Nije teško reći: OPROSTI!

Reći nekom  OPROSTI nije  nimalo lako ni jednostavno, bar za većinu nas. Medjutim, verujte nije  teško, a pri tom sigurna sam nikom ni kruna s glave neće spasti.

Napisah poruku svom dragom

Da ne bi morali uvećavati sliku,  tekst ću ipak otkucati.

Oprosti mi, mili moj!

Oprosti mi! Bila sam neprijatna, bila sam…… vikala sam, nisam imala snage…….morala sam izbaciti sve ono godinama skupljano, sav jad, bol, ljutnju, frustraciju, sve nepravde nanete nam…..sve….. Oprosti mi!

Znam! Pronaći ćeš ovu poruku, čitaćeš je, a u tvom oku zasijaće…..ućeš tada u vodu, talasi će zapljuskivati naša zagrljena tela. Jedino mesec biće svedok ……..

Iza nas ostaće samo stopala u pesku koja će slučajnom prolazniku ispričati priču:  „Bili jednom, nekad davno….“

Doći ćeš do mene i dalje držeći papir u ruci. S vrata već,  tvoj pogled govoriće mi sve. Nama reči nisu potrebne. Pogled, uzdah, pružena ruka, zagrljaj…..

Oprosti mi, mili moj i seti se onih …… reči…..seti se

– Marko,  ne mogu disati!

– Vera, tu sam, da tu sam, ne boj se, sve će biti u redu!

– Vera, žedan sam, o kako sam žedan!

– Marko, tu sam, usne moje nek……

SETI SE!!!!!!!

Vazduh……voda…..bez njih se ne može. Znam da  nas dvoje jednostavno ne možemo jedno bez drugog. Znam da i Vi, dragi moji čitaoci imate nekog bez koga ne bi mogli. Zato, znajte nije teško reći OPROSTI.

Nakon ispisane poruke trebalo je izabrati pravo mesto za nju. U kući, za mog dragog,  jedino pravo mesto, gde će prvo primetiti  je kupatilo.

Možda Vama svima neće biti potpuno jasna poruka koju uputih svom suprugu, medjutim njemu hoće.  Želela sam samo pokazati svima da uvek postoji način prave i jedine komunikacije ako želimo nešto vredno imati i zadržati.

Komentari na tekst:

 1. Milos Lazarevic каже:

  Bravo Vera. Dobra ste supruga.

 2. […] This post was mentioned on Twitter by Dragana Djermanovic and Andrea Svilokos, Vera Mladjan. Vera Mladjan said: Novi blog post "Nije teško reći: OPROSTI!" http://bit.ly/bHCofR #verkic […]

 3. SEO Srbija каже:

  Sve se da ispraviti, nadam se da je poruka u boci pomogla da se sve sredi…
  Pozdrav

  Pedja

  • verkic каже:

   Pedja hvala lepo ali želela bih prvo da ti poželim dobro došlicu u ovu moju kućicu, kako ja volim nazivati svoj blog.
   Poenta ovog blog posta je baš u tome, da čak i onda kad uradimo banalnu stvar možemo reći: OPROSTI. Nas dvoje za ovih 12 godina svega par puta smo se zaista posvadjali (hvala Bogu) 🙂 .
   Ovoga puta, bio je jednostavno moj monolog, gde sam ja izbacila iz sebe sve ono što mi se skuplja godinama, a čak niko od nas dvoje nije kriv tome. Medjutim, sam moj govor takav kakav je bio, je dovoljan da mi bude žao što sam čoveku koga volim i koji voli mene rekla sve što sam rekla na način na koji sam rekla.
   Dovoljno mu je i samom teško i nisam imala pravo, ali eto…zato je zavredio iznenadjenje, zavredio lepu reč, lep gest i naravno sve je OK.
   Hvala još jednom Pedja!

 4. Miodrag Ristić каже:

  Posle „ofingera“ – logično – sledi poruka u boci!
  Verkić – ti si stvarno posebna osoba… (ali tvoji najdraži to već ionako znaju?)

 5. afroditta каже:

  Gdje ima ljubavi,ima i oprostaja !
  I samo tvrdom srcu oprostaj zvuci kao kazna .

 6. AnaM каже:

  Zavisi zašto neko kaže :oprosti…
  Ako me neko povredi, pa posle kaže, oprosti, ništa mi nije bolje, još uvek je u srcu kamen i teško mi je. Možda bi bilo bolje da umesto :oprosti, ne povrediš onog do koga ti je stalo…pa i onog koga ne voliš…
  ne znam, ali ja tako osećam…

  • verkic каже:

   Ana kad su ozbiljne stvari u pitanju, da, slažem se u potpunosti s tobom.
   Medjutim, ono što se nama desilo, odnosno onih par rečenica koje sam ja njemu rekla su u suštini beznačajne stvari. Jednostavno, možda samo jedna konstatacija i moje ne mirenje sa situacijom u kojoj se nalazimo. Nije bilo ništa strašno, ništa veliko, ali b,aš zbog našeg odnosa, zbog onog kako nas dvoje doživljavamo jedno drugo, osećala sam potrebu ne izviniti se toliko rečima, nego pokazati mu da ga volim. I ovo moje izvinjenje je on i shvatio samo kao još jedan znak pažnje osobe koja ga bezgranično voli.

 7. AnaM каже:

  Umesto slova O napravilo se smajl, ne slaže se baš sa komentarom:(

 8. zelenavrata каже:

  E cvrc, sad mislis da si se izvukla, turila poruku u bocu pa u kadu, pa covek da se izlomi dok procita i jos treba da oprosto, ccc Verkic 😛 😀

  • verkic каже:

   Zelena, ti kao „ona“ – Vanga beše? 🙂 Da si samo videla. 🙂 Poruka se nije mogla izvaditi, nije bila dobro savijena, te Marku ne ostade ništa drugo do da razbije flašu. 🙂 Al’ šta ćeš kod mene sve nešto uvrnuto mora biti 🙂

 9. IvanB. каже:

  Nije tesko, a posle ovih reci verujem da ce biti, ako vec nije neka romanticna vecera 🙂

  • verkic каже:

   Ivane, večere su skupe, medjutim behu tu zagrljaji……. večere goje a svi mi imamo dovoljno unetih kalorija koje treba potrošiti 🙂

 10. AnaM каже:

  One male prepirke i razmimoilaženja u mišljenjima i čine moguć život sa voljenom osobom. Umirala bih od dosade pored nekog ko bi imao o svemu isto mišljenje kao ja.
  O čemu bi uopšte razgovarali??:))

 11. marouk каже:

  Onog trenutka kad brak ili veza postanu igra moći, počeo je kraj.
  Oprosti nas vraća na pravi put, tamo gde smo oboje isti, gde volimo, patimo, praštamo. Oprosti je kao dugme za resetovanje – da bi smo mogli dalje, moramo podvući crtu za neke stvari. To je prava reč za sve…
  Kome je teško da to izgovori treba da se priupita hoće li ga gordost zagrliti kad život boli – oprosti je ono što gordost i samoljublje šalje gde im je mesto! 🙂

  • verkic каже:

   Želimo li ići nasmejani pravim putem, moramo biti spremni i oprostiti a naravno i sami izgovoriti te čudesne reči. Samo ipak, jedno moramo imati na umu, ne izgovarati ih olako i naravno ne sme nam preću u naviku biti u situaciji da osetimo potrebu za prečestom njenom upotrebom.
   Rekoh li ja sada jednu te istu stvar više puta? 🙂

 12. Charolija каже:

  Divno…baš ništa više nemam reći. 🙂

 13. Walter каже:

  Meni nikad nije bilo jasno zasto je ljudima toliko tesko da izgovore tu rec oprosti (izvini). Nije ni malo tesko, samo treba pokusati i videcete da ne boli.

  http://walter.rs/izvni/

  • verkic каже:

   Ko zna druže moj. Govorim ja njima to da samo znaš koliko puta, al’ ne vredi. A stvarno, stvarno ne boli 🙂 , čak šta više oseti se ogromno olakšanje.

 14. dudaelixir каже:

  Verkić, svaka ti čast na originalnosti i na iskrenosti! Nije teško reći OPROSTI, znam i koristim tu reč! 🙂

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

CommentLuv badge