Pitam se pitam ……. znak pitanja!?

Upiti sa pretraživača:

ZNAK PITANJA!

Pitam se pitam,  šta ljudi očekuju da će pronaći i saznati ako u pretraživač ukucaju znak pitanja?

Šta je u njemu toliko interesantno, značajno, veliko a da se svakodnevno neko seti da otkuca baš te reči?

Ako želim nešto da saznam koristim adekvatnije reči:

ZAŠTO………. KAKO…….. GDE……. KUDA……..

a taj znak pitanja…….. pa,  ne znam …….. ali on je bio povod da sebi postavim  neka pitanja.

Pitam se pitam, kako današnja deca da izrastu u pametne, vredne, pažljive ljude, kako da postanu osećajni,  privrženi, odani prijatelji, brižni roditelji, prave kolege?

Ne bih znala reći …….. sećate se?  🙂

Izgubile su se negde, neznano gde  prave vrednosti, sa decom se ne priča, ne čitamo im više bajke, basne, priče. Nakon škole knjige se ćušnu negde u ćoše.

Pitam se pitam zašto danas deca više nisu  deca?  Otkud to silno nasilje kod njih, želja da nekom napakoste, povrede, gde se dede drugarstvo, gde nestade onaj veseo razdragani dečiji smeh?  Znaju li oni više uopšte šta je  drugarstvo, da li su iz njihovog rečnika potpuno izbrisane  reči: hvala, molim, izvinite?

Ne bih znala reći zašto danas deca ………

Pitam se pitam zašto danas više nema svih onih  izuzetno poučnih  dečijih emisija uz koje smo mi nekad odrastali i koje su uveliko doprineli da budemo baš onakvi kakvi smo?

Ne bih znala reći zašto danas više nema ………

Podsetimo  se 80-tih godina!!!

Poletarac

Nedeljni zabavnik

Školski program TV Beograd – Mali program

Priče iz Nepričave

Mendo i Slavica

Veliki i mali

Na slovo na slovo

Neven – Pitam se pitam

Metla bez drške

Kolariću Paniću

Fazoni i fore

Čik pogodi ko sam

Laku noć deco

Kocka do kocke kockica Branko Kockica tatatatira

Komentari na tekst:

 1. Šapke каже:

  E, danas samo lepe stvari koje mi popravljaju raspoloženje. 😆
  Hvala Verkić na podsećanju:D
  Poslednji objavljen tekst od Šapke je K’o nekad u osam

 2. zelena каже:

  Proradio i tebi retrogradni merkur, neka ga!)
  Poslednji objavljen tekst od zelena je Razgovor –

 3. Nena каже:

  Ne bih se baš složila sa tobom.Nisu sva deca ista, sve zavisi od vaspitanja i same ličnosti deteta. Što se emisija tiče – ima ih – samo ne na glavnim već na dečijim kanalima, isti taj Branko kockica, Na slovo na slovo… moja ćerka to redovno gleda.
  Poslednji objavljen tekst od Nena je Ko je izgubio šraf

  • Verkic каже:

   Nenice, naravno da nisu sva deca ista i nedao Bog da jesu, ali moramo priznati da danas ipak premalo ima one divne vaspitane dece čiji razdragani smeh nam mami suze u očima.
   Emisije, da, kako da ih ima na glavnim kanalima? Dečije emisije verovatno ne donose „profit“. Zato su tamo razne serije, farme, braće i kojekakvi….. ma ne mogu i ne želim o njima ni da pričam

 4. Dudaelixir каже:

  Najstrašnije je to što roditelji,vitlajući svaki dinar, radi prehranjivanja porodice, zapustiše sopstvenu decu, a samim tim ih i debelo razmazili. Idu linijom manjeg otpora.
  Slušam klince u mom dvorištu. Takve psovke izvaljuju, da ne mogu da verujem! A gde ih čuju? Pa, u porodici. Oni su naša ogledala. Mada, ni to nije baš uvek tačno.
  Ja sam uvek psovala, dok moje ćerke nisu.
  A za nevaspitanje, tj. molim, hvala, izvolite, dobar dan, uh, tek me to izludjuje. Retko ko mi se javi i pored toga što me jako dobro poznaju.
  U Forama i fazonima, u privim emisijama, u naslovnoj špici igra moja ćerka. Ako pronadješ te snimke, videćeš jednu malu i srebrnom odelu i srebrnom kačketu, tanku kao grančicu i stoji sa leve strane i djuska.
  Bile su to divne emisije i vrlo poučne!
  Hvala ti Verkić! 🙂

 5. zelena каже:

  Pitam se pitam, sta je starije, kokos ili jaje? 😀
  Poslednji objavljen tekst od zelena je Sestreee

 6. Charolija каже:

  Šta li će meni retrogadni Merkur da napravi? 😆

  Što se tiče dece, mislim da su deca divna kao što su i nekad bila, samo je razlika u tome što smo mi matoriji, pa to gledamo nekim drugim očima.

  I nekada je bilo razmažene bezobrazne dece i ovakvih i onakvih. Naša deca rastu bre u nenormalnim uslovima. Roditelji rade od jutra do sutra, da bi decu prehranili, ništa drugo. Nekada su roditelji radili, ali su imali i volju za životom, jer su bili plaćeni za svoj rad, pa su mogli i pored toga što prehranjuju decu, toj istoj deci i da se posvete, jer nisu imali drugih egzistencijalnih problema.

  Što se tiče tv-emisija, ove stare su savršene, ali se slažem sa Nenom da i sada postoje određene emisije koje se mogu probrati na određenim kanalima.
  Poslednji objavljen tekst od Charolija je Beli lavovi – Lazar Ristovski

  • Verkic каже:

   Povod ovog teksta je sve veće nasilje o kome čitamo i slušamo svi. Ne slažem se da su najveći krivci roditelji, mene mama nije pogledala celog dana jer nije imala vremena …….. otac alkoholičar …… nagledala sam se svega …… mnogo veći su razlozi ovakvom ponašanju današnje dece (naravno ne sve)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

CommentLuv badge