Mica „komentatorica“ – #pratipetak #followfriday

Zvono  na vratima me trgnu. Ispustih miša, zamalo ne prevrnuh stolicu…….

– Crna ženo što navali na zvono kao da je smak sveta?

– Hajde, hajde, vidi koliko je sati, znam da pišeš #pratipetak a znaš šta smo se dogovorili. Nema objavljivanja dok ja to ne vidim i ne prokomentarišem.   Nego ajd’ ti prvo turi  jednu kafu,  pa da lepo krenemo na čitanje, baš me zanima šta si ovog puta sve pronašla. Znam ja, svašta će tu da bude, al’ da ne verglam više.

Obećala sam  svojoj prijateljici prošle nedelje da ću da joj pokažem  sve nove blog postove  koje imam nameru da stavim u svoj redovni #pratipetak blog unos kao i da ću sa joj dozvolim da  ponešto i sama prokomentariše 🙂 .

– Ok, Mico, dobila si kafu, hajde sada sedi tu i  nemoj samo da pričaš kao navijena. Si čula?

– Pročitala sam  prvi tekst. Kucaj ženo šta čekaš, naoštrila se ja da ti diktiram, viče meni Mica, sva zajapurena u licu.

– Dragi Kolegijum, svaka ti je na mestu! Ja sam ti jedna priprosta žena, ne mogu  baš da se pohvalim nekom školom, ali zato veruj mi osetim kad neko pravilno piše. Imam i mobilni,  i vala, da ti kažem, kad mi onaj moj unuk napiše poruku….. ma šta da ti pričam, ništ’ ja više njega ne razumem, ama ništa to više ne valja…… i neka, trebala si da napišeš,  pa  i malo oštrija si mogla da budeš, izvergla Mica na brzinu.

Kolegijum Važnost pismenosti! Generacije koje tek stasavaju sve manje pridaju značaj pravopisu. Prosto im nije bitna i važna, glavno je da se oni mogu sporazumeti, a kako….nije važno.    Jezik i njegov sluga

CITAT: …………..Нажалост, ако особа крхког језичког знања у потпуности преузме овај тренд као основни начин комуникације, она је лишена елементарне праксе правописног изражавања. То не може а да не остави далекосежне последице, не само на појединце, него и на читаву културу једне земље. Посебно што то постаје и начин читања, а самим тим и начин размишљања…………

– Pričala si ti meni mnogo toga, draga Verkić, aj’ ja u  7 minuta ovog Moosheminog  i Jasninog videa  mnogo više saznah o blogu i blogovima, nego za sve ovo vreme od kad čitam sa tobom. Jasno i kratko, svaka čast, reče Mica.

mooshema Tako se to radi! Kako, kad i zašto (video)  TV popularizacija bloga

CITAT: …………..Veoma mudro, odlučila je da to bude profesionalni blog u kojem će promovisati svoju emisiju “Jovana subotom“. Tako se to radi. Pride, po dobrom običaju online marketinga, tu i je i fan stranica na Facebooku, pa je sad izazivamo da otvori nalog i na Twitteru.

Na jovanasubotom.blogspot.com Jasna Kamatović  o kompanijskim blogovima, ko i kako  treba da piše  (video)  –   Kompanijski blogovi

CITAT: ………..Do sada smo govorili o različitim blogovima i predstavili smo im njihove autore. Ovoga puta smo ugostili Jasnu Kamatović i razgovarali smo na temu korporativnih blogova.
Ona je pričala o svom kompanijskom blogu, ali i drugim domaćim kompanijama koje su se otisnule u avanturu blogovanja……………..

– Dobra i jasna pravila su uvek bitna u životu uopšte, pogotovo u poslu, sva važna potvrdi Mica.

milojesekulic Odličan primer jedne online akcije gde se u samom startu nije dovoljno vodilo računa o pravilima igre.   Dvosekli mač

CITAT: ………..Zato dobro promislite unapred. Struka nam je i tako dovoljno stresna da ne treba sami sebi da komplikujemo zalećući se za naizgled sjajnom idejom. Neka neko stavi na glavu crni šešir i promisli o tome šta bi sve ljudima moglo da padne na pamet. Neka bar pokuša. :)

– Uz svo uvažavanje autora sledećeg bloga, sastanke neću držati, bar za sada, pa ću i komentar na ovaj tekst da preskočim. 🙂

– Ih bre, Mico, pa mnogo toga ti ja pokazujem, znaš koliko su bitne ovakve informacije.

– Vala što jest’, jest’, ali znaš ti softveri, ili kako se već zovu,  trebaju vama, a ja,  ja idem na sledeći tekst, ovaj prepuštam vama.

varagic Kreiranje dokumenata uz efikasno korišćenje kolaborativnih alatki  i korišćenje softverskih rešenja za vodjenje online sastanaka Besplatni alati za timski rad i vođenje sastanaka

CITAT: …………..Webex Connect omogućuje kreiranje većeg broja “prostora” (Spaces), od kojih svaki ovakav prostor može da se koristi za vođenje pojedinačnih projekata, sa akcentom na razgovor (chat) i prateće dokumente koji su dostupni svim osobama prijavljenim za određeni “prostor”.

– Razumem ja Pedja  šta si hteo reći, samo ipak, ipak, pa znaš Bog ……… ali zato crkva,  e od nje zaista se ima šta naučiti, u pravu je Nikolina.

Pedya Malo  prejako uporedjenje koje je i komentare na tekst, čini mi se,  skrenulo sa poruke koja je uzezetno snažna u ovom  postu  Da li je Bog brend?

CITAT: …………….Neko će reći “Pa kakva je mudrost promovisati nešto što svima odgovara?!” Da, ali trebalo je kreirati to “nešto”. Što svima odgovara. To je bila prava veština. Odabrati pravi trenutak, pravu ciljnu grupu i prezentovati joj pravu ideju… Na pravi način. Ideja je bila toliko dobra da je počela viralno da se širi. A onda je sve bilo mnogo lakše. ;)

Ne znam da li postoji Bog na nebu, ali znam da postoji u svesti svojih vernika. A to je još jedna odlika brenda

– Odgovornost, nego šta, uzviknu jednostavno Mica i zaćuta.

irecevic Odgovorno odnošenje prema poslu i ljudima.   Kako da drugi rade za Vas?

CITAT: ………Možda je priča o penziji iluzija koju će retko ko doživeti ali je pošteno platiti sve što je propisano. U nečiji staž ulazi sve, od rada u omladinskoj zadruzi, vikend angažovanje na sportskom događaju, rad na projektu od mesec dana ili na neodređeno vreme.
Možete biti divlji gazda koji želi minimalnu isplatu osoba koje rade za njega. Razlika između posla od 100€ i projekta od 1500€ je ozbiljnost pristupa radu.
Kao ozbiljna firma teško da ste konkurenti samostalnim umetnicima koji rade za gotovinu razmenjenu za kafanskim stolom.
To je bitna razlika. Vi se odnosite ODGOVORNO prema poslu, ljudima i budućnosti.

– Verkić, komšinice draga, ja se malo umorih. Ajd’ dam ti ja jedan predlog. Ti piši dalje i čitaj na glas,  a ja ti se pridružujem kad se malčice odmorim.

cypsihologija Odgovor na pitanja kako upisati postdiplomske studije i šta očekivati (priznata diploma, diferencijalni ispiti, pravila i izuzeci, visok prosek, položen TOEFL I i GRE, preporuke i iskustva, vannastavne aktivnosti ….. )  Postdiplomske studije u Americi (i  Kanadi)
CITAT: ……….Zbog velike konkurencije studenti se uglavnom prijavljuju na 3 do5 fakulteta za PhD programe. Svaka prijava košta izmedju 100- 150 CAD ili USD (za neke može biti i malo više), a tu su i troškovi polaganja TOEFL i GRE ispita. Prosečno se na PhD studijama ostaje 4 ili 5 godina, a neke oblasti (na primer psihologija, ukoliko želite da se bavite kliničkom psihologijom) imaju i godinu dana obaveznog internshipa……..

limundo Nova Kupindo odiseja pod nazivom “tour de Srbija”Kolo, kolo naokolo

CITAT: …………Skoro svakoga dana u potrazi za Kupindo klijentima prelazio sam i prelazim stotine kilometara širom naše lepe zemlje. Mnogo je lepih i neobičnih doživljaja ostalo na tom putu. I oni su urezani u mom sećanju, ali razmišljali smo: “Zašto da ih ne podelim sa svima vama, zahvaljujući kojima zajedno rastemo”? I tako smo došli na ideju da moja ovogodišnja putovanja pretvorimo u “tour de Srbija”, na kojoj nas čekaju mnoga iznenađenja………..

AdriaHost Iskreno, uvek me iznenadi ovakva bezobzirnost raznih  prevaranata Na meti prevaranta

CITAT: …………..Pokušavam da objasnim čoveku da dotični nema nikakve veze sa AdriaHost, da čak i ako imamo potrebe za novim saradnicima, oglašavamo se isključivo na Infostud sajtu i na našem blogu. Za angažovanje novih saradnika komuniciramo isključivo preko kompanijskog maila i našeg adriatek domena a ne sa maila xxx@yahoo.com Završavam razgovor sa gospodinom, spuštam slušalicu i ne verujem šta sam čula. Forvardovao mi je i mail. Reših da se i ja ”prijavim” na posao i pošaljem sa privatnog yahoo maila. Predstavila sam se kao Mirjana koja želi da radi na poslovima higijeničarke………..

milosdjajic Nedostatak odgovornosti Ostavka

CITAT: ……….Pitanje koje me već danima muči je šta danas u našem društvu predstavlja čin ostavke? Da li je to moralni čin pojedinca koji predstavlja njegovu slabost ili je to normalna ljudska reakcija na tragediju ili aferu za koju je neko posredno ili neposredno odgovoran? Da li smo mi kao društvo, kroz dvosmernu komunikaciju, došli do konsenzusa oko toga šta je to što ćemo smatrati za MINIMALNO što neko treba da uradi da bi podneo ostavku ili u Srbiji ne postoji konsenzus oko toga?……………

– Staniiiiiii, poviče Mica.

– Ih bre Mico, ponovo me uplaši. Ima infarkt pored tebe da dobijem.

– Kako da ne vičem, ti bi krenula dalje, a ja moram nešto da kažem, i nemoj da mi tamo to ne bi zapisala, pametam ovaj Milko zaista. Vala sve što je rekao kao da je mene pitao. Baš takvi smo mi ljudi!

MilkoGrmusa Komentari uglavnom –  „Takvi smo kakvi smo“ Tekst koji zaista odlično oslikava našeg čoveka   Koliko ste konkurentni?

CITAT: ………..Posao koji je danas uradjen u Republici Srpskoj, Federaciji BiH, Srbiji, Crnoj Gori i Hrvatskoj mogao je biti uradjen na isti način da je samo jedna trećina radnika danas otišla na posao, pod uslovom da rade na racionalan, efikasan i ekonomičan način. I pri tom ne mislim da se oderu od posla, da rade četrnaest sati, da nemaju pauze, itd. Ne. Mislim na kvalitetan desetočasovni rad, sa pauzom od pola sata. Bez zivkanja na telefon, bez fejsbuka, bez kafendisanja………….

rastco94 Za sve one koji žele više da naoče o  –   Vrste izbornih sistema

CITAT: ……….Ukoliko je neka lista na lokalu osvojila pet mandata, u lokalni parlament ulaze prvih pet kandidata sa najvećim procentom osvojenih glasova, objašnjeno je u saopštenju.Na taj način će se izbeći dosadašnji problem zatvorenih kandidatskih lista u kome građani nisu znali ko će ih kasnije predstavljati u lokalnoj skupštini.Rešenjima iz Nacrta, koji je pripemila Radna grupa Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu, zadržava se visoka proporcionalnost između broja osvojenih glasova i broja osvojenih mandata stranaka koje su učestvovale na izborima. Posmatrano sa aspekta stranačkog rezultata sve ostaje isto, uz zadržavanje cenzusa od pet odsto…………

Anarcorder Intervju sa veoma mladim, simpatičnim, dragim, ambicioznim ……. preduzetnikom pred kim je sjajna karijera (ovako ga ja lično vidim)  Ćaskanje sa Milošem, osnivačem portala FacebookSrbija.com

CITAT: ………..Miloš: Web daje dovoljno prostora svima, da svi budemo tu a da se ne guramo. Prvo treba definisati sebe, čime konkretno želiš da se baviš, koji je to projekat, koja niša, koja oblast, koji su ti alati… Onda kreneš da pucaš. Uz to – konstantna edukacija putem blogova. Knjige sa fakulteta baci u đubre, bar što se internet poslovanja tiče……….

cyberbosanka na zenica-online.com Traženje izgovora po svaku cenu   Što ne mogu na rende kora

CITAT: …………Ne znam ko ga je izmislio ali meni trenutno dobro oslikava situaciju koja se dešava sa ovim zeničkim protestima. Protesti nailaze na podršku i osudu, a argumenti koji se koriste za i protiv su uglavnom sljedeći……………

baguje Prevedite stranicu ne gubeći mnogo vremena Kako da prevedete tekst brzo i jednostavno

CITAT: ………Postupak je sledeći, pritisnite levi klik i prevucite mišem preko teksta koji želite da prevedete, nakon puštanja pojavljuje se pop-up prozorčić sa slovima G, W i S, klikom na slovo G dobijate prevedeni tekst. Ukoliko selektujete reč i kliknete na slovo W otvara se novi tab sa Vikipedijom za selektovanu reč ili klikom na slovo S otvara tab Google pretraživač sa pronađenim odgovorima u pretraživaču…………..

gadgeterija Nagradna igra povodom konferencije Microsoft WinDays11  Odgovorite na pitanje „Koji ti je tag?“ i osvojite upad za Microsoft WinDays

CITAT: ………U poslovnim centrima širom grada nalaze se plakati s oznakama Microsoft Tag, koje je potrebno skenirati mobilnim telefonom. Najsretniji i najspretniji nalaznici tagova bit će nagrađeni vrijednim nagradama, među kojima su kotizacija za poslovnu konferenciju WinDays11 Business, kamera, petnaest licenci za Microsoft Office Professional 2010, ruksaci, torbe, majice i brojne druge nagrade…………

jovica Odlična kratka priča Ko zna zašto je to dobro

CITAT: …………Ja se trudim da u svemu što se dešava, meni i ljudima oko mene, vidim dobro. Uvek kažem sebi “Ko zna zašto je to dobro”.
Ne verujem u slučajnosti. Verujem da se sve dešava s razlogom. I volim da verujem da će na kraju sve biti ok. Ako nije ok, onda još nije kraj.

Kaže starac Tadej “Kakve su nam misli, takav nam je život”. To isto, samo drugim rečima, kažu i razni autori knjiga o ličnom usavršavanju, “Postajemo ono na šta mislimo veći deo vremena”.

I ja verujem da je tako. Pa zašto se onda ne bismo trudili da imamo samo pozitivne misli? Kao što često kaže jedan asistent sa fakulteta, “Probajte!”.  Probajte, možda je stvarno tako.

Mahlat Deca i brak zaista nisu robija, u potpunosti se slažem sa svakom napisanom rečenicom! Ko hoće da proživi najverovatnije da ne ume da živi

CITAT: ………..Srela sam mnogo ‘’namučenih’’ žena, očajnih što su pored toga što su morale da rode, morale i da brinu o deci ali šta ćete, one su naučene da su deca robija koja ti sledi u ‘’normalnom’’ životu, nisu umele drugačije.

Da naglasim – poštujem da neko ne želi da ima dete, da se ne oseća spremnim za ulogu roditelja, poštujem i to što je neko doneo odluku kad će postati roditelj. Samo me nervira to – da proživim.

Živi se uvek.

Ko misli da je život do odredjenih godina za uživanje a od odredjenih za teško podnošljive obaveze, taj ne ume da živi.

Za decu je strašna tragedija kad im se majke odreknu života onog trenutka kad ih rode…………..

Na svu sreću nisam išla na ovakve prezentacije, uvek sam uspevala pobeći na vreme, ali moj suprug jeste i samo se osmehivao, potvrdjivao i klimao glavom  čitajući ovaj tekst.  I ovde………je profitirala nečija životinka, samo ne beše mačka nego pas 🙂   Dame i gospodo, da li znate šta je to marketing?

CITAT: ……….Elem, čovek prodaje dušeke Woolmark kvalitete na kojima mogu da pijem šampanjac a da mi se ne prospe, i jastuke sa kuglama od žada koje će mi tokom sna masirati obraze i uši, što će direktno uticati na moju jetru, debelo crevo, nadbubrežnu žlezdu i pankreas. A možda se probudim i trudna. Sve to za 2 900 eura kad nisu raspoloženi. E, ali kad su raspoloženi kao danas, i ako sam ja ukapirala da zdravlje nije na poklon, daće mi za 1 050 eura. I naručiće mi taksi. I zvaće me Djole, tako nešto…………

zubarica Bez obrazovanja, ideja i kreativnosti nema ni egzistencije. Potrebna je stalna borba, potreba i želja da se uhvati u koštac sa svim problemima, znoja, truda i ozbiljnog rada  a mnogi danas traže samo „hleba bez motike“ ……. veoma poučan tekst! Izgubljena generacija?

CITAT: …………Para nema, znanja nema, posla nema, dugoročnih ciljeva (i prave ambicije) – nema.
Samo prazan mali životić, od danas do sutra.

A krivi smo mi.
Moja generacija su ti koji su roditelji ovakvoj „deci“.
Moja generacija je ta koja ih im je dala taj sistem vrednosti.

Dakle… prvo smo MI izgubljena generacija, pa onda oni o kojima govorim ovde….
Videćemo narednu.

gordanacom Budite kreativni, ovaj dan to zaslužuje, ona/on zaslužuju,  prepustite se magiji……..  14. februar

CITAT: ………..- uradi danas nešto lepo, dirljivo i patetično (bilo šta) nekome (bilo kome) do koga ti je danas (ili ikada) posebno stalo, priušti i sebi i tom drugom ljudskom biću jednostavnu radost pokazivanja iskrene emocije, ljudsko biće koje se lišava pokazivanja emocija nije ni mudrije ni bezbednije – ono je samo manje ljudsko…
(obično mi tada kažu da je takav „netraženi savet“ detinjast i nezreo i da  ja ne znam šta je pravi život
a-aha, jes` paz` da ne znam)
Bilokakobilo, današnji će dan nekom proći u samolišavajućem mrštenju, nekome  u nezaboravnom doživljaju, nekome s poljupcima prvi put, nekome možda poslednji put, ali će malo koga (ako ikoga) ostaviti potpuno ravnodušnim.
I to je magija kojoj je i posvećen – čudu ljubavi.

petarV Jedna predivna priča  Moja priča za Dan zaljubljenih

CITAT: …………Malo je reći da sam je oborio sa nogu. Patetika se slivala ritmom kišnih kapi tog najromanticnijeg dana u godini u tom preteatralnom trenutku. Nije pomišljala na patetiku, globalnu konzumerističku zaveru društvom nametnutog klišea i na nepotrebnu proslavu jednog najobičnijeg dana. Dečko ju je upravo izveo na večeru………..

Na archibald57.wordpress.com Od sudbine se ne može pobeći i sve, baš sve se s’ nekim razlogom dešava.   Tajming kao sudbina

CITAT: …………Da nije trebala da se dogodi, verovatno bi ona na vreme pošla u prodavnicu da kupi hleb i mleko… ili bi njegovoj ćerki blok i lenjiri zatrebali u neko drugo vreme. Pa, možda bi prethodnog dana i te ključeve od auta stavio na svoje mesto..

Ko zna… sudbina je kao dete – voli da se igra… – pročitao je u njenoj svesci koju je donela sa sobom

skrabalica Kreativna kapa koju će vaše dete obožavati Kapa ili maska?

CITAT: …………Ima dece koje ne vole da nose kape, ali zato mislim da ne postoji dete koje ne voli da se maskira. Zato spojite korisno i zabavno. Napravite kapu masku. Pobedite zimsku hladnoću u stilu super heroja!………….

charolija Ljubavi nikad dosta! Veliki mali ljudi

CITAT: ………Ana je prava mudrica. Dok se Marko nervira, ona ćuti, gleda i iskoristi priliku da uradi nešto što je naumila bez nerviranja. Ume i ona da se iznervira i tera po svome, ali ipak je razumnija, u smislu, da zna da će ipak isterati svoje, na politički način. Čak i to je na mamu, kaže tata. Voli da bude “devojka”, da lakira nokte, da se picne, da ima frizuru “kao učiteljica”. Koja i kakva učiteljica, pojma nemamo, ali to je određeni tip frizure i kad joj pravim tu frizuru nijedna dlaka ne sme da bude nameštena suprotno od onoga kako je ona zamislila, pa vi vidite šta me tek čeka. :lol:…………

sarahstory Zadatak – sastaviti što kraću priču od 5 zadatih reči. Rezultat pročitajte sami –  Miris leta

CITAT: ………..Cula sam opet tvoj smeh kako odzvanja izmedju zgrada. I pre nego sto sam stigla do tvog ulaza, iznenadio me je jos jedan letnji pljusak….

Stajala sam pred tvojim vratima i drhtavim prstima pritisnula zvono.Mislila sam da cu se onesvestiti od nemira a onda si brzo otvorio i uz sapat rekao: „sreco moja, ne ostavljaj me nikada vise“.  Zagrlio si me i poljubio moje  obraze  mokre od letnje kise…

Na shunjalica.wordpress.com „Korpica sećanja“ – predivno!  dalje…

CITAT: ……………Dani nastave da sviću, pa nekako nastavim i ja… da putujem kroz vreme. Na koliko pogrešnih načina do sad sam volela, na toliko pogrešnih načina sam bila svoja. Najčešće mi u sećanje pristignu gluposti koje sam činila za njih ili je možda preciznije reći – tada nas. Na pomen njihovog imena uvek iskrsne po sličica koja još uvek budi isti osećaj prema njima. Ni jedna nije posebna, čak šta više, al opet i jeste. Vole ljudi da pitaju šta se desilo sa bivšim ljubavima, nekad i bez zle namere. Nije to strašno kad imate odgovor, al često ni sami ne znamo šta se desilo, u takvim situacijama je najbolje prečuti pitanje. Izgleda da imam sreću da se svojih ljubavi i simpatija sećam bez gorčine……….

sanjakokica U životu je najvažnije biti zadovoljan  sobom i postignutim, tada se tek po meni živi život jer se zaista i uživa u njemu. Ako bih podvukla crtu …… mada nemam nameru 🙂

CITAT: ………..Zadovoljiću se sitnim radostima uživanja o svakodnevnici, pokušaću da ne otupim totalno na poslu koji moram obavljati, radovaću se svojoj porodici, radiću što više mogu samo one stvari koje volim a ne koje se očekuju od mene i koje činim samo zato što tako treba. Praviću ono što mi se dopada sve dok mi se to dopada, pisaću kada mi se piše i čitaću samo onda kada mi se čita.
To sam postigla. Da znam ko sam, kakva sam i od čega sam. Da znaju moji najdraži ko sam, kakva sam i od čega sam. To i ništa više. Treba li mi išta više od toga?

Na dudaelixir.wordpress.com Naslov, dovoljan je naslov i sve vam je jasno 🙂  Svekrva

CITAT: …………Kako se ponašati prema svekrvi kada ZNAŠ da te ona ne voli i trudi se da ti to svaki put, kada te vidi, utuvi u glavu? I, naravno, NJENI SINOVI, odmahuju rukom na takvo ponašanje NJIHOVE MAJKA, jer, „oni nju ne mogu da promene“…………

duzzd Šta je najbolje za vaše orhideje Orhideje

CITAT: …………Orhideja voli svetlo mesto zaklonjeno od direktnog sunca i treba im 10-15 sati svetla dnevno zato svojoj biljci osigurajte umereno osvetljenje. Dobro je da prozor bude okrenut prema istoku ili zapadu, a saksiju povremeno okrećite kako se biljka ne bi deformisala. Tokom zimskih noći, sklonite orhideju od prozora jer suvise hladan vayuh može puno da ošteti biljku. Održavajte zemlju vlažnom, a zimi smanjite zalivanje. Koristite meku vodu i preterujte sa zalivanjem, zalivajte tek kada se površina zemlje blago prosuši………….

– Zaćutala si se Mico nešto. Si ti to zaspala?

– Nisam Verkić, al’ stvarno što je mnogo, mnogo je. Nego kad ti misliš završiti, ima ljudi da popadaju u nesvest čitajuju i klikćući na te tvoje plave reči? Daj da vidim, koliko ti toga još imaš……….e pa ovo je super! Svaka čast! Na kraju ide slatko uvek! Moram sve ove recepte isprobati i to uskoro. Usput, moram ti reći i da sam odjednom nešto mnogo gladna, ajd’ odo’ ja kući, možda dodjem i sledećeg petka.

– Ode Mica očiju na pola koplja.

GagaGrne Bombone koje su me oduševile!  Šarene bombonice

CITAT: ……….U šerpicu na vatri staviti margarin, šećer i med. Kuvati na vatri dok ne provri i svi se sastojci ne rastope. Skloniti sa vatre i umešati sve ostale sastojke (sem čokoladnog flipsa). Promešati da se sve lepo sjedini……..

Na zorinirecepti.blogspot.com Kiflice koje do sada nisam pravila niti jela. Ovo se mora isprobati. Ledene kiflice

CITAT: ……….Prvo se mast istrlja rukama zajedno sa brašnom, zatim se doda jaje i žumanca, šećer i predhodno uskisao kvasac sa malo mleka. Testo se još malo izmesi a zatim se uvije u čistu kuhinjsku krpu, poveže gumicom ili suprotnim krajevima krpe i spusti u sud sa hladnom vodom. Testo će biti na dnu suda a za sat vremena od prilike će uskisnuti i podići na vrhu vode……….

Vegetarijanske kocke od integralnih semenki    Birdsee bars

CITAT: ……….Na suvom tiganju isprži susam, dodaj suncokret, sitno seckane  orahe i kokos i odmah skloni sa šporeta. Dodaj i expandirani pirininač. Posebno na laganoj vatri otopi margarin, med i šećer oko 7 minuta dok ne postane karamelizovano. U ovo dodaj predhodne sastojke i razlij u manji pleh u koji stavite alu foliju tako da bude i odozgo i lakše ćete izravnjati i ispritiskati masu. Kad se ohladi iseci na kocke i drži ih zamotane u kesu (alu foliju)……….

Na blogu recepti za moje bližnje Brza i jednostavna topla ili hladna zakuska  Pizza u lisnatom

CITAT: ………..Oba tijesta posipati naribanom ili nasjeckanom šunkom, nakapati pasirane rajčice ili ketchupa i na kraju ribanom gaudom. Po želji dodati nasjeckane gljive ili origano. Zarolati i staviti u tepsiju.

Rolade premazati razmučenim žumanjkom i staviti peči pola sata u prethodno zagrijanu pećnicu……….

Na blogu Suromanija Pored mnogih izvanrednih jela za svačiji ukus nisam odolela ne staviti ovog predivnog zeku ili vevericu kako neko u komentaru reče. Predivno, izuzetno kreativno!!!!  Moj hobi

Toliko za ovu nedelju od vaše Verkić i njene znatiželjne komšinice.

Komentari na tekst:

 1. Jovica каже:

  Баш си ми улепшала вече помињањем у овом чланку 🙂 Хвала ти на томе! 🙂
  Poslednji objavljen tekst od Jovica je Promena paradigme – Obrazovanje

  • Verkic каже:

   „Ja se trudim da u svemu što se dešava, meni i ljudima oko mene, vidim dobro. Uvek kažem sebi “Ko zna zašto je to dobro”.
   Ne verujem u slučajnosti. Verujem da se sve dešava s razlogom. I volim da verujem da će na kraju sve biti ok. Ako nije ok, onda još nije kraj.“ , ove tvoje reči sve govore, zato hvala tebi!

 2. shunjalica каже:

  E, vala i Mici svaka na mestu. Verkić, hajde, priznaj da si planirala Micu baciti u nesvest sos sva plava slovca. 😆

  • Verkic каже:

   Shunjalice, draga, koliko sam samo puta to poželela 🙂 .
   Mnogo je Mica oko nas, ovo ovde su njeni „cenzurisani“ komentari. 🙂
   Želela sam skrenuti pažnju na ljude kojima smo okruženi, koje slušamo svakog dana, koji i pored toga što nas „kao“ cene ne mogu prihvatiti našu sugestiju, ne mogu prihvatiti jer ne žele prihvatiti ništa novo, uporno odbijaju shvatiti da je život mnogo više od običnog čavrljanja, da je život jedna neprestana borba, da se mora učiti i kad nas nešto ne zanima, da nemamo pravo spavati ako smo nešto odlučili, da moramo iskoristiti sva moguća sredstva koja su nam dostupna kako bi nešto postigli u životu ………. znaš o čemu pričam, mada sam ja to ovde malo okrenula na šalu …… 🙂

 3. zelena каже:

  evo je pravda se, idem kuci 🙄
  Poslednji objavljen tekst od zelena je Vratimo nedelju

 4. Milos каже:

  vala svaka ti cast.. hihihih odlicno ovo i izgleda i odlicne stvari izvlacis i citiras. Bravo
  Poslednji objavljen tekst od Milos je Ostavka

  • Verkic каже:

   Meni je bitno da se vama dopada i da uvek možete pronaći nešto što niste pročitala a što će vas zainteresovati.
   Hvala Miloše!

 5. Sarah каже:

  Hvala Verkic sto sam sa Mirisom leta i ovog petka tu 😆
  Takodje sam preko tvojih citata stigla i do nekoliko novih interesantnih blogova.
  Kao uvek odlicno
  veliki pozdrav 😀
  Poslednji objavljen tekst od Sarah je Stakleni zid

 6. AnaM каже:

  Komšinica ti je prva liga:))

 7. Jovana Subota каже:

  Oho, pa ja se ovde pominjem u izuzetnom društvu 🙂 Hvala vam od srca!
  I drago mi je što moj pokušaj da približim blog „običnom svetu“ nailazi na odjek…

  • Verkic каже:

   Od 2009. godine pišem #pratipetak tekstove sa željom da blogove približim što većem broju ljudi, sa željom da sa jednog mesta mogu otvoriti što veći broj blogova i trudila sam se da to uvek budu izvanredni blogovi sa raznovrsnim temama koje obradjuju na njima. Nadam se da sam bar malo uspela u tome.

   Dobro nam došli, naša blogosfera je bogatija za još jednog velikog zaljubljenika u blogove! Blogovi moraju zauzeti mesto koje im pripada, vaš trud u njihovoj prezentaciji i približavanju svakom internet korisniku je veoma zapažen, zato, hvala vama!

 8. Dragana Amarilis каже:

  Pozdrav za Micu komšinicu 🙂
  Super ti je ova koncepcija u formi dijaloga, stvarno se trudiš, svaka čast, pravi dramski zaplet.

 9. Nikolina каже:

  Sjajno Verkic, odlicna ti je Mica!! Bogami ako joj se dopadne ovo komentarisanje ima da je gostis svakog petka hehehe 😉 🙂
  Poslednji objavljen tekst od Nikolina je Psihološki testovi

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

CommentLuv badge