"Kašičica" nije dovoljna!

Danas sam na dobar način pokazala   koliko može značiti dobra i kvalitetna obuka, kao i obrnuto, da nažalost  sav trud, želja i volja ne mogu biti dovoljni kad neko ima mogućnost da se  snalazi samo kako sam zna i ume.

Dokaz da se  sa dobro školom, seminarima  i kursevima može mnogo ili pak suprotno,  da se bez  njih    lako  može  zapasti   u ćorsokak iz kojeg ne znate kako se iščupati je sajt koji sam noćas pravila i tako je  očigledan. Primenjeno znanje skupljano na kašičicu nije nažalost dovoljno. Informacije ti daju veliku moć, ali najbolje i najvrednije ipak su nedostupne ili samo rezervisane za one malobrojne.

Da li ovaj problem s kojim sam se susrela može biti otklonjen tragajući za njegovim rešenjem po raznim forumima, čitanjem dostupnih nam tutorijala, ili se pak do njega dolazi pohadjajući  škole? (o nastalom  problemu sam govorila  na strani CV Vera)

Konkretno,  samo poznavanje HTML kodova (mada sam samo poneke do sada naučila), dreamwivera i CSS ne znači ništa ako naidjete na situaciju u kojoj sam se ja našla. Na brzinu praktično odradjena ideja lako se sprovede u delo, ali…….

Praveći ovaj sajt ,  sam  izgled njegov mi nije bio u prvom planu,  nego ideja, proizvod, način dovodjenja ljudi i vraćanja posetilaca, te uspostavljanja što boljeg kontakta sa njima.

O proizvodu – kursu učenja, tehnikama,  treba još pisati (ovo je napravljeno  isključivo kao primer koliko mogu postići samo svojim radom i „samoedukacijom“).  Tekst moram  osmisliti (toga sam svesna) tako da bude kratak,   jasan bez uvijanja i pričanja priča i bajki („palamudjenja“ što bih ja rekla), bez lažnog dodvoravanja i dombastičnih naslova tipa : SAD ILI NIKAD, SAMO SAD JER SUTRA JE VEĆ KASNO, JEDINO PRAVO MESTO, JEDINO PRAVI NAČIN……Tipa onog,  svi glupi samo sam ja Bogom dana da Vam otvorim oči.

Sam tekst bez glasa mnogima ne mora značiti mnogo, te će u nastavku biti dodan i audio (mogućnosti za video nemam) nakon kojeg stoji odmah i formular za sve  odlučne (gvoždje se kuje dok je vruće) koji  ne funkcioniše iz tehničkih razloga ( ovaj besplatni host ne podržava CGI i nema autoresponder što bi bilo idealno).

Medjutim, mislila ja i na one  neodlučne ili jednostavno ljude koji žele malo više  se upoznati  sa samim“ proizvodom“ u donjem desnom uglu je zamišljeno postavljanje i newslettera koji bi trebali prijavljenima stizati bar jednom nedeljno sa svežim, zanimljivim vestima i konkretnim tekstom. Iznad se nalazi mesto za galeriju i baner što naravno ne moram posebno objašnjavati.

Naučila sam se snalaziti u životu kako znam i umem. Naučila sam da nije sramota pitati niti da ima glupog pitanja, zato ako ko zna odgovor zašto sajt o kojem govorim se ne učitava svakom i ima moguće rešenje tog problema molim da mi napiše u komentaru.

I sad ja Vas pitam CV i navodjenje suvoparnih podataka ili ovako jedna prezentacija svojih mogućnosti (znanja ili pak ne znanja) šta je realnije?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

CommentLuv badge