba

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

CommentLuv badge