Sad, razumeli li mi u potpunosti ili ne, moj život se zaista menja!

Mnogi od vas su, sigurna sam, čuli za Tajnu, odnosno Zakon privlačnosti.

Neko će reći, ma obična glupost, neko pak potpuno suprotno, kao uostalom i za sve u životu.  Za i protiv uvek ima. Ne zbog Tajne…… jednostavno zbog vere. Vere u sebe, vere u ono što radimo iz koje  crpimo ogromnu energiju koju koristimo  u cilju ostvarenja svojih ciljeva. Tom  verom postižemo sve! To je  zakon privlačnosti.

Sumnju……. moramo da zaboravimo….. ni jednog trena ne smemo da posumnjamo da ne možemo, da nećemo mo’i da uspemo, da je nemoguće. Na taj način i nećemo da  budemo  u stanju da uradimo  sve ono zamišljeno i željeno.

Sila u nama je beskonačna. Slušajući  Tajnu čućete: „……… sve što vam se dešava u životu vi privlačite da se desi i sve se odigrava zbog slike koje imate u umu. To je ono o čemu razmišljate. Šta god da vam se odigrava u mozgu, vi privlačite ka sebi…….“

Možda ćete sada  da kažete,  u jednom dužem periodu svog života i sama sam tako govorila:  – pa  ja ne želim da mi je ovako……. i ja želim da budem  …… ali………… šta je zaista  u našem umu? Da li mi zaista imamo potpuno jasnu, kristalno jasnu  sliku onoga što želimo,  ili  u našim mislima ipak postoji i sumnja?

Sumnja je crv koja izjede prelepu crvenu jabuku i ona postaje ružna i šuplja, nema je. Tom  sumnjom,  tim nezadovoljstvom postajemo baš ono o čemu razmišljamo i privlačimo to o čemu razmišljamo, postajemo nemoćni da svoje misli zasenjene njom pretvorimo u dela.

Ja u svojoj glavi imam jednu divnu misao, ako budem o njoj stalno razmišljala,   ponovo i ponovo,  tu svoju misao, tu svoju želju ću i da ostvarim. Ni u jednom momentu neću da pomislim  o onome što ne želim, što ne bih volela da se desi,  jer pa baš to bi se i desilo.

Verovali ili ne, razumeli to ili ne, meni su se zadnjih godina dešavale baš takve stvari. Počela sam da sumnjam i ma koliko radila, ma koliko se trudila stajala sam u mestu. Pre toga, dok sam bila sigurna u ono što želim u ono što radim,  mogla sam sve. Zaista sve. Ako se iko u to uverio ja jesam. Uverila i iskusila i to  na ne baš  lak način.

Od pre par meseci postala sam  sigurnija, vratila  se ona izgubljena vera, postala sam srećnija i mnogo lepih stvari su se od tog vremena izdešavale. Mnoge su u najavi. O njima još ne želim da pišem, ima vremena. Kada se realizuju, kada budu i drugima vidljive,  tada ću da govorim o njima.

Ja sebe i svog supruga vidim kao zaposlene. Zaista vidim! Vidim kako odlazim na posao, vidim šta sam obukla, vidim osmeh na svom licu. Vidim našu kućicu, svaki detalj, svaku ciglu. Kažete, da čujem vas, kažete: – ko normalan u ovo vreme gradi kuću, a pri tome još nije ni zaposlen……..? A ja vam odgovaram: – Ja to mogu i to sa mnogo  strasti i sigurnosti kažem!

Prvi koraci su napravljeni. Sve ono što sam do sada izbegavala, sve ono u šta sam sumnjala je iza mene, nema ga više.  Ceo život  mi se menja. Uvek sam bila pozitivna osoba, mada sam …………. jedino dobro iz takvih mojih misli je što sam privlačila mnogo pozitivnih osoba, dokaz ste i svi vi, zar ne?

Ovde se ne radi samo o zamišljanju, ovde se radi o dubokom razumevanju. Nekad sam se pitala da li naš mozak može da oblikuje  stvari koje se dešavaju, sada više ne,   sigurna sam da može. Pozitivna misao je  mnogo snažnija od  negativne.

Ja sama oblikujem svoj život. Mogu da upravljam svojim emocijama jer sam shvatila da su one izuzetan dar i to što osećam je u skladu sa onim što želim. Osećaj nade, sreće, ljubavi, radosti, ispunjenosti je ono što želim.

Mnogo toga mi se dešava u samo jednom danu i znam da misli koje mi se vrzmaju prilikom tih dešavanja oblikuju i buduća dešavanja. Šta god osećam u tim momentima  će i da se  desi. Ako razgovaram s nekim o poslu a mislim da ga neću dobiti,  jer toliko puta sam do sada …… tada ga sigurno neću dobiti. Sve ono što osećamo je odraz onoga što će i da se  desi.

Problemi u životu  se javljaju  kada ne dozvolimo da želimo ono što želimo,  jer ne vidimo kako je to moguće. Ne smemo da zaboravimo   da  mnogi u životu nisu u startu znali kako da dodju i na koji način da dodju  do onoga  što žele, samo su znali da će to da urade.  Način će  sam da se nametne i do sada sam se u to uverila mnogo puta.

Ja sliku svoje kućice imam na desktopu. Ona je uvek pored mene. Šetam njenim prostorijama, nema preispitivanja niti sumnji.

Još uvek nemam posao i ako gledam to svoje sadašnje stanje i odredim se po tome, ma sigurna sam da ga  ni u budućnosti neću imati.

Zato kažem sebi:  – zahvalna sam što imam toliko poznanika i prijatelja kojih imam. Zahvalna sam tetki koja mi daje plac za gradnju kuće. Zahvalna sam na onome što imam i znam da  se već samom tom iskrenom zahvalnošću otvara mogućnost da imam još više.

Kako sve ovo ne bi bilo samo puko ispisivanje nekih tamo rečenica o nečemu što sam slušala  daću vam i konkretan primer.

Želela sam da idem  na BlogOpen i želja mi se ispunila,  kompjuter mi je bio pokvaren, medjutim vrlo brzo se sve sredilo, dalje, ima u izgledu…. ima najave, da ću uskoro…… no kako ja sebe već vidim kako odlazim na svoj posao, na radno mesto gde baš i ne bi bilo mnogo prikladno ići u farmerkama počela sam da prebiram  po svojoj garderobi u potrazi….. i tako, neki dan  razgovaram sa svojom prijateljicom koja me poziva na kafu i……. – znaš Vera imam nešto za tebe, znaš moram tačno da znam kada ćeš da dođeš da bih ti…..

Želite li još primera jer ovo nije sve, mnogo ih ima još 🙂  Na placu na kojem želimo da gradimo svoju kućicu je ranije  bio jedan salaš od naboja koji se srušio. U roku od par godina to brdo zemlje se malo smanjilo, ali usled kiša i snega samo se dobro  sabio i nabio, nije nestao :). Prvo o čemu smo razgovarali suprug i ja bilo je da to treba skloniti. Ni malo lak zadatak, ali,  pre par dana došao nam je u posetu prijatelj koji nije dolazio par meseci.  Izmedju ostalog pričali smo naravno i o našoj kućici.

U razgovoru kojim smo pokušali doći do najboljeg i najjeftinijeg rešenja…… te buldožer košta….., te prikolice, te …… čovek jednostavno reče: – ma daj šta lupate,  skupićemo se i za jedan dan sve ćemo mi to lepo lopatom…. na šta je suprug rekao: – prikolice i traktor ja dovozim i….. ma sve se tako lepo posložilo i za nešto za šta sam u prvom momentu mislila da će nam trebati dobrih par stotina evra i da će nam  budu  potrebne bar dve plate da samo to uradimo……. došli smo do rešenja da nam je dovoljna i jedna plata i to ona najmanja.

Dalje, znate da sam prošle godine pisala kako imam želju ponovo ići u pozorište, kako ću sigurno ići, kako vidim sebe da sedim u loži, kako…… i pre par dana su mi ponudjene karte za predstavu koju god želim. Danas pak, jednom divnom čoveku sam poslala svoj predlog……….. odgovorio je veoma brzo i oduševio me je svojim odgovorom dajući mi još veću snagu i veru.

Da li su ovo dovoljni dokazi? Ima ih još verujte. Rešenja sa sama nameću,  iskoče  u trenu samo ako mislite pozitivno, ako ste zahvalni na onome što imate, ako imate jasnu želju i sliku onoga  što želite da postignete. I ne samo sliku, nije dovoljno, jer ako samo nešto želite to će i da ostane  samo želja.

Morate da osećate i videte. Ja sebe vidim kako se krećem jednom divnom kancelarijom, vidim kako radim okružena kolegama  koji me cene i poštuju,  vidim sebe kako se vraćam s’ posla u našu kućicu,  uživam u cveću i  predivnoj baštici, idem stazom od belog kamena, na kući su prozori otvoreni…….. ulazim u prostoriju……..svetlost………… razdragan smeh……i osećam, zaista osećam tu svoju radost i sreću.

Sad……. razumeli li mi u potpunosti ili ne,   moj život se zaista menja!

Komentari na tekst:

 1. Mahlat каже:

  Jedva sebe naterah da pročitam do kraja pošto ja ič ne verujem u ono što si napisala na početku.

  Elem, verovala ja ili ne, “radi“ to ili ne, važno je da tebi ide onako kako treba, da si srećna.

  Sad polako, šta te briga da li je razumljivo 🙂
  Poslednji objavljen tekst od Mahlat je Dame i gospodo- da li znate šta je to marketing

 2. zelena каже:

  Veruj u sta god, samo da ide i da se osecas dobro, a hoce to da se namesta, kako lose, tako i dobro!
  Aj uzdravlje pa da ti banemo na salas, pa…iha! 😀
  Poslednji objavljen tekst od zelena je Jake slabosti

 3. Charolija каже:

  Kakva god „tajna“ bila u pitanju, najvažnije je da je tebi krenulo. Samo napred i znaš da navijam za tebe. 😉

  • Verkic каже:

   Si videla? Od sada samo dobre stvari ima da se dešavaju! Nego, sad imaš dozvolu i da pokušiš Zelenu i Mahlat i da vas uskoro vidim 🙂

 4. Deda каже:

  Uporno i godinama pricam da je bolje pozitivno od negativnog razmisljati, izrazavati se, sanjati….

  • Verkic каже:

   Dekić slažem se s’ tobom, samo ja ne želim samo sanjati, ja želim živeti punim plućima, želim stvarati, uživati…… želim, uh toliko toga želim 🙂

 5. electrasdreams каже:

  Samo napred!

 6. Jovica каже:

  Sjajno! I skroz te razumem! 🙂 Jer „ovo“ zaista radi! Neki to nazivaju zakonom privlacnosti, opet, neki drugim imenima. U sustini, starac Tadej je mnogo lepo rekao: Kakve su nam misli, takav nam je zivot!
  Samo tako nastavi, pa da se zajedno radujemo nasim uspesima! 🙂

  • Verkic каже:

   „…….Samo tako nastavi, pa da se zajedno radujemo nasim uspesima!“ – divan komentar Jovice iz kojeg se vidi da ni jedan bloger nije sam, niti može biti sam jer uspeh jednog je uspeh svih nas zajedno!
   Hvala ti mnogo!

 7. AnaM каже:

  Večiti optimisto,
  divno je družiti se sa tobom:))

 8. Sarah каже:

  Drago mi je Verkic, da sve ide na bolje…da se menja i da uvek naidje resenje onda kad se najmanje nadas… samo napred … D
  velikiiiii pozdrav
  Poslednji objavljen tekst od Sarah je Love is in the air…

 9. Dudaelixir каже:

  Pošto ja nisam neverni Toma, ja TI ZAISTA VERUJEM I VERUJEM U POZITIVNE MISLI I VELIKE ŽELJE koje se ostvaruju. Samo je fora u nama da to dovoljno želimo i da se ne nerviramo!

  Verkić, želim ti od sveg srca da nam uskoro pišeš iz divne kancelarije ili iz svoje kućice u cveću!

  Puno sreće i snage u pozitivnim mislima! 🙂

  • Verkic каже:

   Dudo moja, priznaću ti iako sam zaista veliki optimista uvek bila, bilo je i onih drugih trenutaka kad me niko ne bi video, kad bih ostajala sama….. medjutim,
   mnogo se toga promenilo od kako se družim sa svima vama.
   Dali ste mi snagu kad bi mi ponestalo, dali ste mi lepu reč kad mi je najviše trebalo, podarili ste mi nešto što se parama nikad ne može platiti, nešto mnogo vrednije.
   To „nešto“ se čak ni rečima ne može opisati, to se jednostavno oseća i samo retke osobe poput vas umeju to i da daruju.
   Jedan od razloga što toliko volim blogove je i taj, što ja znam, što prosto osećam osobu koja piše, vidim njenu dušu, njenu vrednost čoveka sa velikim Č. I zbog toga znam da ste uz mene uvek. Hvala vam na tome!!!

 10. shunjalica каже:

  Jeeeee, Verkić! 🙂
  Hajde da se lepe stvari konačno dese u nizu, pa da i nas ostale štipneš za nosić za sreću. 😀
  Tako smo gladni lepih vesti, da je ovaj tvoj post jedna gurmanska porcija. 🙂

  • Verkic каже:

   Shunjo, ne samo da ću vas štipnuti, ma ima da vas vučem za rukav, kuckam o drvo, držim palčeva, ma ima svuda da idem sa vama, zajedno biće nam još lakše

 11. Dudaelixir каже:

  A zašto Verkić posle mog komentara ne stoji koji je moj poslednji objavljen komentar? Jel to ja treba nešto da odradim? Nemam pojma, vidim samo da kod ostalih ima ono srdašce i poslednji objavljen post! 🙂

  • Verkic каже:

   Dudice, nakon komentara čekiraj ono prozorče sa srculencetom.
   Znaš da sam se i sama zapitala zašto svi ne koriste……a toliko sam bila sretna kad sam dodala na blog želeći i na taj način ……… kao i da sama još brže dodjem do vaših novih blog postova.
   Ajd’ probaj pa da vidimo jel’ pali

 12. milininsvet каже:

  Bas mi je drago zbog tebe Verkicko,Univerzum radi za nas.Ljudima u mom okruzenju je to smesno,vise i ne pricam o tome,smisljam za sebe neke dobre zelje i veruj ostvaruju se.Pozdrav

  • Verkic каже:

   Znam Milina, eto iskusih i sama, samo, na žalost i ja sam okružena velikim nevernim Tomama i što je još gore onim „vampirima“ koji pokušavaju isisati svu energiju ………. no, i to ćemo rešiti……
   Uzvraćam pozdrav draga prijateljice

 13. Dudaelixir каже:

  Ajd, probaću! hvala na uputstvu!

 14. Dudaelixir каже:

  Ponovo

 15. Dudaelixir каже:

  … i ćorak, ne vredi! Kliknem na srce pa pošalji i ništa!

 16. Marko Radovic каже:

  Pre dve nedelje sam pročitao Tajnu i sada čitam ovaj post. Slučajno? 😀

  Kada pričam ljudima o knjizi, uglavnom kažem: ako zanemarimo sve metafizičko što se teško razumeva, ima jedan sjajan deo gde kaže: „Zapitajte se: kako se sada osećam?“. I to je upravo sjajna stvar. Jer kada se zapitamo zašto se osećamo loše, videćemo da je uglavnom zbog nekih trivijalnosti. Shvativši to, odmah se možemo osetiti bolje i popraviti dan i sebi i ljudima koji nas okružuju.

  I okružite se ljudi samo ljudima koji su pozitivni. Nemamo mi sto života u ovome jednom da ih trošimo na lošu energiju i crne misli. Veliki pozdrav i srećno!
  Poslednji objavljen tekst od Marko Radovic je Besplatan SEO kurs – Održan u organizaciji Linkom-PC doo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

CommentLuv badge