#TweetupSO za pamćenje!

Ni puna tri dva dana nakon prvog #tweetupso nisu dovoljna da se svi utisci slegnu, sve kockice poslože i sve analize izvrše. Svi koji me poznaju dobro znaju da uvek u svemu pronadjem…. ono nešto…. što je moglo bolje, drugačije, efektnije. No, šta je tu je, prvi  #tweetupso je iza nas i naravno ne mogu a da se  malo ne osvrnem na njega. Emocije, sigurna sam, neću moći da  sakrijem i pored najbolje volje, ali znam da mi nećete zameriti 🙂 .

U subotu, 19 marta, već u pola osam ujutro  bila  sam u sali naše stare Gradske kuće. Stolice poslagane, bina sredjena, ozvučenje stiglo, video bim ……. kablovi na sve strane……..

Internet radi, na brzinu poslah  još po koji mejl. Raspoložena, orna, vesela i sretna trčkarala sam iz prostorije u prostoriju…….

9:15 ………u jednom  trenu, nakon samo jednog klika ode moje rapoloženje, natmurih se kao i sivi oblaci koji prekriše Sombor.

Nestade interneta. Gosti počeli da pristižu… …..drž….. nedaj…..okreći ……. zovi…. Najgora noćna mora.  Stigli ljudi iz SBB…… modem crko, drugog nema…….. i …… reći ćete a zašto sad ona to nama sve priča. Da vam ova  Verkić kaže: – nikad više,  nikad neće ona ništa ovako organizovati dok ne obezbedi sve duplo 🙂 ! Sve ono što može da stane, otkaže, pregori. Sve lepo po dva komada zlu ne trebalo.

Znate sada koliko me je ovo sve pogodilo. Znate onda i koliko sam bila zahvalna mojoj Editi koja se nije odvajala od telefona 🙂 , ljudima iz SBB-a u Somboru koji su odmah došli.

Posebnu zahvalnost zaslužuju  Lavche73 – Tanja Tatomirović i Poslednjiskaut – Željko Subašić na velikoj pomoći oko rešavanja ovog problema bez kojih live streaming ne bi uopšte bio uključen. Samo zbog njih ste mogli da pratite zadnih sat vremena uživo dešavanja iz Sombora.

Ovaj dugačak uvod u dan koji će mi ostati dugo u sećanju nisam mogla da izbegnem. Moja želja da  ovog  puta svim tviterašima i blogerima u Somboru pružim maksimum za sve što su oni meni  pružili i ….. zamalo je ostala samo  želja. Tviteraši su i ovog puta pokazali svoje veliko twiteraško srce i spremnost……..  evo,  neću više 🙂   al’ znate, jel’ da znate  da vas ja sve mnogo volim!?

Pored frke oko interneta, svo vreme sam  gledala, izvirivala, čekala da vidim koliko će žena doći. Mnoge su bile pozvane, mnoge su rekle da će veoma rado doći, medjutim, svi koji su organizovali bilo kakve skupove dobro znaju kako je teško napuniti salu u kojoj ima 200 stolica. Ni malo jednostavno ni lako nije.

Srećom svaki minut, sala je bila punija. Osmeh i ponos se vratio na moje lice. Ponos na Sombor, na naše žene, na sebe.

Pokazale su da shvataju da  mi živimo u vremenu koje se zove real time web. Shvatile su značaj Interneta i svojom brojnošću i veoma pažljivim slušanjem predavača  su to i dokazale.

Pripremajući sam program mnogo sam razmišljala kako i na koji način da napravimo uvod, kako da razbijem onaj „strah“ od nepoznatog, kako da probudim interesovanje.

Setih se svog blog posta, napisanog dosta davno,  A da ti meni napraviš nalog na tom tvom tviteru? ,  te očas posla odlučih da nam on bude ubod u ovu našu tviterašku priču.

Uspeh na samom startu me je dodatno oraspoložio. Predavanja su mogla da počnu.

Rekoh već da ću da pišem kako o svimu  lepom,  tako i o svim propustima, te  ne mogu sada da ne kažem: – sledeći put mi treba profesionalna kamera. Svako predavanje mora da se zabeleži. Svaki pokret i reagovanje slušalaca mora da se i vidi i čuje.  Samo na taj način i organizator i predavači znaju da li su odradili pravu stvar. Ja to sada nemam. Doduše kamera je bila tu, ali nije odradila svoj posao 🙁 . Slika imam, ali zvuka nigde. Još jedan od mojih velikih propusta. Mnogo bi bolje bilo da  sad ovde  umesto slika stavim video ……… medjutim…… uzdam se  u Dedu da će ovaj moj propust ispraviti jer njegov sin je zaista bio vredan i zabeležio sve što je bilo potrebno.

O samim predavanjima ne mogu ništa da pišem. Zbog potrebe organizacije bila sam u stalnom pokretu, izlazila, ulazila……. na moju veliku žalost slušala sam samo delove  i ne mogu da dajem  bilo kakvo svoje lično mišljenje i sud.

Miloš Djajić – “Kako graditi dobru reputaciju?”

Vladimir Stanković – “Šta raditi i šta nikako ne raditi na netu”

Dragan Varagić – “Kako najbolje iskoristiti Google”

Nakon prva tri predavača, od koji moram reći da je Deda dobio najviše aplauza i izmamio najviše osmeha na licu svih žena smo  zaslužili malu pauzu. Kako znamo da pušenja nema, kako nisam želela da se razilazimo i  ne daj Bože „izgubimo“ veliki broj slušalaca,  usledila je efektna modna revija.

TS „Somborski bećari“ – za koje se kaže da su najmladji i najsladji tamburaški orkestar u sastavu: Ilije Lovrić, Marka Parčetića, Milana Kovača, Vladimira Parčetića, Andreja Nadjfeješa su zaista bili pun pogodok. Torbicin osmeh sve vam govori 🙂

Naši „Zlatni dečaci“ kako sam ih ja prozvala zaslužuju posebnu zahvalnost od mene. Naime,  od 16-30 juna održaće se Deveti Internacionalni festival mladih „Primorsko 2011“ u Bugarskoj. Iako su u gužvi oko samih priprema, stalnog vežbanja i ……. nisu odbili poziv na učešće na našoj modnoj reviji.

Kako je srednja škola „Sveti Sava“već poznata po svojim vannastavnim aktivnostima, posebno po modnim revijama i rado se odazivaju na pozive preduzetnika, raznih udruženja te organizuju njihove modne revije, frizura, odeće i nošnje nisam imala nikakvu dilemu ko će nositi reviju na našem #tweetupso .

Kombinacija sa ručnom izradom od zlatnog konca i čipke – rad Katarine Dmitruk iz Sombora. Model nosila Milica Grabež

Duga čipkana haljina  rad Dragane Nastasić iz Sombora. Model nosila Milica Delić.

Kombinezon saten u kombinaciji sa heklanim koncem rad Dragane Nastasić iz Sombora. Model nosila Jelena Blanuša.

Haljina sa teget čipkom i ogrtačem rad Katarine Dmitruk iz Sombora. Model nosila Dajana Milešević.

Haljina od šarene žoržet svile  sa heklanom maramom našivenom preko gornjeg dela haljine rad Katarine Dmitruk iz Sombora. Model nosila Marinela Strahinjić.

Svečana haljina od zlatne likre kao podlogom a preko nje zlatna necena čipka rad Katarine Dmitruk iz Sombora. Model nosila Milica Jerković.

Haljina od dezinirane svile sa ručno radjenim ružicama rad Katarine Dmitruk iz Sombora. Model nosila Milica Micy Prodan.

Haljina od viskoze sa heklanim gornjim delom rad Dragane Nastasić iz Sombora. Model nosila Mirjana Pusin.

Kombinezon od svile u kombinaciji sa radom od konca rad Dragane Nastasić iz Sombora. Model nosila Tamara Kostić.

Tunika izradjena od prirodnog materijala rad Martić Dragane iz Stapara. Model nosila Marinela Strahinjić.

Mnogo divnih modela je  bilo, ali zaista ne mogu sve slike da stavim. Vredne ruke žena iz Sombora, Bačkog Brega, Stapara, Stanišića, Koluta, Bezdana,  Bačkog Monoštora, Gakova zaista neumorno rade.  Sve su one došle u subotu sa željom da nauče nešto novo i ujedno pokažu svoje veštine.

Drugi deo predavanja

Zoran Torbica – “Magija Interneta”

Jelena Glišić – “Kako se prodaju ručni radovi preko Interneta?”

Željko Subašić, naš Poslednjiskaut je promovisao akciju srpske kablovske mreže, u saradnji sa RNIDS, za 1001 srpsku kompaniju koja nema svoju web prezentaciju, omogućavajući  njenu izradu i postavljanje, registraciju .co.rs domena bez naknade, kao i hostovanje prezentacije na SBB hostingu.

Poklon iznenadjenje žene mogu  isključivo zahvaliti našem Željku koji je pored poklona ženama u vidu web sajta ujedno bio, odnosno njegova firma SISTEM MEDIA affilated to BLOG MEDIA i sponzor našeg tweetupSO .

Nakon završetka predavanja, predavači su dobili skromne poklone u ime Grada Sombora i Galerije Milan Konjović koje su im uručile Edita i Tatjana.

Izložbu mnogobrojnih ručnih radova ne mogu, ali zaista ne mogu da ne započnem slikom Matin Marije iz Bačkog Brega u ručno izradjenoj narodnjoj nošnji. Predivan rad!

Izložba je bila zaista fenomenatlno postavljena.

Na svakoj slici možete pročitati ko je autor izloženih radova.

Pored ručnih radova  žene su nam donele i  mnogobrojne  lokalne gastronomske specijalitete.

 

 

 

 

Prvi deo, onaj edukativni, ovim je bio završen. Žene su nak  pokazale svoja umeća, želju za učenjem i prihvatanjem svega novog, a tviteraši pak želju da pomognu. Ovakav spoj želja koje se prenesu na konkretna dela ne mogu da ne postignu cilj.

Na izlasku iz zgrade stare Gradske kuće pušteni su golubovisimbolično otvaranje #tweetupSO. Vreme je bilo hladno ali četiri goluba su se sretni vinuli u visinu. Tviteraši poručuju: – danas smo u Somboru, sutra u nekom drugom mestu uvek spremni svoja znanja preneti na sve koji shvataju da je Internet magija koju treba iskoristiti.

Neumorni tviteraši su posetili i Gradski muzej u Somboru kroz koji ih je provela PR Gradskog muzeja Viktorija Lakatoš.

Veoma zanimljiva stalna postavka Gradskog muzeja u Somboru.

 

Meni posebno draga fotografija 🙂 Twiteraši, od kojih većina njih  krokodili su svom gušteru u bari punoj krokodila uručili predivan buket cveća. Kako da ne budem ponosna? Kako da ne budem sretna?  Konačno sam malo mogla odahnuti, ali ………

Ni hladan vetar tviterašima nije oterao osmeh na licu (na putu od muzeja do Piccoline).

Učesnici prvog tweetupSO

Druženje u Piccolini je započelo svežom domaćom limunadom od našeg sponzora Limunda. Uz dobru muziku nije bilo teško opustiti.

Svežu ribu za riblji paprikaš obezbedili su: Bogdan Vlatković iz Rastine i STR „Ribarska tajna“ Sombor. Paprikaš je bio izvanredan mada moram priznati dosta  ljut 🙂

Dokaz da se tviteraši znaju i opustiti uživajući u offline druženju.

Igrao se i sirtaki (beše li to sirtaki Deda)!

Šta da kažem za kraj. Pokušala sam da vam dočaram jedan predivan dan koji će somborci sigurno pamtiti. Post je malo dugačak, malo 🙂 ali samo na ovaj način sam mogla da opišem svaki delić ovog izvanrednog dešavanja i našeg druženja. Tviteraši su još jednom dokazali da su tu medju vama samo na jedan klik od vas kako kaže Miloš.

Somborski mediji 19. 03. nisu ispratili ovaj dogadjaj. Par dana ranije najavili su dešavanje, ali šta se tačno desilo i ko je kriv za odsustvo kamera ne mogu reći. Najavu su dobili, obavešteni su bili ……. da li nisu prepoznali značaj, da li je jedna osoba kao organizator za njih nedovoljna da …. ne želim da procenjujem.

PRIJATELJI, ODNOSNO SPONZORI bez kojih ovo dešavanje ne bi izgledalo baš ovakvo su: SISTEM MEDIA affiliated to BLOG MEDIA, Erste banka Novi Sad (moja banka sa čijim sam poslovnošću uvek izuzetno zadovoljna), Centar modernih veština,  Limundo, mnogi blogeri i tviteraši, posebno Poslednji Skaut, Niki BGD, Ivan Ćosić,  Grad Sombor, JKP „Čistoća“ Sombor, „Aleta“ d.o.o. Sombor, STR „Ribarska tajna“ Sombor, Bogdan Vlatković iz Rastine.

O #tweetupso su do sada pisali i: SO info , za neupućene, Poslednjiskaut, oooLejla, Deda na svoj način.

Komentari na tekst:

 1. ClemmRusty каже:

  Vidim da je program bio izuzetno bogat, i ako je verovati nekolicini onih što su prisustvovali, i njihovim utiscima koje su sa mnom podelili, rećićemo da vam je bilo fantastično! 😀

  Sve pohvale na ideji, trudu i žrtvovanju, jako mi je krivo što nisam prisustvovao, nadam se da će bit prilika da se iskupim! 😀

  *Ps. Ti sitni propusti će se prevazići i iskristalisati iskustvom! 😀
  Poslednji objavljen tekst od ClemmRusty je Nebesa – Up 2009

 2. pcmaniac каже:

  Somborski mediji 19. 03. nisu ispratili ovaj dogadjaj.

  nadam se da ćete početi i internet medije da svrštavate u medije 😀

  • Verkic каже:

   Da si blog post pročitao do kraja video bi i ovu rečenicu: „O #tweetupso su do sada pisali i: SO info , za neupućene, Poslednjiskaut, oooLejla, Deda na svoj način“ 🙂 .

 3. Poslednji Skaut каже:

  Kao što sam već napisao i rekao, hvala ti na prijateljstvu. Sve pohvale idu tebi, svi ostali smo bili tu da ti pomognemo. Još jednom, alal vera, majstore 🙂
  Poslednji objavljen tekst od Poslednji Skaut je Sanjam te…

 4. Dragitza каже:

  Draga Verkic,

  Svaka cast na svemu sto si napravila u Somboru! 🙂

  Mnogo mi je krivo sto nisam bila u prilici da prisustvujem. 🙁
  Poslednji objavljen tekst od Dragitza je Natalie Portman about learning

 5. Lavche73 каже:

  Hvala tebi na ovom lepom dogadjaju. Zao mi je sto nisam bila sa vama, ali vidite da je ispalo kao da jesam 🙂 Cestitke na organizaciji.

 6. Nikolina каже:

  Svaka cast Vera, nemam sta drugo da kazem. Na organizaciji, na raznolikosti desavanja, na dobroj volji i pozitivnoj energiji koju siris. Moram ti reci da sam odusevljena i radovima zena, ovo zaista treba i da se vidi i da se promovise.
  Poslednji objavljen tekst od Nikolina je Kako upoznati nove ljude- Networking za stidljive i introvertne

 7. Sandra Zmua каже:

  draga Verkić,
  nisam ni sumnjala da će mi biti strašno krivo što se nisam družila s vama svima na tweetupso, a ovaj post mi je samo to još dodatno potvrdio.

  ono što savetujem jeste da se nikako ne završi sve na ovom jednom susretu, pa makar se i jednom u godinu dana održavao – ali, pokazala si se kao odličan organizator, slobodno nastavi da forsiraš to iz sebe.

  jako, jako, jako mi je drago što je čitav susret uspeo, od predavanja preko revije do paprikaša i tamaburaša. od srca sam navijala za tebe, pogotovo što smo se razumele u vezi sa važnošću približavanja interneta i njegovih blagodeti i „običnom“ čoveku.

  od srca ti želim dalji uspeh na ovom planu i, ako prihvataš sugestije, preporučujem da sledeće okupljanje bude u nekom od somborskih okolnih mesta, u dvorištu nekog domaćina raspoloženog da nas ugosti i pokaže „onima iz grada“ sve lepote vojvođanskog sela.

  još jednom: svaka čast i sve čestitke!
  Poslednji objavljen tekst od Sandra Zmua je FONov festival advertajzinga – FONklame

 8. Deda каже:

  Respect!
  R E S P E C T !!!
  BIG RESPECT !!!

  Imaš moje veliko poštovanje, naklon i sve pohvale idu iskljucivo tebi. Mi svi smo samo delic onoga sto si ti zamislila. A sve sto ti zamislis sve je ostvarljivo, definitivno!!!! SVAKA CAST LAVICE!!!
  Poslednji objavljen tekst od Deda je Deda izvodi šalu poput Zorana Radmilovića

 9. CyberCat каже:

  Vera, svaka čast! Žao mi je što nisam bila sa vama u SO, ipak, osetila sam delić atmosfere prateći vredne tviteraše koji su izveštavali o svemu što se dešavalo.
  Poslednji objavljen tekst od CyberCat je Od hobija do Srebra i dalje…

 10. Dudaelixir каже:

  Bravoooooo Verkić, organizacija je tvoja zasluga, vidim ja! Svaka čast i uživalo se, naravno! Jedino sam tebe i Dedu prepoznala! 🙂

 11. Charolija каже:

  Meni je žao što ovaj post nije još duži, jer sam sigurna da je bilo još mnogo stvari koje su se desile, čule, videle, a tek ono što se dalo osetiti je neizmerno veliko. Preko telefonske slušalice je prskala pozitiva na sve strane. 😀

  Verka znala sam da si zmaj, ali baš ovoliki…nisam. Svaka ti čast na svemu. 😀
  Poslednji objavljen tekst od Charolija je Idemo dalje…sad ćemo da zapevamo –

  • Verkic каже:

   Eh da samo znaš koliko sam ga skraćivala 🙂 Mnogo toga je ostalo ne izrečeno.
   Znaš moju emotivnost…… pa sam se užasno trudila samo činjenice da iznosim.
   Vidiš, podseti me ti. Mnogo je telefonskih pozova bilo a ja ni spomenila ih nisam ……… 🙁 Toliko blogera i tviteraša je zvalo, toliko podrške sam imala a ja eto….. ni slovce o tome

 12. Exxx каже:

  Bravo za organizaciju. Drago mi je da je sve ispalo kako treba.
  Poslednji objavljen tekst od Exxx je Samo praksa

 13. Šapke каже:

  Verkić je skromna, osetljiva, širokog srca. Verkić je sposobna da organizuje i izbor za „Oskara“, ja da vam kažem. Bilo je…neponovljivo. Prijatno, opušteno, dirljivo, a opet je mnogo moglo da se nauči, sa obe strane. Bravo!
  Ali bravo. <3
  Poslednji objavljen tekst od Šapke je Jeb’la vas ravnopravnost! Sve po gomili Da vas jeb’la

  • Verkic каже:

   Šapke znam ja da ti mene voliš ali……. bilo je po neka sitnica 🙂 🙂 🙂 koja je morala drugačije da se odradi, no kako i sama kažeš učimo….. obe strane 🙂

 14. Zoran Torbica каже:

  Verkic,

  objasnila si 🙂

 15. zelena каже:

  Verkic, ponosna sam na tebe!
  Znala sam da ovo mozes ali ovolikooo, svaka cast!
  Zao mi je sto nisam bila sa vama, ali..bice jos okupljanja!
  Sto Sapke kaze, Oskara bre mozes da organizjes!!!!!
  Poslednji objavljen tekst od zelena je Boje su na nama

 16. Cyber Bosanka каже:

  Ja sam iskreno zadivljena ovim što si uradila. Kad budeš sljedeći put bilo šta organizovala na glavu ću da se nasadim ali ću doći da uživam 😀
  Poslednji objavljen tekst od Cyber Bosanka je Tražim posao – kako ću ga naći

 17. Deda каже:

  Bese li to sirtaki? Bese ali nekako prebrz i za Ivana i za mene. Taman kad uhvatismo korak, ne bese vise sirtakija.
  No i medjutim, sledeca prilika, sirtaki je nas 😛 😀
  Poslednji objavljen tekst od Deda je Deda izvodi šalu poput Zorana Radmilovića

 18. andrea brbaklic каже:

  Cestitke! Jako mi je zao sto nisam mogla da dodjem u moj grad da ispratim ovo desavanje. Ponosna sam na tebe sto si ovo organizovala. Prijavljujem se za sledeci put da ti pomognem u organizaciji!

 19. Milica Calija каже:

  Bravo, Vera, svaka cast na energiji i originalnosti!
  Poslednji objavljen tekst od Milica Calija je Kako da budem slavan kao Zdravko Čolić

  • Verkic каже:

   Milice zaista su nam svima potrebna ovakva dešavanja puna pozitivne energije, zbog toga se neizmerno radujem što je sve ispalo kako je ispalo. Hvala ti mnogo

 20. […] jedna internet konferencija u ruralnom područiju tipa Majdanpeka, Sombora, Negotina… ne može biti tako profitabilna kao ona u Beogradu a i ko je lud da zapuca toliko […]

 21. […] na svom blogu. Organizovala je u svom Somboru, gde živi, jedan od najvećih susreta tviteraša – TweetupSo a onda je ubrzo nestala, odnosno prestala da bude aktivna na društvenim […]

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

CommentLuv badge