Macolom bih ja…….

Lepo ja danas pišem na twitteru, ali brate malo onih karaktera, pa sve nešto nejasno. Em ja besna i ljuta, em ne možeš ko svet sve da ispričaš. A ja žena. Volim više reći neg ‘leba jesti. 🙂

Došla ti ja u bolnicu po treći put, odnosno dva puta ja, jednom suprug moj….. ma jednom ja sama, jednom on sam, a danas nas dvoje zajedno. Uh konačno objasnih. 🙂

I sad,  prvo šalter. Moraš da se prijaviš. Red je,  šta da se radi. Radi jedna sestrica, jadna u ćatu se pretvorila, piše li piše, ni  sama verovatno više ne zna šta.  Čekam ti ja u redu…. jedna ženica mlatara knjižicom, jedna pukće i stenje, jedan deka bi samo nešto da pita…..

Gledam ja u muža:  – ti mi reče da treba samo da dodjem da me još jednom uslikaju. Ćuti on šta će, vidi ja se zacrvenela, pa bolje…..

Konačno dadoh i ja knjižicu, sestrica ti je samo pogleda i odmah vrati.

– Tamo levo čekajte.

Odoh  levo i  čekam…… Jedna slomijena noga, dečko na štakama, jedna žena pojma nemam šta joj je izgleda sve celo na njoj….. kad dodje ti jedan mrga od čoveka, za njim klamće  sitna mala ženica. Na nozi jedna cipela i jedna papuča. Velika…… Sigurno njegova beše.

Ljudi ko ljudi, znate kako je to po bolnicama ide, odmah priupitaše :

– Šta je to bilo?

Svi se kao po konadi okrenusmo ženici, čekajući šta će reći, kad li će nama „onaj“ :

– Žensko, sve njih treba pobiti. Tura nogu gde joj nije mesto.

Istog momenta nas par žena se narogušilo. Primeti  ženica to,  pa tiho što od bolova verovatno što od sramote:

– Pao mi mesarski sto na nogu. Ima dva metra u njemu.

Ja odmah ovakva kakva sam, zamišljam, obično su ti stolovi kod nas od masivnog drveta ili čak metalni, dugački, zamišljam ni da je dva puta tolika nema šanse sama da ga je nosila. Znači…. nema potrebe dalje ni da pišem.

Setih se  u tom momentu našeg Dzangrizalo, setih se njegovog posta Prozor i u glavi mi slike ruke onog  drznika na koga je on naišao i prozora od kola…….. nasmejah se u sebi i pomislih: da mi je sad ovde jedan čekić, ma koji čekić jedna macola bi bila mnogo adekvatnija,   pa da onog, onog, mlatnem ja po nozi, da on vidi gde mi to žene turamo šta i da li nas treba i šta treba s nama raditi.

Pored svega toga, udjoh ti ja konačno na snimanje  i to po drugi put. Stojim onako polugola….. čekam…… snimim jednom….čekam….. pa opet diži ruke, okreći, uvuci, povuci, nemoj da  dišeš. Onaj tehničar mlad, ja ne znam kud bih gledala, on profesionalac al’ vidim da ni njemu baš nije zgodno. Izgura nekako ja to jednom, kad li će on:

– zagrnite se, sedite tu, da vidim da li je dobar snimak.

Obukoh se ja pre nego se on i okrenuo i sela. Kad ne lezi vraže.

– Moraćemo ponovo…. Skinite se i stanite kao malo pre. Jaooooj meni. Skinuh se do pasa, stade ti ispred onog metalnog čuda, digla ruke gore…… Šta da pričam. Sve znate. Izadjoh napolje konačno i naletih na onog „mesara“. Blago meni pomislih, lepog li dana danas, mrko ga pogledah da je garant pomislio: – ova nije normalna.

Na kraju šlag. Zovemo taksi, kad stade jedan sa vozačem i suvozačem:

– Vi ste zvali taksi? Da, odgovara moj suprug.

-Sedajte, kao da smo …… Bože sačuvaj. Ni dobar dan, ni izvolite, ni…… Posle minute vožnje, pogledah   svog muža, a on ti spustio glavu i smeje se. Ne bi meni jasno da li smo ušli u taksi ili u auto školu.  Onaj jedan – suvozač lepo ti vozaču govori:

–  Sad ćeš ovde levo, sad znaš samo pravo, sad vidiš, eto vidiš kako voze, treba malo da pripaziš. Još samo da je rekao ovde zmigavac uključi i ako ja ne bi iskočila iz onih kola,  vrag da me nosi.

Najgore od svega naplati kao da nas je vozio u limuzini a ne opel kadetom i to u obilazak grada.

Strašno,   koji dan danas. Samo se pitam kako li će da se završi.

Komentari na tekst:

 1. sopran87 каже:

  Desava se, mora, to je pravilo… Ne moze bez ovakvih dana, bilo bi dosadno da je svaki dan slican, pa kako bi onda napisala ovakvu pricu? 🙂

  • verkic каже:

   Neka imam mašte ja upotrebiću je, samo ne više ovakvih dana. 🙁 Što je najgore još nije gotovo, večeras imam i jedan sastanak, a i doktora sam izgubila. 🙂 Otišao čovek na specijalizaciju, pa sad ovako usred…….moram tražiti drugog a jedva sam sebe naterala da krenem.

 2. zelenavrata каже:

  A i ta mesarka, a kada je mesio, bilo joj lepo 😆
  Kakav je snimak?

 3. marouk каже:

  Sutra lepo ostani u krevetu da se oporaviš 🙂

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

CommentLuv badge