Gotivno!!!

Kaže meni ćerka:

– Ti nas više ne voliš!

Pazi molim te. Ništa ni manje ni više, nego, pa ne volim.

Moj odgovor njoj, a i savet svim ženama !!!

Imam-te prava da budete  baka (uzgred još uvek mlada-stvar uma-sve je u glavi)  koja ne nosi maramu, koja ne ogovara sedeći s komšinicama, koja više ne pravi svaki dan nove kolačiće, koja se ne sklanja da ne bi nekom smetala, koja diše samo ako nekom treba.

Imam-te prava da budete  baka kojoj dolaze deca iz komšiluka želeći da im pokažete nešto na kompjuteru i pri tom vam kažu:“ WOW OVO JE SUPER. GOTIVNO!“ (ovo je izraz samo za tebe NIKIBGD). Imam-te prava na svoj ponos, svoje dostojanstvo, svoju maštu, imam-te prava konačno da ostvarite svoje želje. Pa Bože, zar je radeći na sebi i svom intelektualnom razvoju glupost?  Zar je to rezervisano samo za one do 30 godina ili tamo negde neke?

Dok sam bila mala, slušala sam  roditelje, kad sam se udala  svekrvu, posle razvoda tebe-ćero moja mila, kad sam se udala drugi put….  na red je došao muž, ….. pa slušaj unuke. E,  dosta,  kažem ja!

Sada slušam  svoja osećanja. Imam  svoje želje. Vreme je konačno za život.  Do sada sam  davala, sada uzimam! Uzimam sve ono što sam propustila zbog ludosti, zbog neznanja, zbog gluposti.

Nedam da mi niko više  kaže:

–  ma nije to za tebe.  Hoću još da se razvijam, da intelektualno napredujem, hoću da učim, pa nije to sramota valda, hoću da pišem, da pomognem drugima……..ma hoću još jednom i da se zaljubim…….  Onako zaista, svim srcem, bezrezervno. Hoću da vodim ljubav s upaljenim svetlom, bez stida i srama, bez ustručavanja,  otvorenog srca,  sa osmehom u očima i na usnama, ……. s toplinom…… . Zašto ne? (pročitati Besprizornu pesmu)

Nema ništa  što  život može da ponudi  a da nije za mene. Uzimam što hoću i kad hoću! Toliko da znaš!!!!

Komentari na tekst:

 1. Charolija каже:

  Vera samo napred. 🙂

 2. Mahlat каже:

  Nego sta 🙂

  nista nije pesprizorno i nista nije rezervisano za neke godine.

  Punoca se stice i tek kad se stekne moze se napisati nesto ovako.

  Nekim zenama to nikad ne uspe

 3. njanja каже:

  Udri Vera na Znanje i Uživanje! Neka ti je sa Srećom! Obaveštavaj nas redovno! A Ja te pratim! 🙂

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

CommentLuv badge