Megatrend univerzitet – Fakultet za poslovne studije

Svoj  prvi tekst u  „Studentski dani“ kategoriji,  završila sam rečima koje ću i ovog puta da ponovim:

“Smatraj da si uvek učenik. Ne misli da si ostario za učenje, da je duša tvoja takva kakva treba biti i da ne može diti bolja. Za razumnog čoveka učenje nikad nije  završeno”.

Kako i sama razmišljam na ovaj način, sa ogromnim nestrpljenjem sam  brojala dane do  početka predavanja na  fakultetu. Te srede, 1o. oktobra, od ranog jutra sam bez prestanka pričala kao navijena, da sam sama sebi ličila na stari verg u rukama veselog verglaša.

Nije mala stvar u životu započeti, a nakon toga istrajati  i završiti studije. Naravno da taj svoj prvi korak želim da zabeležim, a opet,  u isto vreme, pomalo se pribojavam da ovaj tekst ne bude pogrešno protumačen. Ipak, rizikovaću, jer za mene je ovo veoma značajna i velika prekretnica u životu.

Odmah nakon povratka kući sa prvog predavanja, započela sam ovaj tekst. Do sada sam ga pisala i brisala nebrojeno puta, jer meni, ovakvoj kakva jesam,  veoma je teško da pišem o nečemu, a da pri tome isključim emocije.

Iz tog razloga sam ipak odlučila da ovaj tekst bude veoma kratak.

Put sticanja znanja je pred nama. Da li ćemo taj put samo pretrčati ili  ćemo ga dobro utabati pokušavajući da upoznamo svaki njegov kamen od kog je sazdan, zavisi isključivo od nas samih. Od svakog pojedinca ponaosob. I tu nema dileme. Vreme će da pokaže.

10. 10. 2012. god –  prvi predmet – Poslovna ekonomija

Komentari na tekst:

 1. drveni advokat каже:

  Bravo Verkiiić 🙂
  Ponosna sam na tebe, samo da znaš!

  Samo napred! A kolegijalnost me je oduševila!

  Ljubac i ne posustaj 🙂
  Poslednji objavljen tekst od drveni advokat je Šikaniranje i ponižavanje u Centru “Živeti uspravno”

 2. Negoslava каже:

  Uz iskrene čestitke i najsrdačnije želje da budeš uspešna, najuspešnija, dozvoljavam sebi i da te zamolim, ne zameri mi na tome, iskustvo govori iz mene – malo više se poveti učenju, a makar za nijansu manje svemu ostalom. Svako ko je nekud krenuo i sam će naći put do svog cilja, a mnogi od njih se, koliko sutra, neće ni setiti da je postojala neka dobra Vera, koja je svoje vreme žrtvovala da bi baš njemu bilo lakše da uči, prijavi ispit, položi ispit ili da godinu.
  Pomoć treba pružiti onome kome je zista potrebna i ko je zatraži. Sve ostalo se može primiti s nipodaštavanjem onih koji ni običnu reč hvala ne umeju da kažu .

  • Verkic каже:

   Hvala draga moja prijateljice, no znaš mene. Zadovoljstvo mi je i srećna sam kad mogu nekome da pomognem, a sad hvala ….. o tome ćemo drugi put 🙂

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

CommentLuv badge