I prilika je tu, ali šta se tada dešava?

Uporno, već dugi niz godina pokušavam da jurim za životom. Vala pravi izraz! Tu je on ispred. Vidim ga. Krenem za njim, on se pomeri, ja ubrzamo, on odjuri u vidu one bi bip ptičice, sa sve onim jezikom sa kojim mi se sav važan ruga.

Često se zapitam o čemu većina nas uopšte priča. Tražimo posao, molimo se i onom kome treba i ne treba,  samo da bi nam neko tamo pružio priliku.

I prilika je tu, ali šta se tada dešava?

Mnogi „majstori“, su dolazili kod mene da im odštampam  čuveno POPRAVLJAM, pa još zahtevaju da napišem „na usluzi sam 24 časa„, pa ture tu i brojeve 5 telefona. Sve to tako skockano okače na bandere, na stubove, poturaju svuda po gradu.

I onda se desi da ti muž dođe kući za nekom životinjkom koju moraš da staviš u zamrzivač. Tu nastaje prvi problem.

Zamrzivač nisi koristio 4 godine. Lepo ti njega opereš, cela kuća miriše na sirće. Sav ponosan konačno, uzmeš onih 10-tak kesa mesa, staviš i čekaš. Osluškuješ, zamrzivač radi sasvim lepo. Nakon par sati shvatiš da on  uopšte ne zamrzava  i da ćeš grdno da nagraišeš.

Setiš se svih onih oglasa, odjuriš do prve bandere, otrgneš broj telefona i navrat nanos, sav još zadihan, usplahireno  zoveš majstora kukajući na sam glas.

– Majstore, pomagaj!

Tu nastaje drugi problem. Shvatiš da svi ti majstori i nisu majstori. U borbi za golu egzistenciju pojavljuju se ljudi  koji samo pokušavaju da rade nešto što misle da će možda ipak moći  da urade i time nešto da zarade. E pa dragi moji, ne ide to baš tako.

Majstori ipak ne „vise“ po banderama. Pravi majstor ima svoju stalnu klijentelu i do njega možeš samo preko debele veze. Pre ću da dođem do predsednika države nego do pravog, dobrog  majstora.

Jedan dobronameran savet  dragim ljudima koji vire i vuku me za rukav sa svih bandera kraj kojih prolazim.

Ako ste već rešili da radite, udružite se sa drugim majstorima. Vi znate da čačnete nešto oko frižidera. To je Ok, ali  pronađite nekog ko zna da popravlja i zamrzivač. Saznajte  ko zna i ima čime i da ga napuni, kad iscuri ono nešto bez kojeg zamrzivač nije zamrzivač. I ako kažete da ćete nešto da uradite, pobogu i uradite to. Ne dozvolite da gubite klijente jer oni su vaše bogatstvo.

Na ovaj način možete da imate koristi vi, vaši prijatelji,  ali i svi mi od kojih vi treba da živite. U današnje vreme moramo da naučimo da zaboravimo na ljubomoru i zavist. Ne smemo na sve da gledamo kao na konkurenciju. Udružimo se kako bismo bili jači i bolji!

Komentari na tekst:

 1. milja lukić каже:

  Neka si im rekla! Kad pomislim na majstore, odmah mi proradi žila kucavica na slepoočnici. Dobar majstor je isto što i dobar lekar – prava retkost.

  • Verkic каже:

   A Još kako ga dočekamo. Vala ki kralja. Te oš ovo, te ono. Na svu muku morala sam malo i da se našalim, mada nisam ništa slagala 🙂

 2. zelena каже:

  Imam ja jednog ortaka kog zovem kad god mi se nesto pokvari. Sve zna, kao, a zavrsio pravni fakultete, ali nema veze.
  Lepo on meni kaze kad nesto opravi – Ovo ti je pravo Srpsko budzenje da znas!
  Bar je posten.
  Poslednji objavljen tekst od zelena je Zeleno telefoniranje

 3. Charolija каже:

  Jedini pravi majstor kog poznajem i uvek mi je dostupan mi sve popravlja po kući: mašinu za veš, bojler, lampu, šporet, frižider, šteker, kompjuter, kači garnišne, gletuje zidove, kreči, menja osigurače, popravlja auto, ma sve živo radi… baš imam sreće što volim da majstorišem, uglavnom uspešno. 😉 😀
  Poslednji objavljen tekst od Charolija je Blogeri, politika i koje kakva govna…

 4. Branko Baćović каже:

  Od kada nisam čuo reč: Nagraišeš! 🙂

  Ovde, gde ja živim, skoro da su izumrli… Mislim, majstori.
  Kada ti tako nešto crkne… prinuđen si da kupiš novo…
  Tako prave te mašine, da popravka košta kao pola nove :I
  Poslednji objavljen tekst od Branko Baćović je ŽENSKI POLJUPCI I PATIKE

  • Verkic каже:

   Mnogo toga je izumrlo …. znaš, sve češće u zadnje vreme poželim da čujem te neke, davno zaboravljene reči. Kad je majstor bio majstor, kad je….. čovek bio čovek.
   Danas bi svi hteli sve, svi znamo sve i nikako da priznamo da to tako ne funkcioniše, bar ne na duže staze.

 5. Dudaelixir каже:

  Hvala na pitanju, nisam se još srela sa majstorom koji ne zna svoj posao. Uglavnom zovem prijatelje i familiju u potrazi za vrstom majstora koji mi treba!

  Za sve si u pravu! 🙂

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

CommentLuv badge